ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

λαικη συσπειρωση

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη το απόγευμα στην Κομοτηνή στο ξενοδοχείο Ξενία εκδήλωση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου παρουσιάστηκε η Διακήρυξη του Συνδυασμού από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Τρέλλη Χρήστο.
Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση των πέντε αντιπεριφερειαρχων της περιφέρειας από τον Νικόλαο Βαργεμίδη υποψήφιο αντιπεριφερειαρχη Ροδόπης. Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειαρχες ειναι :

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ΔΡΑΜΑΣ: ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΒΡΟΥ:

ΒΛΙΣΙΔΗΣ ΑΝEΣΤΗΣ

ΚΑΒΑΛΑΣ: ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΞΑΝΘΗΣ: ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΡΟΔΟΠΗΣ: ΒΑΡΓΕΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Επίσης στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό οι αντιπεριφερειαρχες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Τρέλλης Χρήστος του Ιωάννη
Μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1954. Γεωπόνος - μελετητής, ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Εβρου επί δύο τετραετίες. Υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΑ Ροδόπης - Εβρου και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

ΔΡΑΜΑΣ: ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Στέφανου
Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ. Πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ.
Γεννημένος το 1959.
Διετέλεσε μέλος διοικήσεων σε συλλόγους, καθώς επίσης και αντιπρόσωπος για πολλά χρόνια στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, Αντιπρόεδρος στην πρώην Κοινότητα Αργυρούπολης. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες. Από το 2003 έως το 2010 Νομαρχιακός Σύμβουλος Δράμας και μέλος της Επιτροπής Προγραμματισμού Τεχνικών Έργων και Οικονομικών του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

ΕΒΡΟΥ: ΒΛΙΣΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του Γεωργίου
Μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1951. Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Φυσικός, από την Αλεξανδρούπολη. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου. Είναι εκλεγμένος στην Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Έβρου της ΑΔΕΔΥ. Ηταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές.

ΚΑΒΑΛΑΣ: ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου

Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1953. Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης (Γεωλόγος).
Νομαρχιακός Σύμβουλος Καβάλας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας. Διετέλεσε Γραμματέας της ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας καθώς και Γραμματέας του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.
Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογικές μάχες.

ΞΑΝΘΗΣ: ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Πολύκαρπος

Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1945.
Σπούδασε Φαρμακευτική στο Α.Π.Θ. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες.
Εκλέχτηκε για δύο τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος καθώς και Νομαρχιακός Σύμβουλος.Διετέλεσε Πρόεδρος της Φ.Ε.Ξ., του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών καθώς και Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων.

ΡΟΔΟΠΗΣ: ΒΑΡΓΕΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου

Γραμματέας της Ν.Ε. Ροδόπης του ΚΚΕ και Μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ. Γεννημένος το 1973.
Απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών(πρώην ΑΣΟΕΕ) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Στατιστική. Υπάλληλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ( πρώην Ε.Σ.Υ.Ε).

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συναντιόμαστε στη Λαϊκή Συσπείρωση άνθρωποι που δεν σας είμαστε άγνωστοι αφού μαζί έχουμε βρεθεί στους συνδυασμούς της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, μπροστάρηδες σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.
Είμαστε,
Στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, φίλοι και συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ, στελέχη και μέλη της ΚΝΕ, Ριζοσπάστες αγωνιστές που έχουμε βρεθεί μέσα στους εργατικούς αγώνες, στα ταξικά συνδικάτα του Π.Α.ΜΕ., στο χωράφι και στα μπλόκα της ΠΑΣΥ, στους αγώνες για τα προβλήματα των ΕΒΕ, μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ, στους γυναικείους συλλόγους της ΟΓΕ, στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στα αντιϊμπεριαλιστικά κινήματα και τις Επιτροπές Ειρήνης, στις Επιτροπές για το Περιβάλλον, στον αγώνα κατά των Ναρκωτικών, στους αγωνιστικούς Συνδυασμούς στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια και τόσα άλλα.
Είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους αγωνιστές και από άλλους πολιτικούς χώρους που έχουν αγανακτήσει με αυτά τα βάρβαρα μέτρα, που είναι κατά του «Καλλικράτη» και τους καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας, να δώσουν τη μάχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη.
Οι εκλογές του Νοέμβρη θα είναι εκλογές για τα όργανα της κρατικής Tοπικής Διοίκησης. Προ πολλού και ακόμα περισσότερο μετά τον «Καλλικράτη» έχουν απολεσθεί και τα τελευταία ίχνη της έννοιας αυτοδιοίκηση.
Το κριτήριο ψήφου είναι πριν από όλα γενικό πολιτικό, δεν προκύπτει κυβέρνηση, προκύπτουν όμως οι βοηθοί της κυβέρνησης για να υλοποιούν την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της.
Πάνω από το κεφάλι του λαού στέκει η δαμόκλειος σπάθη του μνημονίου, της πιο βάρβαρης και κατάπτυστης συμφωνίας που έχει υπογραφεί ποτέ από ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.
Είναι η βαθιά κρίση που έχει μπει η ελληνική οικονομία εξαιτίας της ληστείας από τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είναι τα αλλεπάλληλα πακέτα βάρβαρων μέτρων που έρχονται μπροστά μας. Πρόκειται για μέτρα μόνιμα που αποσκοπούν στην κερδοφορία του κεφαλαίου.
Στην Περιοχή Αν. Μακεδονίας – Θράκης τα αποτελέσματα της κρίσης θα είναι πιο οδυνηρά γιατί η περιοχή μας βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις των Περιφερειών της Ευρωζώνης με βάση τους δείκτες ανάπτυξης και το ΑΕΠ. Η αλματώδης αύξηση της ανεργίας, κατατάσσει την περιοχή στις πρώτες θέσεις σε ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα. Επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν από τα λεφτά του λαού έκλεισαν (Λαναράς, ΘΡΑΚΗ Α.Ε., Κεραμοποιεία ΚΟΘΑΛΗ, ΔΕΛΦΙΝΙ, GROUPAS, κ.ά.) ή μεταφέρθηκαν στις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Δημόσιες και Συνεταιριστικές επιχειρήσεις (όπως Βιομηχανία Ζάχαρης Ξάνθης, ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ) έκλεισαν με αποτέλεσμα εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας, ή ξεπουλήθηκαν στο μεγάλο κεφάλαιο (ΒΦΛ). Οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες) υπερχρεωμένοι οδηγούνται με γρήγορους ρυθμούς στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.
Ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, που έχει σαν αποτέλεσμα την ένταση του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών, τα ελλείμματα, τη διατροφική εξάρτηση, την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο της αγροτικής γης, των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, του δασικού πλούτου. Τα προβλήματα αυτά θα πολλαπλασιαστούν με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τον «έλεγχο υγείας» της ΚΑΠ, το μητρώο αγροτών (διαχωρισμός σε κατά κύριο και μη επάγγελμα), την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ, την προώθηση του κυβερνητικού αγροτικού συνδικαλισμού.
Ταυτόχρονα αλλάζει τη χρήση της γης υψηλής παραγωγικότητας και αντί να παράγουν τρόφιμα για το λαό και ύλες για τη βιομηχανία και βιοτεχνία, θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας ή τον αγροτουρισμό για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων και των μεγαλοαγροτών.
Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών θα είναι ένα είδος σφυγμομέτρησης της διάθεσης των εργαζομένων να αντιπαλέψουν τα νέα μέτρα, να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους. Θα είναι ένα είδος σφυγμομέτρησης αν πιάνει στο λαό η τρομοκρατία, η μοιρολατρία, αν ο λαός έχει αποφασίσει να παραδοθεί στη μοίρα του.
Η ψήφος στις εθνικές εκλογές του 2009 τιμώρησε το λαό, τώρα ο λαός με την ψήφο του πρέπει να τιμωρήσει τους υπαίτιους. Η αποχή επίσης τιμώρησε το λαό, τώρα πρέπει ο λαός να τιμωρήσει με τη συμμετοχή και την ψήφο στήριξης στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
Πρόκειται για μια αντιδραστική αναδιάρθρωση, για έναν ακόμα οδοστρωτήρα των αναγκών και της ζωής της λαϊκής οικογένειας
Ο «Καλλικράτης» είναι μέρος της γενικευμένης επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα.
Φέρνει για το λαό:
• Νέα αύξηση φορολογίας.
• Μεταφορά στις Περιφέρειες και τους Δήμους, αρμοδιότητες του κράτους στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, στην Πρόνοια με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση.
• Χιλιάδες απολύσεις, νέες αντεργατικές αλλαγές στα εργασιακά δικαιώματα, γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας.
• Μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του Περιβάλλοντος και ιδιωτικοποίηση των υποδομών.
- Ο «Καλλικράτης εξασφαλίζει στους μεγάλους επιχειρηματίες την χωρίς εμπόδια εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου, την αλλαγή χρήσης γης στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης». Τα συμφέροντά τους καθόρισαν και τα χωροταξικά όρια.
- Διαμορφώνει έναν πιο αποτελεσματικό κατασταλτικό μηχανισμό διοίκησης δίπλα στην κυβέρνηση για τη χειραγώγηση και ενσωμάτωση του λαού στην κυρίαρχη πολιτική, για τη μεταφορά της λαϊκής αγανάκτησης στα τοπικά όργανα και όχι στην κεντρική εξουσία.

