ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

δυσοσμια στην αλεξανδρουπολη




«Δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία η δυσάρεστη οσμή που ταλαιπωρεί εδώ και μέρες την περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.» δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης κατά την επίσκεψη – αυτοψία που διενήργησε χτες στην περιοχή από όπου προέρχεται η οσμή που ταλαιπωρεί εδώ και μέρες τους κατοίκους της περιοχής.
Όπως έχει προκύψει από τις αυτοψίες των αρμόδιων υπηρεσιών της Νομαρχίας Έβρου, αλλά και κατά παραδοχή των υπευθύνων της πτηνοτροφικής μονάδας με την επωνυμία «Zouras Farm» που δραστηριοποιείται στην περιοχή του οικισμού της Ανγάντιας, η όχληση προκλήθηκε από φορτίο νωπής κοπριάς 150 κυβικών μέτρων που δόθηκε σε αγρότη της περιοχής για λίπανση χωραφιού. Οι κανονισμοί – κοινοτική οδηγία για ορθή γεωργική πρακτική ορίζει χρονικό διάστημα 120 ημερών κατά το οποίο η κοπριά πρέπει να μείνει σε σωρό, για να αδρανοποιηθεί, πριν δοθεί προς λίπανση. Το δε χωράφι, έκτασης 30 στρεμμάτων περίπου, βρίσκεται στην κύρια κατεύθυνση των ανέμων προς την πόλη.
Ο Νομάρχης Έβρου κατά την επίσκεψή του στο χώρο της επιχείρησης δήλωσε «Επισκεφθήκαμε την επιχείρηση της Zouras Farm για να δούμε από πού και πώς προέκυψε το πρόβλημα της ανυπόφορης μυρωδιάς που έρχεται στους γύρω οικισμούς και βέβαια μέσα στην Αλεξανδρούπολη. Είναι εδώ και πάλι σήμερα οι τρεις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η Διεύθυνση Υγείας και η Διεύθυνση Ανάπτυξης, οι οποίες από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα διενήργησαν αυτοψία. Ευθύνη για το θέμα φέρουν τόσο η εταιρεία, που επέτρεψε να φύγει φορτίο νωπής κοπριάς, όσο και ο ιδιώτης αγρότης, που έκανε χρήση αυτής. Γίνεται μια προσπάθεια να μειωθεί η όχληση, ρίχνοντας ασβέστη και χώμα στο χωράφι, όπου εναποτέθηκε η κοπριά. Το δυσάρεστο είναι ότι ο αγρότης, στην προσπάθειά του να σκεπάσει την κοπριά για να περιορίσει την οσμή, προχώρησε σε άροση του χωραφιού, με αποτέλεσμα να επιδεινώσει την κατάσταση.»
«Θέλω να πιστεύω» συνέχισε ο Νομάρχης Έβρου «ότι από αύριο το πρόβλημα θα έχει ελαχιστοποιηθεί ή και εξαφανιστεί. Ωστόσο, οι υπηρεσίες της Νομαρχίας έχουν κινήσει διαδικασίες για ποινικές κυρώσεις και επιβολή διοικητικού προστίμου. Έχουν ήδη συνταχθεί οι εκθέσεις αυτοψίας, εντός των ημερών θα συνεδριάσει το κλιμάκιο ελέγχου περιβάλλοντος και θα οριστούν τα πρόστιμα. Όλοι έχουν υποχρέωση να προσέχουν. Δεν δικαιολογούνται. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τους έφυγε τέτοια παρτίδα και δυσφήμησαν έτσι την επιχείρησή τους. Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι εάν συνεχισθεί η όχληση θα προχωρήσω σε ακραία μέτρα, όπως το κλείσιμο του εργοστασίου. Πράξη, βέβαια, που δεν με ευχαριστεί καθόλου, καθώς στόχος μας είναι να προσελκύουμε επενδυτές στο νομό μας. Φτάνει όμως να σέβονται το περιβάλλον και τους κατοίκους.»
Όπως σημείωσε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Σιμσερίδης «το πρόβλημα υποβάθμισης της ατμόσφαιρας θα μειώνεται όσο ξεραίνεται η κοπριά. Οι αγρότες πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες μιας ορθής γεωργικής πρακτικής. Το δε πρόστιμο μπορεί να είναι μέχρι 58.000 € όχι μόνο για την επιχείρηση, αλλά και για τον αγρότη, γιατί είναι συνυπεύθυνος στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.»
Από την πλευρά της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ζούρας Τριαντάφυλλος ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της περιοχής της Αλεξανδρούπολης για το πρόβλημα που εν μέρει δημιούργησαν, τονίζοντας ότι η επιχείρηση έχει ρίξει όλο το δυναμικό της στο εν λόγω χωράφι για να το σκεπάσει με ασβέστη και να απαλύνει τη μυρωδιά. Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι κάτι παρόμοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί.