ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

δημοτικο ωδειο αλεξανδρουπολης

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης έχει καθιερωθεί με το υψηλό επίπεδο παροχών του και κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στα γνωστότερα Ωδεία της χώρας. Έχει μακρόχρονη και διακεκριμένη παρουσία στην πόλη , παράλληλη με την πολιτιστική ιστορία της. Από την ίδρυση του το 1958 λειτούργησε ως παράρτημα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και αναγνωρίσθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1984. Με την ίδρυση της Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης το 1987 και την έκτοτε υποστήριξη της διευρύνθηκε και αναπτύχθηκε σε ένα εύρωστο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Εδώ η κλασσική μουσική συναντά την τζαζ, τη ροκ, συμπορεύεται με την

παραδοσιακή μουσική και τα σύγχρονα ρεύματα.
Στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης καλύπτεται όλο το φάσμα της μουσικής εκπαίδευσης με αρχή τη σχολική και προσχολική ηλικία όταν οι νότες μαθαίνονται σαν λέξεις και κίνηση. Μια πορεία που καταλήγει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων μουσικών, ικανών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του επαγγελματικού χώρου.

Το Δ.Ω.Α. ιδρυτικό μέλος του δικτύου Δημοτικών Ωδείων Βορείου Ελλάδας ενθαρρύνει τους σπουδαστές του να δημιουργήσουν επαγγελματικούς στόχους ως μέλη μουσικών συνόλων, συνθέτες, ενορχηστρωτές, δάσκαλοι. Το Δημοτικό Ωδείο πετυχαίνει να δημιουργεί θεσμούς πολιτισμού και επικοινωνίας μέσω της τέχνης στην πόλη και είναι βασικός παράγοντας εξέλιξης της τοπικής κοινωνίας την οποία υπηρετεί.

Στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης σπουδάζουν 400 έως 500 μαθητές με επιτυχίες και πρωτιές κάθε χρόνο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, εισαγωγή στα μουσικά πανεπιστήμια, στρατιωτική φιλαρμονική κ.λ.π. καθώς και παρουσίες σε σεμινάρια και συναυλίες.

Λειτουργούν οι Τομείς:

Κλασσικής Μουσικής με τις σχολές :Μουσικής Προπαιδείας, Πιάνου , Εγχόρδων ( Βιολί, Βιόλα , Βιολοντσέλο), Κιθάρας, Ξύλινων-Χάλκινων πνευστών, Μονωδίας-Φωνητικής, Ακκορντεόν, Βυζαντινής Μουσικής, Ανώτερων Θεωρητικών(Αρμονία, Αντίστιξη, Ενοργάνωση, Φούγκα) Υποχρεωτικά Θεωρητικά και Ειδικά μαθήματα ( Μουσική Δωματίου , Χορωδίες κ.λ.π.)

Επίσης λειτουργούν οι Τομείς :

Μοντέρνας Μουσικής (Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, έντεχνο ροκ τραγούδι, Ντράμς – Κρουστά,Τραγούδι και Μουσικά Σύνολα) Τζάζ (Πιάνο,Σαξόφωνο,και Τζαζ Μπάντα), Μουσική Τεχνολογία.

Αρμονίου



Ταχύρυθμων Συστημάτων Ενηλίκων –ελεύθερη παιδεία

Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης



· Υπεύθυνη και αναγνωρισμένη μουσική εκπαίδευση (40 ειδικευμένοι καθηγητές για όλες τις σχολές).

· Επαγγελματικός προσανατολισμός, προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των Πανεπιστημίων.

· Υποτροφίες , χαμηλά δίδακτρα, εκπτώσεις.

· Χώροι εξοπλισμένοι με άρτιας ποιότητας όργανα (πιάνα με ουρά, όρθια πιάνα, Klavinova, βιολιά και βιολοντσέλα όλων των μεγεθών, πνευστά όργανα, ακορντεόν και κιθάρες).

· Μουσική βιβλιοθήκη και δισκοθήκη με πλήρη στερεοφωνικά συγκροτήματα.

· Αίθουσα για μικρές συναυλίες, σεμινάρια και κοντσέρτα σε δύο πιάνα με ουρά.

· Διοργάνωση συναυλιών(10 κατ' έτος) των μαθητών όλων των ηλικιών σε σύνολα μουσικής δωματίου, σόλο εμφανίσεις, συναυλίες των χορωδιών (μικρών και μεγάλων), χορωδία Βυζαντινής Μουσικής, συναυλίες φωνητικής μουσικής , σύνολα μοντέρνας μουσικής, μαθητική ορχήστρα τζαζ,.

· Ανταλλαγές συναυλιών-ταξίδια μέσω του δικτύου πόλεων των Δημοτικών Ωδείων

· Σεμινάρια και συναυλίες σημαντικών καλεσμένων καλλιτεχνών .

· Επιτροπές για τις κατατακτήριες, πτυχιακές, διπλωματικές εξετάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών στον εκπαιδευτικό χώρο.

· Εκπαιδευτικά ταξίδια για ακρόαση επιλεγμένων συναυλιών στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

· Οι εγγραφές αρχίζουν 1 Σεπτεμβρίου 2010. Επίσης τον Σεπτέμβριο λειτουργούν τα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την προετοιμασία των κατατακτηρίων και εισαγωγικών εξετάσεων

Εγγραφές και πληροφορίες στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καραϊσκάκη 5 (απέναντι από την Αστυνομία) πρωί και απόγευμα καθημερινά .

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2551026627.