- Η νέα διοικητική δομή, θα οξύνει την ανισότητα των περιφερειών της χώρας (η Περιφέρειά μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις), θα εντείνει την ερήμωση της υπαίθρου. Θα οδηγήσει στη δραστική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και των αναγνωρισμένων οφειλών προς την Τοπική Διοίκηση.
- Δεν πρόκειται για αποκέντρωση, αλλά για ισχυροποίηση του αστικού κράτους. Η Τοπική Διοίκηση γίνεται 100% τοπική κρατική διοίκηση.
- Προετοίμαζαν τον «Καλλικράτη» εδώ και καιρό. Είναι η ακόμα χειρότερη συνέχεια και η ολοκλήρωση του «Καποδίστρια» που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και υλοποίησε η Ν.Δ. Στη διαμόρφωσή του συνέβαλαν οι δήμαρχοι και οι νομάρχες που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το δεκανίκι τους, το ΛΑΟΣ. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και όσοι στηρίχθηκαν από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
- Καμιά διοικητική αναδιάρθρωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, τις αντιλαϊκές συνέπειες της, εφόσον το κουμάντο το έχει η εξουσία των μονοπωλίων. Τα περί τοπικής ανάπτυξης είναι εμπαιγμός. Η τοπική ανάπτυξη καθορίζεται από τη γενικότερη πορεία, από την κεντρική πολιτική.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά το δίλημμα είναι:
Ανάπτυξη για το λαό ή για τα μονοπώλια.

Μόνο όταν η ανάπτυξη θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη, μόνο τότε που οι μεγάλες επιχειρήσεις θα είναι λαϊκή περιουσία, με κεντρικό σχεδιασμό και λαϊκό έλεγχο, μπορούν να δημιουργηθούν νέοι θεσμοί γνήσιας λαϊκής και εργατικής συμμετοχής στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης και κατοικίας.
Για να ανοίξει ο δρόμος γι' αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες με κοινά αιτήματα και στόχους για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, αγώνες που ενισχύουν τη λαϊκή συμμαχία, συντονίζουν την πάλη, δημιουργούν διάθεση αντεπίθεσης και εμπνέουν μαχητική αισιοδοξία. Ταυτόχρονα, πρέπει ο λαός να δυναμώσει με την ψήφο του τη γραμμή αυτή, τη στρατηγική της ρήξης και της ανατροπής, της λαϊκής αντεπίθεσης στην ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Απέναντι στα περιφερειακά και δημοτικά όργανα της κρατικής διοίκησης, αταλάντευτα θα παλεύουμε για τη λαϊκή συσπείρωση και θα διεκδικούμε σε όλα τα μέτωπα, στη βάση κοινών στόχων πάλης, στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, της πάλης για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Πλούτος υπάρχει! Να μην πληρώσει ο λαός ούτε ένα ευρώ!

Ορισμένοι από τους στόχους πάλης μας είναι:
• Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, όπως του τέλους παρεπιδημούντων για τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς και κάθε έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, σε υπηρεσίες Υγείας, σε φάρμακα και σε οικιακά τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ) και ο ειδικός φόρος στα καύσιμα που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
• Άμεση κατάργηση όλων των διοδίων σε όλη τη χώρα, να μην μπουν διόδια στην Εγνατία Οδό.
• Αύξηση της φορολόγησης κατά 45% των επιχειρηματικών κερδών, της εκκλησιαστικής περιουσίας και αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.
• Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση όλων των οργάνων της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους.
• Διεκδικούμε την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων (11 δις ευρώ). Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους. Αφαιρούνται, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
• Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων όσοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την απαγόρευση με νόμο αυτών των μορφών εργασίας. Κατάργηση των stage σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας.
• Αντιπαλεύουμε τη γενίκευση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων (με οποιαδήποτε μορφή και στους ΟΤΑ) την κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος (Δημόσιο και Ιδιωτικό).
Διεκδικούμε:
• Τριάντα μέρες άδεια το χρόνο και επίδομα αδείας ίσο με ένα μισθό.
• Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.
• Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 χρόνια για τις γυναίκες και, αντίστοιχα, στα 55 και 50 χρόνια για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Σύνταξη με πλήρη δικαιώματα στα 30 χρόνια εργασίας.
• Κατάργηση των νόμων, μηχανισμών και πρακτικών ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων και διευκόλυνσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Στηρίζουμε:
• Την πάλη της φτωχομεσαίας αγροτιάς για μια άλλη αγροτική πολιτική κόντρα στους κανονισμούς της ΚΑΠ για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα που θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας, με τρόφιμα ποιοτικά, υγιεινά και φθηνά μέσα απο τις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς Συνεταιρισμούς, που θα προστατεύει την παραγωγή και το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
• Τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων (Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων) ενάντια στα μονοπώλια και την απελευθέρωση της αγοράς για την προστασία του εισοδήματος και της δουλειάς τους.
Προτεραιότητα η λαϊκή Υγεία και Πρόνοια
• Πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά Δημόσιου και Δωρεάν σύγχρονου συστήματος Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής (ΕΚΑΒ)με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια.
• Σχεδιασμένη ανάπτυξη Δημόσιων Δωρεάν νοσοκομείων και κέντρων Υγείας στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο. Πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με επαρκή και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό.
• Κρατικό δίκτυο υποδομών κοινωνικών εγκαταστάσεων με δωρεάν πλήρεις υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα ΑμΕΑ, χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις.
• Δωρεάν κρατικές παιδικές κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά του λαού.
Η μόρφωση και παιδεία του λαού και της νεολαίας δεν μπορεί να είναι κερδοσκοπική επιχείρηση
• Αντιπαλεύουμε κάθε μέτρο αποκέντρωσης - διαφοροποίησης των σχολικών προγραμμάτων και των σχολείων. Απορρίπτουμε τις «ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας» που συγκαλύπτουν και εντείνουν τις μορφωτικές ανισότητες.
• Aντιπαλεύουμε την προώθηση της «διά βίου» μάθησης.
• Καμία είσοδος επιχειρηματικών συμφερόντων, με το μανδύα της τοπικής κοινωνίας ή των ΜΚΟ, στο περιεχόμενο, στη διοίκηση και γενικά στη διαχείριση των σχολικών μονάδων. Καμιά αύξηση των δημοτικών τελών για τη λειτουργία των σχολείων ή την ίδρυση δημοτικών «πανεπιστημίων» και σχολών, κανένα πρόσθετο χαράτσι άμεσα στους γονείς, κανένας «σπόνσορας» στην εκπαίδευση.
