ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

πολιτικη προστασια στον εβρο

Την πρόοδο των εργασιών της μεγάλης άσκησης πολιτικής προστασίας ευρωπαϊκής εμβέλειας με την επωνυμία «EVROS 2010», που θα πραγματοποιηθεί κυρίως στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου από 26 έως 31 Μαΐου 2010, παρουσίασε αντιπροσωπεία της ελληνικής πλευράς στους εταίρους του προγράμματος και σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (D.G. Environment) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Η Ευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης πλημμυρών "EVROS 2010" είναι ένα πρόγραμμα που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Νομαρχία Έβρου, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και εγκρίθηκε ανάμεσα σε 15 άλλες προτάσεις που υποβλήθηκαν από ισάριθμες χώρες.
Η πανευρωπαϊκή αυτή άσκηση Πολιτικής Προστασίας, που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Θα διεξαχθεί με πραγματικά συμβάντα, όπως πλημμύρες, πληθυσμιακές εκκενώσεις, διαρροή επικίνδυνων φορτίων, διασώσεις εγκλωβισμένων από αέρος και με πλωτά μέσα.
Εκτός της Ελλάδας συμμετέχουν η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Αγγλία, παρατηρητές από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά στην άσκηση θα πάρουν μέρος 450 άτομα.
Το επιχειρησιακό κέντρο της άσκησης θα στηθεί στην Ορεστιάδα, στο κτίριο του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας των Νομαρχιών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας και η άσκηση θα διεξαχθεί από τις Καστανιές μέχρι το Τυχερό και το Δέλτα του ποταμού Έβρου. Παράλληλα, θα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις και τα δύο κινητά κέντρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Στη συνάντηση που έγινε στις Βρυξέλλες από πλευράς Νομαρχίας πήραν μέρος ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Έβρου κ. Μιχάλης Κογιομτζής, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Ν.Δ. Έβρου κ. Ευθ. Ουλιανούδης, και ο Project manager του προγράμματος κ. Στ. Κιορογλανίδης. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Φοίβος Σταμπολιάδης, ο Διοικητής της 4ης ΕΜΑΚ, κ. Λεων. Καραγκούνης, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο εκπρόσωπος των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων κ. Ιωάννης Πιστόλας, εκπρόσωποι της βουλγαρικής πλευράς, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Northumberland της Μεγ. Βρετανίας, του γερμανικού εθελοντικού οργανισμού THW και της Πολιτικής Προστασίας της Marche, Ιταλίας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

asxeto esy jon den exeis reportaz gia to perifimo 8% toy pap. kai ths roro?