Συνολικά 102 μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έχασαν τη ζωή τους το περασμένο έτος σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με αναφορά των Ηνωμένων Εθνών, η οποία υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα άτομα που προσπαθούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.
Με αφορμή την 19η Αυγούστου, η οποία έχει ανακηρυχθεί "Παγκόσμια Ανθρωπιστική Ημέρα", ο ΟΗΕ απέτισε φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους κατά το προηγούμενο έτος ενώ βρίσκονταν σε αποστολές παροχής βοήθειας.
Ο ανθρωπισμός όμως των ανθρώπων δεν είναι για να φαίνεται και για να γιορτάζεται μία ημέρα του χρόνου. Οι ανάγκες των ανθρώπων είναι καθημερινές. Δεν είναι μόνο τα Χριστούγεννα, το Πάσχα.
Θυμάμαι και αναδημοσιεύω ένα σχετικό κείμενο από τις 28-3-2010:
"Στα Αλώνια Σαμοθράκης υπάρχει ένας Ιερέας που δεν... αλωνίζει, αλλά
σπέρνει έργα αγάπης και μετουσιώνει το Λόγο του Θεού σε πράξεις. Ξεκίνησε με την ίδρυση μίας Τράπεζας Ένδυσης και Υπόδησης. Μάζεψε τα παιδιά όλου του χωριού και τα κάνει Κατηχητικό. Μαζεύει τρόφιμα και τα μοιράζει σε φτωχές οικογένειες του νησιού. Και άλλα πολλά έργα που δεν φαίνονται και γίνονται κρυφά, καθ' ότι ο Κύριος λέγει "να μην γνωρίζει η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου". Οι ανάγκες όμως είναι μεγάλες. Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η φτώχεια, είναι καταστάσεις που δυσχεραίνουν την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας. Στο χέρι μας και στην καρδιά μας εναπόκειται η ενίσχυση τέτοιων πρωτοβουλιών Αγάπης και Φιλανθρωπίας, προκειμένου κάποιοι άνθρωποι - κάποιοι συνάνθρωποι μας, να γιορτάσουν και φέτος την Ανάσταση μετά τα Άγια Πάθη. η Εβδομάδα των Παθών για κάποιους είναι καθημερινότητα. Μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να βοηθήσουμε. Φτάνει να θέλουμε να νοιώσουμε αυτό το Πάσχα τον Αναστημένο Κύριο μέσα στην καρδιά μας.
Για ενίσχυση του έργου του πατήρ Αθανάσιου Σουλτάτου, είτε με τρόφιμα - ρούχα, είτε με άλλο τρόπο, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6973475847 ή στην διεύθυνση: Εκκλησία Αγ. Μοδέστου, Αλώνια Σαμοθράκης, Τ.Κ. 68002."
Το Πάσχα πέρασε. Αλλά κάποιοι συνάνθρωποί μας ζούνε εδώ και χρόνια με τα "πάθη" τους και περιμένουν την προσωπική τους Ανάσταση. Ας κάνουμε λοιπόν, κάθε μέρα, να είναι Παγκόσμια Ανθρωπιστική Ημέρα.
ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου