ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

η δικη μας πηγη

Το όνομα της σπουδαίας αθλήτριας από την Αλεξανδρούπολη Χρυσοπηγής Δεβετζή, πήρε το πανεπιστημιακό γήπεδο στη Δραγάνα της Αλεξανδρούπολης δίπλα στην Ιατρική Σχολή. Την πρωτοβουλία και την απόφαση αυτή είχε η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και υλοποιήθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση, παρουσία της Ολυμπιονίκης μας, της Κατερίνας Θάνου, πανεπιστημιακών, εκπροσώπων τοπικών αρχών καθώς και νεαρών παιδιών που χάρηκαν ιδιαίτερα την παρουσία τους δίπλα στην Δεβετζή.
Η τελετή ξεκίνησε με αγιασμό που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμο και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κ. Σιμόπουλο και την τιμώμενη, ενώ έγινε και η καθιερωμένη κοπή της κορδέλας στην είσοδο του γυμναστηρίου. «Το να δώσουμε στο πανεπιστημιακό γήπεδο το όνομα της Πηγής ήταν για εμάς κάτι το αυτονόητο. Χαιρόμαστε που μπορέσαμε και ολοκληρώσαμε το στάδιο, αν και μένουν ακόμη κάποια πραγματάκια όπως η τοποθέτηση κερκίδων και φωτισμού. Ελπίζω όλα αυτά να ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες και να παραδώσουμε έναν χώρο άθλησης στην κοινωνία της περιοχής. Η Δεβετζή ξεκίνησε από τη γειτονιά της και κατάφερε πολλά χάρη στην πίστη και αφοσίωσή της σ’ αυτό που αγαπά, πάντα με την στήριξη της οικογένειάς της. Αυτό το παράδειγμα θέλαμε να τιμήσουμε» ήταν τα λόγια του πρύτανη του ΔΠΘ Κωνσταντίνου Σιμόπουλου.
Από την πλευρά της η Πηγή Δεβετζή εξέφρασε την χαρά και τη συγκίνησή της για την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να δίνεται το όνομά μου σ’ αυτό το όμορφο στάδιο. Είναι κίνητρο για παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ για να ολοκληρωθεί το στάδιο το οποίο είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά και τους αθλητές και τον κόσμο» σημείωσε και υποστήριξε ότι πλέον για την ίδια, πριν τερματίσει την καριέρα της, υπάρχει μπροστά ο στόχος του μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
Συντάκτης: Γιώργος Πανταζίδης
Εφ. "Η Γνώμη"