ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

αποψη

Δ.Σ. Ορεστιάδας 23-10-2009
Στις 30/9/2009 έληξαν τα προγράμματα "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ" και "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ". Επειδή τα προγράμματα αυτά, στο νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης είναι ανταγωνιστικά, υλοποιούνται από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, έγινε η νέα προκήρυξη για την χρηματοδότησή τους μέχρι το 2013.
Στη συγκεκριμένη διαδικασία συμμετείχαν από την πλευρά του δήμου η Αναπτυξιακή Εταιρία κι η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Ο., καθώς κι ένας ιδιωτικός φορέας ο οποίος δραστηριοποιείται με επιτυχία στην ευρύτερη περιοχή.
Η δημοτική αρχή κατάφερε για άλλη μια φορά να πραγματοποιήσει το αδιανόητο. Λειτουργώντας με προχειρότητα, επιπολαιότητα κατέθεσαν κι οι δύο προαναφερόμενοι φορείς 2 ελλιπείς φακέλους με λανθασμένα δικαιολογητικά οικονομικής φύσεως (εγγυητική επιστολή, ονομαστικοποίηση μετοχών) που επέφεραν ποινή αποκλεισμού από τη διαδικασία.
Χάνουμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία για δύο πολύ σημαντικές δομές με πραγματική προσφορά. Προστίθενται κι αυτές στις πολυάριθμες πια επιπόλαιες ενέργειες οι οποίες ζημιώνουν το δήμο στερώντας πολύτιμες χρηματοδοτήσεις για συνέχιση επιτυχημένων προγραμμάτων, έργων, υπηρεσιών, με σαφές αντίκτυπο σε θέσεις εργασίας, κτλ.
Δυστυχώς όλα αυτά δεν είναι ούτε κινδυνολογία, ούτε καταστροφολογία. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα.
Η παρούσα δημοτική αρχή θα καταγραφεί ως "διαλύτης" και "καταστροφέας" πολυετών δομών.
Όσον αφορά στη συμμετοχή του δήμου Ορεστιάδας στο διασυνοριακό πρόγραμμα "ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013", κρίνεται ιδιαίτερα ανεπαρκής.
Ίσως το βασικότερο πλεονέκτημα της περιοχής μας είναι η γεωστρατηγική της θέση. Η Νέα Ορεστιάδα μπορεί να παίξει το ρόλο του "Διασυνοριακού Στρατηγείου". Έχει όλες τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει ως ένας χώρος αφετηρίας όλων των διασυνοριακών δράσεων της ευρύτερης περιοχής με φορείς από την Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία. Αυτό που απαιτείται είναι πολιτική βούληση. Κι αυτό ενισχύεται με σχεδιασμό, προγραμματισμό και διεκδίκηση.
Είναι κρίμα, σ' ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα για το δήμο μας, αν υιοθετούμε βέβαια τον στρατηγικό στόχο να γίνει η Νέα Ορεστιάδα "η πόλη της διασυνοριακότητας", να έχουμε ισχνή παρουσία.
Η καταγραφή δείχνει για άλλη μια φορά, ότι πρόκειται για μια δημοτική αρχή χαμηλών προσδοκιών.
Λευτέρης Χαμαλίδης