ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

εκδηλωσεις

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας - Θράκης, διοργανώνει Σεμινάριο Ερμηνείας και Διδασκαλίας της Μουσικής με τον Συνθέτη, Μουσικοπαιδαγωγό και πρώην Δ/ντη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Γιάννη Ιωαννίδη. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 στην αίθουσα συναυλιών της Μουσικής Εταιρείας Αλεξ/πολης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές μέσης και ανωτέρας σχολής και Καθηγητές Μουσικής και θα συζητηθούν θέματα τεχνικής, ανάλυσης, μορφής και περιεχομένου. Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε μια πολυσύνθετη προσωπικότητα στην κορυφή της καριέρας του, αφού το όνομα του συνδέθηκε με την Δ/νση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με την Δ/νση Χορωδίας Αθηνών, με την Δ/νση μερικών εκ των μεγαλυτέρων Αθηναϊκών Ωδείων και με την διδασκαλία στο Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μεγάλο ποσοστό της σημερινής γενιάς των Μουσικολόγων, των καθηγητών μουσικής και των διακεκριμένων ερμηνευτών υπήρξαν μαθητές του. Σήμερα, στην ηλικία των 79 ετών, συνεχίζει το συγγραφικό και συνθετικό του έργο αδιαλείπτως, αποτυπώνοντας στο χαρτί το απαύγασμα της ωριμότητας του μέσω της ελληνικής και της ιδιαίτερα προσωπικής μουσικής του γλώσσας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πρωτοπόρες προτάσεις του για την διδασκαλία της μουσικής, οι οποίες βρίσκουν ευρεία εφαρμογή στα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με Ρεσιτάλ Πιάνου ενός διακεκριμένου μαθητή του Γιάννη Ιωαννίδη, του 17χρονου πιανίστα Γιάννη Πουλάκη, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα των Bach, Beethoven, Chopin & Ravel στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξ/πολης το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 8:30 μ.μ.
Η είσοδος για το Ρεσιτάλ Πιάνου είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ πληροφορίες για το διήμερο σεμινάριο του Γιάννη Ιωαννίδη παρέχονται στο τηλ: 2551028757 και ώρες 10:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. και 6:00 μ.μ. έως 10:00 μ.μ.