ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ειδικο σχολειο στο διδυμοτειχο η στην ορεστιαδα;

Συνεδρίασε χτες το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου με δώδεκα θέματα ημερήσιας διάταξης και ένα θέμα εκτός ημερησίας. Ομόφωνα πέρασαν όλα τα θέματα που συζητήθηκαν εκτός από αυτά που αφορούσαν στην 4η τροποποίηση του Προγράμματος Επενδύσεων, έτους 2009, που χρηματοδοτείται από έσοδα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, και στην κατασκευή του Ειδικού Σχολείου στον Βόρειο Έβρο, το οποίο αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης δήλωσε για το θέμα του Ειδικού Σχολείου «Γνωρίζετε όλοι ότι είχαν διατεθεί 5.000.000 ευρώ για την κατασκευή του Ειδικού Σχολείου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο Βόρειο Έβρο. Για να υπάρξει χρηματοδότηση έπρεπε να υπάρξει οικόπεδο κι έτσι πήραμε απόφαση να γίνει το σχολείο στο Σοφικό, στο χώρο του Γυμνασίου Σοφικού διατηρώντας τις υπάρχουσες σχολικές εγκαταστάσεις, μετά τις απαραίτητες αναπροσαρμογές και προσθήκες, ώστε να στεγαστεί το Ειδικό Νηπιαγωγείο, δυναμικότητας 18 μαθητών, το Ειδικό Σχολείο, δυναμικότητας 25 μαθητών, και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., δυναμικότητας 50 μαθητών. Οι υπηρεσίες διαβεβαιώνουν ότι το ένα από τα δύο συγκροτήματα δεν μπορεί να ανακατασκευαστεί και πρέπει να γκρεμισθεί, να κάνουμε ουσιαστικά καινούργιο συγκρότημα. Εφόσον είχαν έτσι τα πράγματα δώσαμε μια προθεσμία 15 ημερών στον Δήμο Ορεστιάδας να επανεξετάσει την δυνατότητα εύρεσης ενός οικοπέδου. Παραχωρήθηκαν 15 στρέμματα στο Θούριο, δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο, πάνω στον οδικό άξονα Διδυμοτείχου Ορεστιάδας. Το οικόπεδο είναι λειτουργικό, εξυπηρετεί τους πάντες και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες. Όμως ένα καινούργιο κτίσμα δεν είναι δυνατόν να γίνει με 5 εκατ. ευρώ. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε, την επόμενη εβδομάδα, να επισκεφτούμε την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου, να ζητήσουμε άλλα 3 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή προβλέπει η προμελέτη, για να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε ένα καινούργιο, σύγχρονο και λειτουργικό ειδικό σχολείο. Αμέσως μετά τη συνάντηση με την Υπουργό θα συζητηθεί το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Εκεί θα πάρουμε την οριστική απόφαση που εξαρτάται από το εάν θα δοθεί η επιπλέον χρηματοδότηση.»

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο Διδιμότειχο, αφού όλοι στην Ορεστιάδα είναι πελάτες του Μορφέα!