ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

δικαστηρια ορεστιαδας

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΕΡΣΥΧΡΟΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Τα εγκαίνια του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθούν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Δημήτραινα την Παρασκευή 27 Αυγούστου και ώρα 12 μ.μ.
Χθες ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Δημήτρη Μουζά, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας κ. Χρήστο Καπετανίδη και τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στο Πρωτοδικείο επισκέφθηκαν το νέο Δικαστικό Μέγαρο και εξέτασαν τις τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της τελετής των εγκαινίων.
«Πρόκειται για
ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, με προϋπολογισμό περίπου 6 εκατ. ευρώ και το όποιο χρειάστηκε έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ένα υπερσύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο, ένα στολίδι για την πόλη της Ορεστιάδας παραδίδεται σε χρήση και από τον Σεπτέμβρη θα λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο της Ορεστιάδας» δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης.
Όπως είπε ο κ. Ζαμπουνίδης έχει υποβληθεί αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για να παραχωρηθεί για μακροχρόνια χρήση στο Δήμο Ορεστιάδας το κτίριο του παλαιού Ειρηνοδικείου, ώστε να στεγαστεί η «Βιβλιοθήκη Ελληνισμού», μετά και την απόφαση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπολιτών να παραχωρήσει τη βιβλιοθήκη του στο Σύλλογο Απογόνων Καραγατσιανών.»
«Έχει παρθεί απόφαση από τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Αδριανουπολιτών Θεσσαλονίκης να παραχωρήσει τη σπουδαία βιβλιοθήκη του στο Σύλλογο Απογόνων Καραγατσανιών και να μεταφερθεί αυτή στην Ορεστιάδα, μια πόλη προσφυγική. Αποτελεί σφοδρή επιθυμία όλων των Ορεστιαδιτών αυτός ο πλούτος να εγκατασταθεί στην Ορεστιάδα. Έτσι λοιπόν εφόσον την επόμενη εβδομάδα τακτοποιηθεί το θέμα της παραχώρησης, θα προχωρήσουμε στην ανακαίνιση του κτιρίου και θα διαμορφώσουμε μια βιβλιοθήκη που θα τιμά την πόλη και θα συμβάλλει στην προστασία και ανάδειξη αυτού του πνευματικού θησαυρού» τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης.