ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

δυσοσμια στην πρωτευουσα του εβρου

Σωρεία καταγγελιών και παραπόνων προκάλεσε τα τελευταία 24ωρα η έντονη δυσοσμία που είχε εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Τα αίτια της δυσοσμίας αυτής προκάλεσαν αρχικά απορία και στη συνέχεια προβληματισμό, τόσο στους κατοίκους, όσο και στους αρμόδιους φορείς της Νομαρχίας, οι οποίοι, μετά από επισταμένη έρευνα, ανακάλυψαν την «πηγή του κακού». Τέσσερα φορτηγά γεμάτα φρέσκια κοπριά φέρεται να χρησιμοποίησε στο όργωμα του χωραφιού του ένας αγρότης, ο οποίος, σύμφωνα με τη Νομαρχία Έβρου, «προμηθεύτηκε» τη μεγάλη αυτή ποσότητα από πτηνοτροφική μονάδα της περιοχής. Η εταιρεία, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί της η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, δήλωσε την άγνοιά της για την ενέργεια αυτή του αγρότη, αποδίδοντάς την σε παράνομη ενέργεια. Όπως υπογράμμισε, μιλώντας στη «Γ», ο Αντινομάρχης Έβρου Θανάσης Κολχούρης, η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από την περασμένη Τετάρτη, όταν και άρχισαν να καταγράφονται στη Νομαρχία τα πρώτα παράπονα για τη δυσάρεστη μυρωδιά που είχε ήδη εξαπλωθεί, με τη βοήθεια και των ισχυρών ανέμων, από την Τραϊανούπολη, μέχρι και την Αλεξανδρούπολη. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος ξεκίνησε αμέσως ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή και γρήγορα ανακάλυψε τις μεγάλες ποσότητες κοπριάς σε αγρόκτημα της Αγνάντιας. Αφού εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης της έκτασης, ισχυρίστηκε ότι οι εν λόγω ποσότητες πάρθηκαν από την γνωστή πτηνοτροφική μονάδα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα στο όργωμα του χωραφιού.
Έτσι λοιπόν, η ανάμειξη της φρέσκιας κοπριάς με το χώμα, προκάλεσε αυτή την έντονη δυσοσμία που για αρκετά 24ωρα ταλαιπώρησε τους κατοίκους δύο Δήμων. Στη μάχη για την αποσυμφόρηση της κατάστασης έχουν ριχτεί από το Σάββατο και καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, περίπου 40 φορτηγά, τα οποία σκεπάζουν με χώμα όλη την έκταση, που είχε πέσει η κοπριά. Ήδη, από χθες, η μυρωδιά δεν ήταν τόσο έντονη, ωστόσο η αρμόδια Διεύθυνση της Νομαρχίας θα είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. Τα πρόστιμα «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αφήσουμε την υπόθεση αυτή δίχως επιπτώσεις για αυτούς που εμπλέκονται», υπογράμμισε ο κ. Κολχούρης, συμπληρώνοντας: «Σε επικοινωνία που είχαμε με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, διαπιστώθηκε ότι, όντως, το συγκεκριμένο προϊόν προήλθε από την εν λόγω μονάδα, εν αγνοία τους, όπως μας είπαν. Μετά από αυτό, η αρχική πρόθεση Νομαρχίας ήταν να φτάσουμε μέχρι και το κλείσιμο της μονάδας, με το αιτιολογικό της πλημμελούς φύλαξης κοπριάς. Ωστόσο, όπως μάθαμε, η εταιρεία σιτίζει περίπου 300.000 κοτόπουλα. Αντιλαμβάνεστε ότι το κλείσιμο της μονάδας θα σήμανε την οικονομική καταστροφή της εταιρείας, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό και για την περιοχή μας. Παρ’ όλ’ αυτά, έχει συνταχθεί φύλλο ελέγχου από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος για την επιβολή προστίμων προς κάθε υπεύθυνο, κυρίως προς την εταιρεία. Θα δούμε εντός των επόμενων ημερών το ύψος των προστίμων και τη διευθέτηση της όλης υπόθεσης».
Συντάκτης: Kική Hπειρώτου
Εφ. "Η Γνώμη"