• Αγωνιζόμαστε για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, βασισμένο στη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και το ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλους, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις όπου θα ενταχτούν και τα μειονοτικά σχολεία, που λειτουργούν σήμερα με βάση τις διεθνείς συμφωνίες και την ισχύουσα νομοθεσία. Απαιτείται βελτίωση της κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής των μειονοτικών σχολείων Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
• Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο Σχολείο και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Λέμε ΟΧΙ στο «πλαίσιο προσόντων» και παλεύουμε ώστε το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.
• Άμεση και ριζική λύση όλων των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού καθώς της δωρεάν σίτισης και στέγασης όλων των σπουδαστών του ΔΠΘ και των ΤΕΙ.
Αναγκαιότητα για σημαντικά έργα υποδομών και μέτρα για το περιβάλλον
• Έργα που θα προγραμματίζουν θα κατασκευάζουν και θα διαχειρίζονται κεντρικοί κρατικοί φορείς σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων
• Κατοχύρωση της Επικοινωνίας - Ενέργειας - Μεταφορών - Νερού ως κοινωνικών αγαθών παρεχόμενων από το κράτος με πολύ φθηνά τιμολόγια ή δωρεάν (π.χ. φυσικό νερό άρδευσης) και κατάργηση του ΦΠΑ, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους.
• Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής σε εργατογειτονιές και την ύπαιθρο, με τη δημιουργία και ενίσχυση χώρων πράσινου, παιδικών χαρών.
• Ανάπτυξη της λαϊκής στέγης με στεγαστικά προγράμματα που θα καλύπτουν τις βασικές λαϊκές ανάγκες. Ειδική μέριμνα για νέα ζευγάρια με ειδικά προγράμματα. Ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την πρόληψη των σεισμικών επιπτώσεων και μέτρα άμεσης αντιμετώπισης καταστάσεων μετά από σεισμό. Να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι προληπτικές έρευνες για την αντισεισμική προστασία δημόσιων κτιρίων.
• Να κατασκευαστούν ή να ολοκληρωθούν οι κάθετοι άξονες Ορμενίου – Αλεξ/πολης, Νυμφαίας – Κομοτηνής, Εξοχής – Δράμας – Καβάλας, ο άξονας Δράμας – Αμφίπολης. Να ανακατασκευαστούν τα φθαρμένα τμήματα των επαρχιακών και διαδημοτικών οδικών δικτύων και ιδιαίτερα του ορεινού όγκου Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου.
• Προστασία και διαχείριση δασικών οικοσυστημάτων, όπως Δάσος Δαδιάς– Λευκίμης, Δάσος Καρά Ντερέ, Πευκοδάσος Θάσου που συμβάλλουν στη συγκράτηση των νερών και τον εμπλουτισμό των υδροφορέων, καθώς και στην παραγωγή ξύλου και των προϊόντων του. Αναδάσωση καμένων εκτάσεων. Ελεύθερες ακτές - παραλίες χωρίς να πληρώνει ο λαός.
• Περιβαλλοντικός σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων όπως στην κοιλάδα των ποταμών Έβρου, Ερυθροπόταμου, στην περιοχή της Ελευθερούπολης και της Τούζλας, στον ορεινό όγκο της Ξάνθης και της Ροδόπης, διευθέτηση του Χειμάρρου Καλλιφύτου. Αποκλειστική κρατική και ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτινων πόρων που θα αφορά στην έρευνα, στην προστασία και την αξιοποίησή τους συνολικά στη χώρα και στην περιοχή μας . Κατασκευή φραγμάτων όπως στον Έβρου του Μεγάλου Δερείου και Ασπρονερίου, στη Ροδόπη Ιασίου και Συμβόλου.
• Προστασία του Ορυκτού πλούτου της Περιοχής μας όπως Χρυσός, Λιγνίτης, Μάρμαρα Δράμας, Καβάλα, κοιτάσματα πετρελαίου κ.ά. από τις πολυεθνικές στη βάση ότι αποτελούν δημόσια λαϊκή περιουσία.
• Οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτελούν σήμερα μια αναγκαιότητα, ειδικά για τη χώρας μας που είναι ενεργειακά εξαρτημένη και ελλειμματική. Η κατασκευή ενός έργου όπως ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξ/πολης είναι απαραίτητος. Μας βρίσκει όμως αντίθετους η οικονομική σύμβαση που υπογράφθηκε για την κατασκευή του αγωγού, γιατί τόσο με την κατασκευή όσο και με τη λειτουργία του αποκλειστικά κερδισμένοι βγαίνουν οι πετρελαϊκοί όμιλοι με σοβαρές ταυτόχρονα αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον και τις ακτές.
• Προστασία ελεύθερων χώρων από την τσιμεντοποίηση, του περιαστικού πρασίνου των ορεινών όγκων, περιορισμός των συντελεστών δόμησης, απαλλοτριώσεις για την ανάπτυξη του πράσινου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, καθώς και προστασία των ποταμών (Δέλτα Νέστου, Έβρου), λιμνών- λιμνοθαλασσών όπως της Βιστωνίδας (σκάνδαλο Bατοπέδι – άμεση επιστροφή στο Δημόσιο), της Βάσσοβας, θαλασσών από τη βιομηχανική ρύπανση και των παραλιών από τα φερτά υλικά. Δίκτυα όμβριων υδάτων στις πόλεις και συντήρησή τους.

