ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

αγια μαρινα

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΑΛΩΝΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Ο δραστήριος εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Μόδεστου στα Αλώνια Σαμοθράκης, πατήρ Αθανάσιος Σουλτάτος μας προσκαλεί στο πανηγύρι στο εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας στα Αλώνια της Σαμοθράκης. Αν και όπως μάθαμε, σχεδιάζονταν να υπάρχει, όπως στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου, χορός από τον Χορευτικό Σύλλογο κτλ., ένα λυπηρό γεγονός που συνέβη στο χωριό, ανάγκασε τον νεαρό Ιερέα να προγραμματίσει μόνο τις Θείες Λειτουργίες και την προσφορά παραδοσιακού φαγητού (κουρμπάνι) για την ημέρα εκείνη. Όσοι πιστοί προσέλθετε, λοιπόν, με πίστη και κατάνυξη προς την Αγία Μαρίνα, προστάτρια κατά των δαιμόνων.

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ;
Η αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια
της Πισιδίας στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β (270 μ. Χ.). Η μητέρα της πέθανε λίγες μέρες μετά την γέννησή της και ο πατέρας της, που ήταν ιερέας των ειδώλων, ανέθεσε την ανατροφή της σε μία εξαιρετική γυναίκα χωρίς, βέβαια, να γνωρίζεί ότι ήταν Χριστιανή. Έτσι η αγία Μαρίνα διδάχθηκε την αλήθεια του Ευαγγελίου από τα μικρά της χρόνια, και σε ηλικία δεκαπέντε ετών απεκάλυψε στον πατέρα της ότι είναι Χριστιανή. Εκείνος στην αρχή δοκίμασε έκπληξη και στην συνέχεια θυμό και αγανάκτηση και έπαψε να την θεωρεί παιδί του. Ο έπαρχος Ολύμβριος δεν άργησε να πληροφορηθεί το γεγονός και διέταξε να την συλλάβουν. Όταν όμως την είδε, θαμπώθηκε από την ομορφιά της και της ζήτησε να γίνει σύζυγός του, αφού πρώτα αρνηθεί τον Χριστό. Εκείνη αντέδρασε έντονα και σε κάθε προσπάθειά του να την πείσει να αποκηρύξει την πίστη της και να λατρεύσει τα είδωλα, απαντούσε θαρραλέα «είμαι Χριστιανή». Τότε διέταξε και την βασάνισαν σκληρά. Της καταξέσχισαν σάρκες με ραβδιά, την κρέμασαν και την φυλάκισαν και επειδή εξακολουθούσε να παραμένει σταθερή στην πίστη της την έκαψαν με αναμμένες λαμπάδες. Οι πληγές της όμως γιατρεύτηκαν αμέσως, με αποτέλεσμα πολλοί από τους παρευρισκομένους που είδαν το θαύμα να πιστέψουν στον Χριστό. Τότε ο έπαρχος, τυφλωμένος από το μίσος, διέταξε να την αποκεφαλίσουν και με αυτόν τον τρόπο πέθανε και έλαβε τον στέφανο του μαρτυρίου.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ
Η αγία Μαρίνα θεωρείται προστάτρια κατά των δαιμόνων, γι' αυτό σε κάποιες αγιογραφίες εικονίζεται να κρατά τον διάβολο από τα κέρατα, να τον εμπαίζει και να τον καταισχύνη. Αυτό φανερώνει ότι ο διάβολος είναι ανίσχυρος, αφού μπορούν με την δύναμη του Χριστού να τον νικήσουν και να τον εξευτελίσουν άνθρωποι φαινομενικά αδύναμοι, καθώς και μικρά παιδιά.

Ας είναι η Αγία Μαρίνα προστάτρια και οδηγός όλων μας...

ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