ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

καπνομαγαζο

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται ο περιβάλλων χώρος του ιστορικού Καπνομάγαζου, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Τα παράπονα περαστικών, περιοίκων και καταστηματαρχών είναι πολλά και εύλογα, μια και ο χώρος θυμίζει σκουπιδότοπο.
Στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, είχε παρουσιαστεί το ερευνητικό πρόγραμμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η μελέτη έχει παραληφθεί και η διακήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει σύντομα.
Ωστόσο, τα παράπονα για την απαράδεκτη κατάσταση του περιβάλλοντα χώρου είναι συνεχή. Η βλάστηση είναι κάτι παραπάνω από πυκνή, ενώ τόσο καιρό δεν έχει ούτε καν απομακρυνθεί το πανό που είχε αναρτηθεί από πολίτες, που διαμαρτύρονταν για την παλαιότερη απόφαση κατεδάφισης του κτιρίου. Εκτός από την βλάστηση, στον χώρο μπορεί κανείς να βρει κάθε λογής σκουπίδια, ένα παλιό στρώμα, μέχρι και κομμάτι από τον κορμό ενός δέντρου! Πολίτες και καταστηματάρχες έχουν κατά καιρούς διαμαρτυρηθεί για την εικόνα που παρουσιάζει σ’ εκείνο το σημείο η οδός Αίνου, καθώς, εκτός από τα σκουπίδια, η κατάσταση αυτή ευνοεί και την άνετη διαβίωση κάθε είδους ζωυφίων και φυσικά τρωκτικών.
Η δημοπράτηση του έργου για τη διάσωση του Καπνομάγαζου και τη μετατροπή του σε ένα κτίριο που θα φιλοξενεί τη δημοτική βιβλιοθήκη και άλλες πολιτιστικές δράσεις αργεί ακόμη. Γι’ αυτό οι πολίτες ζητούν αρχικά από τους αρμόδιους να προβούν άμεσα στον καθαρισμό του χώρου, αλλά αφού γίνει αυτό, κι από περαστικούς και περίοικους να σεβαστούν το χώρο και να μην τον φέρουν ξανά στην ίδια κατάσταση.

Συντάκτης: Kική Hπειρώτου
Εφ. "Η Γνώμη"