Δικαίωμα ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος

• Εξασφάλιση των μορφωτικών και υλικών προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού στην Τέχνη και τον Πολιτισμό
• Ανάπτυξη τοπικής πολιτιστικής δραστηριότητας και της λαϊκής ερασιτεχνικής δημιουργίας ώστε να υπηρετεί την πολιτιστική - μορφωτική ανάπτυξη του λαού και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων του τουρισμού και του θεάματος.
• Διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς (κτιρίων, μνημείων, λαϊκής παράδοσης κ.λπ.)
• Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας.
• Ανάπτυξη του λαϊκού, ερασιτεχνικού αθλητισμού.
• Ανάπτυξη του κοινωνικού λαϊκού τουρισμού, των δωρεάν διακοπών για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τους άνεργους.
Η μάχη κατά των ναρκωτικών μας αφορά όλους
• Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά και τα υποκατάστατά τους. Δημιουργία αντι-ναρκωτικού μετώπου από τους φορείς του κινήματος.
• Δωρεάν δημόσιες δομές πρόληψης - θεραπείας - επανένταξης σε όλη τη χώρα.
• Θέσπιση προγράμματος για την εφαρμογή πρωτογενούς πρόληψης.
Υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών Ελλήνων –μειονοτήτων - μεταναστών - προσφύγων.
Όχι στα τοπικά όργανα χειραγώγησης και καταστολής
• Να κατοχυρωθεί η ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση των εργαζομένων, να γίνει πλήρως σεβαστό το απεργιακό δικαίωμα. Να παύσουν οι απολύσεις και οι διώξεις για πολιτικούς - συνδικαλιστικούς λόγους και η ηλεκτρονική παρακολούθηση των εργαζομένων.
• Η Λαϊκή Συσπείρωση Αν. Μακεδονίας και Θράκης θεωρεί ότι οι μειονότητες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν γέφυρες φιλίας ανάμεσα στους λαούς. Όσοι ανασύρουν και φέρνουν στην πρώτη γραμμή τις διαφορές στην καταγωγή, την γλώσσα και θρησκεία, αυτό που επιδιώκουν είναι να συγκαλύψουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους των προβλημάτων που ζούμε, και συνειδητά ή ασυνείδητα να ενισχύσουν τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Γι αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύει ότι στις συνθήκες της ταξικής κοινωνίας και της διεθνούς δράσης του ιμπεριαλισμού, οι μειονότητες πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους σε συμπαράταξη και κοινή δράση με το λαό της χώρας στην οποία ζουν.
• Σ΄ αυτό το πλαίσιο πρέπει, οι εργαζόμενοι της μειονότητας, να δώσουν τη μάχη για την ικανοποίηση των σύγχρονων οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών αναγκών τους και την θετική έκβαση ιδιαίτερων προβλημάτων της μειονότητας όπως:
• Εκλογή μιας διαχειριστικής επιτροπής στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, για την διαχείριση των Βακουφίων τους αντίστοιχα.
• Την εκλογή του μουφτή , στα πλαίσια του διαχωρισμό του κράτους από όλες τις «εκκλησίες» ,από μουσουλμάνους θρησκευτικούς λειτουργούς και εκλεγμένους μειονοτικούς σε σωματεία, φορείς, συλλόγους και ΤΑ. Η επιλογή αυτή να επικυρώνεται από το ελληνικό κράτος.
• Στα πλαίσια της πρότασής μας για Ενιαία Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση να αποφοιτούν εκπαιδευτικοί με ειδικότητα για να διδάσκουν σε σχολεία με παιδιά από την μειονότητα και στη μητρική γλώσσα των μαθητών.
• Να ισχύσει αναδρομικά η κατάργηση του άρθρου 19.
• Σεβασμός στο δικαίωμα των μειονοτήτων να ιδρύουν και να λειτουργούν φορείς για τη διατήρηση και ανάδειξη ηθών-εθίμων - πολιτιστικής κληρονομιάς.
• Άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και κατοχύρωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων και εγκυκλίων που ποινικοποιούν τη μετανάστευση ή θέτουν εμπόδια στη ζωή αυτών και των παιδιών τους που γεννιούνται ή μεγαλώνουν στη χώρα. Ειδικές δομές/υπηρεσίες στους Δήμους και τις Περιφέρειες για την εξυπηρέτηση των μεταναστών, στελεχωμένες με νομικούς, διερμηνείς, κ.λπ.
