ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

λαθρομεταναστες

Στην Ελλάδα θα σταλούν οι μετανάστες που την Τρίτη εκδιώχθηκαν από τη «ζούγκλα» του Καλαί στη Γαλλία. Πρόκειται για έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στη βόρεια Γαλλία, ο οποίος ισοπεδώθηκε χθες από την αστυνομία και 278 μετανάστες τέθηκαν υπό κράτηση. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Εθνικής Ταυτότητας Ερίκ Μπεσόν, αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες (132 από τους οποίους είναι ανήλικοι) θα προωθηθούν στην Ελλάδα, από όπου εισήλθαν στην Ε.Ε. Αυτό έρχεται σε συμφωνία με τους σχετικούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς, που προβλέπουν ότι οι μετανάστες που συλλαμβάνονται χωρίς να έχουν τα απαραίτητα χαρτιά, στέλνονται στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα του χώρου Σένγκεν στην οποία καταγράφηκαν. Προς το παρόν πάντος, η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι δεν υπάρχει επίσημο αίτημα από τη Γαλλία για τους μετανάστες του Καλαί.
Και ενώ η Γαλλία ετοιμάζεται να αποστείλει περισσότερους μετανάστες στην Ελλάδα, η κατάσταση στη χώρα μας βαίνει προς το χειρότερο. Αυτό αποκαλύπτει η «εξέγερση» περίπου 800 λαθρομεταναστών στη Μυτιλήνη, οι οποίοι είχαν στοιβαχτεί σε κέντρο προσωρινής κράτησης που μπορεί να υποδεχτεί λιγότερους από τους μισούς. Οι λαθρομετανάστες την Τρίτη ξεσηκώθηκαν, έβαλαν φωτιές και κατέστρεψαν το κέντρο, στο οποίο οι συνθήκες που επικρατούσαν κατά γενική ομολογία ήταν άθλιες. Οι «εξεγερμένοι» βρίσκονται στην αυλή του κατεστραμμένου πλέον κέντρου και ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους.
Οι ανήλικοι από τον θάλαμο του πάνω ορόφου έσπασαν τα κάγκελα των παραθύρων και βγήκαν στην ταράτσα βάζοντας φωτιές σε σκουπίδια, στρώματα και ό,τι άλλο έβρισκαν μέσα στους θαλάμους τους. Οι αντιδράσεις με φωτιές συνεχίστηκαν και στους πίσω θαλάμους όπου οι μετανάστες έσπασαν ό,τι έβρισκαν και έσπρωχναν και χτυπούσαν με δύναμη τις σιδερένιες πόρτες ώσπου τελικά τις παραβίασαν καταλαμβάνοντας τον αύλειο χώρο. Μοναδικό αίτημά τους, η άμεση απελευθέρωσή τους μια και πολλοί από αυτούς έχουν συμπληρώσει πολλές μέρες κράτησης.
protothema