ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ομιλια καραμανλη στην αλεξανδρουπολη

Ο Έβρος στέλνει μήνυμα νίκης εκτίμησε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι η οικονομία είναι το διακύβευμα των εκλογών, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα εθνικά θέματα.
Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η Τουρκία «έχει υποχρέωση να σεβαστεί τη συμφωνία επανεισδοχής του 2001, για τους παράνομους μετανάστες, να ανταποκριθεί στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και να πάψει να καλύπτει τους σύγχρονους δουλεμπόρους».
Υπογράμμισε τις υποχρεώσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό καλώντας την «να συμβάλει έμπρακτα σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ», ενώ σε ό,τι αφορά την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη, «η πολιτική μας -τόνισε- συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις: Πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη.
«Αυτές οι λίγες λέξεις ορίζουν με ευθύτητα τη στάση μας. Και κάτι ακόμη. Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με παραβάσεις και παραβιάσεις, ούτε με οποιεσδήποτε άλλες προκλήσεις. Υποχωρήσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιανόητες. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε τίποτα».
Παράλληλα, μιλώντας για την «πολιτική των αγωγών», σημείωσε πως προσλαμβάνει διαστάσεις εθνικής υπόθεσης και έκανε λόγο για πολιτική που «θεμελιώσαμε με τόλμη και συστηματική προσπάθεια. Πετύχαμε διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες με τεράστια (στρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά) οφέλη για τη χώρα μας».
Απευθυνόμενος προς τους πολίτες του Έβρου, ο πρωθυπουργός σημείωσε:
«Για τον αγωγό αυτό, αναλάβαμε ενώπιον σας ρητές και ξεκάθαρες δεσμεύσεις: Πρώτον ότι το έργο θα γίνει με τη συμμετοχή των Τοπικών Αρχών, των παραγωγικών και των κοινωνικών δυνάμεων της περιοχής. Δεύτερον, ότι θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Τρίτον, ότι τα ετήσια έσοδα διέλευσης -περίπου 35 εκ. δολ. το χρόνο- θα μένουν, στο σύνολό τους, εδώ, στη Θράκη. Ένα μέρος τους θα πηγαίνει στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Τα περισσότερα όμως θα διατίθενται στο δικό σας νομό».
Χαρακτήρισε την Οικονομία το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών, είναι «η πιο πιεστική, η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «το 90% της αύξησης του χρέους οφείλεται στους τόκους και στις δαπάνες για τα εξοπλιστικά, που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ματαιοπονούν, λοιπόν, αν ψάχνουν για συνένοχους. Δεν είναι καταγγέλλοντες. Είναι καταγγελλόμενοι».
Τέλος, απευθυνόμενος στους κατοίκους του ακριτικού νομού έκανε λόγο για ισχυρό μήνυμα: «Από τον Έβρο, από εδώ που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, στέλνετε σ’ ολόκληρη τη χώρα μήνυμα νίκης. Σας ευχαριστώ για τους αγώνες σας. Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μου δύναμη. Η μόνη μου δύναμη. Μπορούμε να κερδίσουμε. Και θα κερδίσουμε. Είναι στο χέρι μας. Αρκεί να δώσουμε τον αγώνα όπως εμείς ξέρουμε να τον δίνουμε».
nooz.gr