ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

πασοκ αλεξανδρουπολης

Προγραμματισμός Δράσης της Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Αλεξ/πολης.

Συντρόφισσες, Σύντροφοι,
Φίλες και Φίλοι του Πα.Σο.Κ,
Συμπολίτες του Δήμου Αλεξ/πολης

Η παρούσα εισήγηση αποτελεί ένα σχέδιο του Πολιτικού Προγραμματισμού της Οργάνωσης που καλούμαστε από κοινού να υλοποιήσουμε μέσα στα πλαίσια της συμμετοχικότητας , της συναπόφασης και της συλλογικής δράσης .
Το Σχέδιο Δράσης διαρθρώνεται σε 3 λειτουργικούς άξονες και υποδιαιρείται ως εξής:
1. ΑΞΟΝΑΣ 1- ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ενημέρωση , Επικοινωνία μελών
Ενδυνάμωση- Ενεργοποίηση μελών και φίλωνØ
2. ΑΞΟΝΑΣ 2 – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Τομείς Δράσης – Παρεμβατικά ΚλιμάκιαØ
Ø Πολιτική επικοινωνία-Προβολή Θέσεων Απόψεων
ΕπεξεργασίαØ & Τεκμηρίωση Προτάσεων
3. ΑΞΟΝΑΣ 3 – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Συνεργασία με δίκτυαØ –κοινωνικούς φορείς- ΜΚΟ
Ο 1ος Άξονας περιλαμβάνει όλα τα θέματα που αφορούν το εσωτερικό περιβάλλον της οργάνωσης. Εδώ κατηγοριοποιούνται τα θέματα επικοινωνίας μεταξύ των μελών , ενημέρωσης , ενδυνάμωσης και ενεργοποίησης των φίλων της οργάνωσης. Είναι αλήθεια ότι η επικοινωνία μεταξύ των μελών και φίλων πρέπει να είναι συχνότερη και η ροή της πολιτικής πληροφορίας συνεχής και αδιάκοπη
Στον 1ο Άξονα εντάσσεται η συγκρότηση των Τομέων Ενημέρωσης και Δράσης της Οργάνωσης.
Κάθε μέλος και φίλος της Οργάνωσης μπορεί να συμμετέχει σε Τομείς ενώ για τον συντονισμό της λειτουργίας τους επιλέγεται-προτείνεται ένας Συντονιστής. Η συμμετοχή στους τομείς είναι ανοιχτή σε μέλη –φίλους της Οργάνωσης αλλά και ενεργούς πολίτες που εμπνέονται από τις αξίες του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και επιδιώκουν με τη ενεργή ανάμειξη τους τη δημιουργία ενός νέου ρεύματος ριζοσπαστισμού.
Οι τακτικές επαφές και συναντήσεις των μελών των Τομέων θα συμβάλλει στην σύσφιξη των σχέσεων τους , στην προσέλκυση νέων μελών και φίλων που είναι ο κύριος στόχος μας και φυσικά στην πληρέστερη ενημέρωση.
Στον 2ο Άξονα εντάσσεται η πολιτική δραστηριότητα της Οργάνωσης. Η ΤΟ οφείλει με τη δράση και την παρουσία της να λειτουργήσει σε 2 κατευθύνσεις :
• Συμβάλλοντας στην απόδοση του έργου της κυβέρνησης, που στόχο θα έχει την ανάδειξη των σημαντικών προβλημάτων της τοπικής καθημερινότητας και φυσικά τον επανακαθορισμό της πολιτικής ατζέντας για το Δήμο Αλεξ/πολης
• Προτείνοντας ένα Νέο Όραμα για την ανάπτυξη της περιοχής - δίνοντας απαντήσεις σε χρόνια προβλήματα – προτείνοντας ένα νέο τρόπο τοπικής διακυβέρνησης, προσημειώνοντας έτσι θετικά τον πολιτικό μας λόγο.
