ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

περιοχες lagos

Σύμφωνο Φιλίας με πέντε κράτη του κόσμου πρόκειται να υπογράψει ο Δήμος Διδυμοτείχου, στα πλαίσια επίσκεψης αντιπροσωπείας των χωρών αυτών στην πόλη των κάστρων από 26-30 Αυγούστου 2010.
Πρόκειται για τις χώρες της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Μεξικό ,της Πορτογαλίας και της Χιλής, που μαζί με την Ελλάδα περιλαμβάνουν δήμους όπου υπάρχουν περιοχές με την ονομασία Lagos.
Όλα ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια όταν ο Δήμος Διδυμοτείχου με το δημοτικό διαμέρισμα Λαγού, συμμετείχε σε μια σειρά επαφών και συναντήσεων που ξεκίνησε δήμος της Γαλλίας, ώστε
να εξευρεθούν περιοχές με το όνομα αυτό, οι οποίες θα υπογράψουν μεταξύ τους ένα Σύμφωνο Φιλίας, στηριζόμενο πάνω στις αξίες της ειρήνης, του σεβασμού των λαών και του πλανήτη, για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Τα πέντε αυτά κράτη, που αποτελούν τον κορμό των πρώτων υπό ένωση περιοχών με κοινή ονομασία και δεσμούς, υπέγραψαν τον Αύγουστο του 2007 στην Πορτογαλία, σύμφωνο φιλίας, ενώ παράλληλα γίνονται επαφές και με άλλες περιοχές που φέρουν το ίδιο όνομα εντός και εκτός της Ευρώπης, ώστε να ενταχθούν στην ένωση αυτή.
Φέτος, ο Δήμος Διδυμοτείχου έχει επιλεγεί να είναι ο τόπος συνάντησης εκπροσώπων των χωρών αυτών με σκοπό την μεταξύ τους καλύτερη γνωριμία και της περιοχής γενικότερα, αλλά και της υπογραφής του σχετικού συμφώνου.
Πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι που θα επισκεφθούν το Διδυμότειχο και το Δημοτικό Διαμέρισμα Λαγού προέρχονται από:
• Τον Δήμο Pyrenees-Atlanti της Γαλλίας για το χωριό Λάγος
• Την πόλη –δήμο Velez- Malaga της Ισπανίας, για το χωριό Λάγος
• Την πόλη –δήμο Lagos de Moreno του Μεξικό
• Την πόλη-Δήμο Λάγος στην περιοχή Algarve της Πορτογαλλίας
• Την πόλη –δήμο Los Lagos στην περιοχή Los Rios στη Χιλή
• Τον δήμο Αβδήρων του Νομού Ξάνθης για την περιοχή Πόρτο –Λάγος.

Η εκδήλωση υπογραφής του Συμφώνου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 και ώρα 10.00πμ. στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου Διδυμοτείχου, ενώ έχουν προγραμματισθεί ποικίλες εκδηλώσεις για την καλύτερη γνωριμία με την περιοχή, με κυρίαρχη την διοργάνωση μεγάλου Θρακιώτικου πανηγυριού στην κεντρική πλατεία του Λαγού την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 20.00μμ
Οι δύο εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό της περιοχής.