ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

επιστολη δημαρχου βυσσας για λαθρομεταναστες

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπόψη Υπουργού Κου Χρυσοχοίδη Μ

Κοιν:

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Μεσογείων 227-231, Χολαργός
15451 ΑΘΗΝΑ
Υπόψη Υπουργού Κου Βενιζέλου Ε.
ΔΚΤΗ XVI Μηχανοκίνητης
Μεραρχίας Πεζικού-ΣΤΓ 1014
Δ/Δχο 68 300
Υπόψη Κου Τσέλιου Αθανασίου

Αστυνομική Δ/νση Ορεστιαδας
Βασ Κων/νου 4, Ορ/δα 68 200
Υπόψη Δ/ντη Κου Σαλαμάνγκα Γ.

Θέμα: «Διέλευση Λαθρομεταναστών».


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Ως δημοτική αρχή του Δήμου Βύσσας, Νομού Έβρου θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα πρόβλημα, που τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για την περιοχή μας όσο και για την ευρύτερη κοινωνία. Εδώ και αρκετό καιρό, και κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρείται σχεδόν καθημερινά το φαινόμενο της αθρόας εισόδου λαθρομεταναστών από τα σύνορα μας και κυρίως από την περιοχή της Βύσσας, από το τμήμα που γειτνιάζει άμεσα με την Τουρκία, διαμέσου μιας έκτασης ξηράς 11 περίπου χιλιομέτρων. Το γεγονός αυτό διευκολύνει την πρόσβαση στον ελληνικό χώρο και τον καθιστά ευπρόσβλητο σε κάθε είδους κίνδυνο.
Η κατάσταση διαιωνίζεται…Το πρόβλημα διογκώνεται μέρα με τη μέρα…
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι και

μεσημεριανές ώρες παρατηρούνται κινήσεις λαθρομεταναστών στο χώρο, ενώ επιβεβαιώνονται σχεδόν καθημερινά περιπτώσεις παραβατικότητας και κυρίως κλοπών, ακόμη και αυτοκινήτων, πράγμα που ενισχύει το αίσθημα φόβου, ανασφάλειας και αβεβαιότητας των κατοίκων. Όλα αυτά αποτελούν συμπτώματα κοινωνικής δυσλειτουργίας, υπονομεύουν και αποσταθεροποιούν την κοινωνική ομαλότητα. Η ενδημική ξενοφοβία εντείνεται.. Συχνά οι κάτοικοι νιώθουν ότι απειλείται η περιουσία, η ζωή και η σωματική τους ακεραιότητα. Καθημερινά λαμβάνουμε μηνύματα ανησυχίας του κόσμου για το ανεξέλεγκτο αυτό λαθραίο μεταναστευτικό ρεύμα προς τη χώρα μας, που υπάρχει πλέον κάτω από την ανοχή μας.
Επαφίεται στη σύνεση, την υπευθυνότητα και την ευαισθησία των αρμόδιων φορέων να δοθεί λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα. Η νευραλγική θέση μας στην ακριτική Ελλάδα καθιστά δεδομένη την οικείωση μας με το ξένο στοιχείο και την διάθεση απαλλαγής μας από κάθε είδους ρατσιστικής αντίληψη, που αφορά ανθρώπους απόκληρους της ζωής, οι οποίοι τρέχουν προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Ωστόσο επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο, καλούμε τους αρμόδιους να αφουγκραστούν, να συμμεριστούν την ανησυχία μας και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, που θα θέσουν τέρμα στην ανεξέλεγκτη λαθραία είσοδο του ξένου στοιχείου, θα περιορίσουν δραστικά τα δυσάρεστα φαινόμενα καθημερινής παραβατικότητας και θα εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας ζωής στους κατοίκους μας.
Με τιμή και εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Βύσσας

Παναγιώτης Σιανκούρης


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο δήμαρχε! επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την κατάσταση.