ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

κινησεις στη μεθοριο

Για πρώτη φορά μετά το 1974, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αλλάζουν τακτική και παρατάσσονται με διαφορετικό τρόπο στα σύνορα του Εβρου. Το 3ο και 5ο Σώμα Στρατού της 1ης Στρατιάς έχουν εγκαταλείψει τη γραμμή προκάλυψης και μεταφέρονται ανατολικότερα.

Στη γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες λιγότερες μάχιμες που περιλαμβάνουν μεθοριακούς φρουρούς, κυρίως από μειονοτικούς στρατιώτες (Κούρδους, Αλεβίτες κλπ).Η μεταφορά αυτών ανατολικότερα, όπως και η διάταξή τους, αρχικά δίνει την εντύπωση μιας ακίνδυνης κίνησης που όμως στη πραγματικότητα κρύβει κινδύνους και ίσως επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις αν δεν εκτιμηθεί σωστά. Και αυτό γιατί, οι μονάδες μεταφέρονται 50 περίπου χιλιόμετρα όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή, μόνο δύο ταξιαρχίες, η μια στο βορρά και η άλλη στο νότο, έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες. Επίσης έχουν δημιουργηθεί από τους Τούρκους δύο νέα Συντάγματα Μηχανικού στον Εβρο, που εξειδικεύονται στην κατασκευή πλωτών γεφυρών.Προ τριών μηνών το περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» είχε τονίσει πως αυτές οι κινήσεις, πέρα από τον επιχειρησιακό χαρακτήρα έχουν και βαθιά πολιτικό, που ακόμα δεν έχει μπει στην ατζέντα των διμερών σχέσεων.Η δήθεν «εκπαιδευτική» στρατιά του Αιγαίου έπαψε και επίσημα να είναι εκπαιδευτική. Μετονομάστηκε και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν, εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες υποστήριξης. Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, που εδρεύει στο Ντενιζλί αναβαθμίζεται, όπως και η 19η Ταξιαρχία Πεζικού στην Αντάλια. Οι εξελίξεις αυτές έχουν ήδη γίνει αντιληπτές από τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που παρακολουθούν με προσοχή τις τελευταίες κινήσεις των γειτόνων μας και εκτιμούνται ανάλογα από τα Στρατιωτικά μας επιτελεία.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..ρε Τομαδάκη με την εθνικοφροσύνη και την τρομοκρατία σου. Σοβαρέψου επιτέλους