ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

προβληματα για τους εργαζομενους στην ytong

Στην YTOG (Ορεστιάδα)
απειλούν τους εργαζόμενους για να αποδεχτούν την μερική απασχόληση

Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καταγγέλλει στους εργαζόμενους της περιοχής μας την αντεργατική συμπεριφορά της Διοίκησης της εταιρείας YTOG, που τους τελευταίους μήνες με πρόσχημα την κρίση και αξιοποιώντας το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ επιχειρεί πιεστικά να εξασφαλίσει την πλούσια κερδοφορία της φορτώνοντας τα βάρη αποκλειστικά στους εργαζόμενους.
Με πρόσχημα την κρίση και αφού πρώτα απέλυσε 13 εργαζόμενους ,πετώντας τους κυριολεκτικά στον καιάδα της ανεργίας, τώρα πιέζει ασφυκτικά τους εναπομείναντες να αποδεχτούν την μερική απασχόληση εργαζόμενοι τις μισές μέρες του μήνα και παίρνοντας φυσικά το μισό μισθό.
Η εταιρεία YTOG αφού χρηματοδοτήθηκε πλουσιοπάροχα με πολλά εκατομμύρια Ευρώ από τον ελληνικό λαό και έτυχε πολλών διευκολύνσεων από τη Νομαρχία και τους Δήμους της περιοχής μας, μπροστά στον κίνδυνο μείωσης των κερδών της, προσφέρει την ανεργία και τη μερική απασχόληση σ’ αυτούς που με τον ιδρώτα τους έστησαν αυτήν την βιομηχανία .
Γι’ αυτές τις αρνητικές για τους εργαζόμενους εξελίξεις μεγάλες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, γιατί αυτές είναι που ψήφισαν τους αντεργατικούς νόμους που διευκολύνουν την επίθεση των εργοδοτών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με όπλο τους την τρομοκρατία της απόλυσης και της ανεργίας , παραβιάζουν μια σειρά από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επιβάλλουν την μερική απασχόληση ,παραβιάζουν το ωράριο, καθυστερούν την πληρωμή των εργαζομένων για πολλούς μήνες , παραβιάζουν το δικαίωμα των αδειών.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στην YTOG, να μην αποδεχτούν μοιρολατρικά αυτήν την κατάσταση. Να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και με το κεφάλι ψηλά να βγούν στους δρόμους του αγώνα, Μια είναι η απάντηση στην τρομοκρατία της εργοδοσίας Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που το προηγούμενο διάστημα συσσώρευσαν τεράστια κέρδη και όχι οι εργαζόμενοι.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της YTOG και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε πρόσφορο τρόπο. Να δυναμώσουν τον αγώνα

και να διεκδικήσουν:

· Την επαναπρόσληψη των απολυμένων .
· Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.
· Νομοθετική κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου με πλήρη ένσημα.
· Την απαγόρευση με νόμο όλων των μορφών μερικής απασχόλησης
· Ουσιαστική αύξηση των μισθών και των συντάξεων με κατώτερο μισθό 1400 ευρώ, και κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ
· Μέτρα για την προστασία των ανέργων ,των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
· Άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου τα μέσα παραγωγής θα ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο και θα υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων.

20/10/2009