Ως τοπικό ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να αποδεχτούμε τις προκλήσεις και να συνειδητοποιήσουμε πλήρως το ρόλο μας αλλά και τις υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες των πολιτών και να πορευτούμε συντεταγμένα στην κατεύθυνση υλοποίησης κοινά προκαθορισμένων και μετρήσιμων πολιτικών (οργανωτικών) στόχων. Αυτό προϋποθέτει την αναδιάταξη των δυνάμεων στο εσωτερικό της οργάνωσης, την αξιοποίηση στελεχών όλων των ιδεών, ταλέντων και ηλικιών, τη διάδραση και διεπαφή των αιρετών μελών ΠΑΣΟΚ της αυτοδιοίκησης , προκειμένου να δημιουργήσουμε τους όρους μιας νέας πλειοψηφίας.
Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση επίτευξης των στόχων της οργάνωσης είναι η ενίσχυση του κινηματικού χαρακτήρα της οργάνωσης και η αποβολή των χαρακτηριστικών του κράτους που αναπαράγονται όταν κομματικά στελέχη λειτουργούν ιεραρχικά ή και συμπλεγματικά και επιβαρύνουν, περιορίζοντας την ελευθερία κινήσεων , την αυτονομία και την πολυμορφίας της οργάνωσης.
Στη βάση της παραπάνω λογικής, προτείνεται η σύσταση των Παρεμβατικών Κλιμακίων ανά Τομέα των όποιων αποκλειστική στόχευση θα είναι η ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων με επιτόπιες επισκέψεις, συναντήσεις με φορείς και ενώσεις, κοινωνικούς εταίρους και ΜΚΟ. Στα παρεμβατικά κλιμάκια συμμετέχουν ο Γραμματέας και τα μέλη της ΣΕ της ΤΟ, όλα τα μέλη του συνδυασμού που διεκδίκησε το Δήμο Αλεξ/πολης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, οι συντονιστές των Τομέων Δράσης της Οργάνωσης και ο Γραμματέας της ΝΕ με τον εκάστοτε υπεύθυνο οργανωτικού της ΝΕ για την ΤΟ Αλεξ/πολης..
Ως εκ τούτου καθίσταται φανερό ότι περισσότερο τώρα θα πρέπει να συνομιλήσουμε με τους πολίτες , να αναδείξουμε τις δικές τους προτεραιότητες , να συνδιαμορφώσουμε μια νέα ατζέντα για την πόλη μας , να διεκδικήσουμε από κοινού ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές.
Να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις
με καλεσμένους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς ή ειδικούς επιστήμονες.
Ο 3ος Άξονας αφόρα στις σχέσεις της οργάνωσης με το εξωτερικό περιβάλλον και κυρίως με όλους εκείνους που δεν αποτελούν φίλους και μπορεί να στέκονται κριτικά απέναντι στη συνολική δραστηριότητα μας
Η απάντηση μας οφείλει να είναι ξεκάθαρη:
Το ΠΑΣΟΚ δεν διεκδικεί το μονοπώλιο της εξουσίας, το έχει αποδείξει άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ο Γιώργος ο Παπανδρέου .Το δημοκρατικό πολιτικό παιχνίδι είναι ανοιχτό για όλους .Εμείς ως πολυσυλλεκτικό κίνημα επιθυμούμε να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με κάθε μορφή ενεργής και αυτόνομης συλλογικότητας (εκτός αυτών που υιοθετούν τη βία) και να εντάξουμε την ανταλλαγή ιδεών στα πλαίσια ενός θεσμοθετημένου διάλογου. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε τολμηρή πρόταση και θα επιδιώξουμε την διαμόρφωση κοινών διεκδικητικών πλαισίων για τοπικά ζητήματα με συλλογικούς φορείς , περιβαλλοντικές οργανώσεις κλπ.
Για τη Συντονιστική Επιτροπή
Η Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης
Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Τηλ επικοινωνίας:6946216348 ή 2551038180
e-mail:gtsioulp@otenet.gr