• Κατάργηση όλων των θεσμών συμμετοχής του λαού στην τοπική αστυνόμευση, στο χαφιεδισμό και την καταστολή.
• Να παύσει η λειτουργία και να αποκαθηλωθούν από τους δρόμους οι κάμερες παρακολούθησης.
• Να μην περάσει η διαστρέβλωση της Ιστορίας και η ανιστόρητη εξίσωση κομμουνισμού και ναζισμού που επιχειρούν η ΕΕ και οι αστικές αντιδραστικές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας.
• Εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογή των οργάνων της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.
• Εκλογή έμμεση του δημάρχου και του περιφερειάρχη με δυνατότητα ανάκλησης μέσω των δημοτικών συμβουλίων που τους εκλέγουν.
• Λέμε όχι στους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την εγκαθίδρυση Νατοϊκού Λιμανιού στην Πέραμο και Πεδίου Βολής στην Αλεξ/πολη.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,
Οι εκλογές θα γίνουν σε μια περίοδο που θα οξυνθούν αφάνταστα τα λαϊκά προβλήματα, ενώ μεγάλο μέρος του λαού δε θα μπορεί να πληρώσει τα χρέη του, τα έξοδα για τις σπουδές των παιδιών, δε θα μπορεί να εξοφλήσει λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, δε θα μπορεί να γεμίσει το καλάθι του με τα βασικά προϊόντα διατροφής.
Τα κόμματα εξουσίας και οι δορυφόροι, μπορεί σε κάποια τοπικά ή περιφερειακά όργανα να κάνουν παραπλανητικούς ελιγμούς, στηρίζοντας δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, ώστε να καμουφλάρουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ανεξάρτητοι υπερκομματικοί υποψήφιοι. Όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο ή είναι αφελής ή λέει ψέματα. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουν σηκώσει «τη λευκή σημαία» του συμβιβασμού και της υποχώρησης και θα εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η εκλογή αγωνιστών της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει:
• Ένα γερό φράγμα στην πολιτική του μνημονίου, των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και των κομμάτων που υποστηρίζουν τον αντιλαϊκό μονόδρομο.
• Μέσα στα όργανα αυτά φτάνει η φωνή του λαού, έτσι ώστε να παρεμβάλλονται εμπόδια και δυσκολίες, να υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση και όχι το σκοτάδι της αδιαφάνειας.
• Οι εκλεγμένοι αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης θα μπαίνουν μπροστά στην αποκάλυψη της αδικίας, στην αποκάλυψη της κερδοσκοπίας, θα μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση, στήριξη και αλληλεγγύη των αγώνων. Δε θα ισχυρίζονται ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους τα διάφορα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους, δε θα ισχυρίζονται ότι θέλουν να λύσουν προβλήματα, αλλά δεν έχουν πόρους !
Δε θα λυπηθούν κόπους και θυσίες για την αναγέννηση και ανασύνταξη του κινήματος, για απόσπαση κάποιων κατακτήσεων, για την τελική νίκη.

Ο λαός θέλει δίπλα του ασυμβίβαστους αγωνιστές και όχι αγωνιστές στα λόγια, κινδυνολόγους και τρομοκράτες, συκοφάντες και αποφασισμένους να μην πειράξουν ούτε μια τρίχα από τα κέρδη των μονοπωλίων.
Δε χρειάζεται απλά έντιμους δημάρχους, συμβούλους και περιφερειάρχες, αλλά αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Χρειάζεται εκλεγμένους άφοβους, που δε διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα.
Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών για τα τοπικά κρατικά διοικητικά όργανα πρέπει να αποτελέσει όπλο στον αγώνα του λαού για να δυσκολευθεί και να αποτραπεί η λήψη των σφαγιαστικών μέτρων που μετατρέπουν τη ζωή του εργαζόμενου, ιδιαίτερα των νέων ηλικιών, σε ένα σύγχρονο Νταχάου, να αποτελέσει όπλο καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του μνημονίου, να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης ως τη λαϊκή νίκη.

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