ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

κκε για απολυσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΤΟΓΚ ΚΑΙ ΘΡΑΚΩΝ

Με αφορμή τις αδικαιολόγητες απολύσεις στις βιομηχανίες ΘΡΑΚΩΝ και YTONG και την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων, η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω:
Eκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για να ανακληθούν οι απολύσεις των συναδέλφων τους. Το αίτημά τους είναι πέρα για πέρα δίκιο.
Καταγγέλλει σαν απαράδεκτη και ανάλγητη τη συμπεριφορά της εταιρείας, η οποία, πρώτα αξιοποίησε τους διάφορους αναπτυξιακούς νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ και πραγματοποίησε την επένδυση με τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Στη συνέχεια είχε την αμέριστη συμπαράσταση του κράτους (για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού ) αλλά και της Νομαρχίας και των τοπικών Δήμων και αφού για πολλά χρόνια με τον ιδρώτα των εργαζομένων εξασφάλισε υψηλή κερδοφορία , σήμερα με το πρόσχημα της κρίσης, αξιοποιεί το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού και πετάει πάνω από 20 εργαζόμενους στον εφιάλτη της ανεργίας.
Για τις εξελίξεις αυτές μεγάλες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, γιατί αυτές ψήφισαν τους διάφορους αναπτυξιακούς νόμους, που εξασφαλίζουν στην εργοδοσία «τζάμπα» χρήμα, προνόμια και υψηλή κερδοφορία από τη μια και από την άλλη τους διευκολύνουν με μια δέσμη αντεργατικών νόμων για να χτυπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, να απολύουν, να επιβάλλουν τη μερική απασχόληση κλπ…
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η Αχτιδική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται «μύθος» το ιδεολόγημα των αστικών κομμάτων « Χρηματοδοτώ τους επιχειρηματίες , να κάνουν επενδύσεις για να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι ».
Μια είναι η απάντηση στην τρομοκρατία της εργοδοσίας Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για:
>>>Την επαναπρόσληψη των απολυμένων .
>>>Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους.
>>>Νομοθετική κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου με πλήρη ένσημα.
>>>Την απαγόρευση με νόμο όλων των μορφών μερικής απασχόλησης
>>>Ουσιαστική αύξηση των μισθών και των συντάξεων με κατώτερο μισθό >>>1400 ευρώ, και κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ
>>>Μέτρα για την προστασία των ανέργων ,των συνταξιοδοτικών και
ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
>>> Άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου τα μέσα παραγωγής θα ανήκουν στο
κοινωνικό σύνολο και θα υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων.
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που το προηγούμενο διάστημα συσσώρευσαν τεράστια κέρδη
και όχι οι εργαζόμενοι.