ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ροδοπη

Νέα δεδομένα φαίνεται ότι δημιουργεί για τη ΝΔ η υποψηφιότητα του κ. Γ.Καρατζαφέρη στη Ροδόπη. Η απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ να επιλέξει τον ακριτικό αυτόν νομό, στον οποίο περίπου οι μισοί ψηφοφόροι είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, για να χρησιμοποιήσει τη μία από τις δύο υποψηφιότητες που δικαιούται ως επικεφαλής κόμματος ενδέχεται να μεταβάλει τις ισορροπίες. Και αυτό, όπως λένε στη Ρηγίλλης, όχι τόσο επειδή ο κ. Καρατζαφέρης έχει δυνατότητες να εκλεγεί, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τη συγκέντρωση περίπου του 1/4 των ψήφων στον νομό, αλλά γιατί η κάθοδος του προέδρου του ΛΑΟΣ εκτιμάται από το γαλάζιο στρατόπεδο ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιχαράκωση της μουσουλμανικής ψήφου και παράλληλα σε διαρροές από τη ΝΔ προς το έτερο κόμμα της «κεντροδεξιάς πολυκατοικίας». Από την εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επηρεαστεί ο υπουργός Μεταφορών κ. Ευρ.Στυλιανίδης, ο οποίος στις εκλογές του 2007 εξελέγη με διαφορά μικρότερη των 500 ψήφων έναντι του μουσουλμάνου βουλευτή κ. Ιλχάν Αχμέτ.
Με το ΠαΣοΚ θα είναι εκ νέου υποψήφιοι τόσο ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε έλθει πρώτος με 14.906 σταυρούς, όσο και ο κ. Γ.Πεταλωτής, ο οποίος είχε καταταγεί δεύτερος σχεδόν με τους μισούς. Σε αυτές τις εκλογές ο κ. Πεταλωτής παλεύει να πάρει την πρώτη θέση ώστε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς ο κ. Χατζηοσμάν θεωρείται ο «κληρονόμος» του κόμματος του Αχμέτ Σαδίκ, το οποίο δεν έχει τυπικά διαλυθεί αλλά έχει ανασταλεί η λειτουργία του.
Η κατάσταση στη Ροδόπη φαίνεται ότι έχει φθάσει σε οριακό σημείο τόσο με την υποψηφιότητα του κ. Καρατζαφέρη όσο και με τη διαφαινόμενη προσπάθεια της Αγκυρας να «παίξει ρόλο» στον νομό, που οδήγησε τον κ. Στυλιανίδη να δηλώσει προς «Το Βήμα»: «Ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα και κριτήριο των πολιτών πρέπει να είναι η αξιοσύνη και όχι το θρήσκευμα. Ακραίες συμπεριφορές, από όπου και αν προέρχονται, δεν απελευθερώνουν αλλά χειραγωγούν τη μειονότητα και γυρίζουν τη Θράκη πολλά χρόνια πίσω». Ο κ. Στυλιανίδης αφήνει σαφέστατες αιχμές για τη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή αλλά και για την υποψηφιότητα του προέδρου του ΛΑΟΣ σε σχέση με τις χριστιανικές και μουσουλμανικές ψήφους.
«Κατάλαβα ότι πρέπει να είμαι στη Ροδόπη γιατί το τουρκικό προξενείο έχει υποκαταστήσει την κυβέρνηση. Εχουμε ένα κράτος εν κράτει που επιβάλλει η Τουρκία». Τ ο τουρκικό προξενείο εμφανίζεται τις τελευταίες εβδομάδες ιδιαίτερα κινητικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχουν καταγγελίες και από κόμματα αλλά και από την Περιφέρεια Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι αυτό που τον ώθησε να είναι υποψήφιος στη Ροδόπη είναι η δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου, κάτι που, όπως είπε, του επεσήμανε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και νυν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ κ. Γ. Κοραντής: Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης για μισθώσεις λεωφορείων που θα μεταφέρουν μουσουλμάνους ψηφοφόρους από την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα για να ψηφίσουν. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ως και για 10.000 δυτικοθρακιώτες ψηφοφόρους που ζουν πλέον στην Τουρκία. Οσο για την ημέρα των εκλογών, έχουν ανασταλεί, όπως οι πληροφορίες επιμένουν, όλες οι άδειες των υπαλλήλων του προξενείου. Παράλληλα ενεργό ρόλο φαίνεται ότι διαδραματίζει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Τούρκων» Δυτικής Θράκης, η οποία εδρεύει στη Γερμανία. Η οργάνωση αυτή έχει απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της μειονότητας να προσέλθουν στις κάλπες με σύνθημα να ψηφιστούν αποκλειστικά οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι.
Εφ. "Το Βήμα"