ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

βαδιζοντας προς τις εκλογες

«Τι να κάνουμε;»
Σιναπίδης Στέφανος Καρδιολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος για τον διευρυμένο Δήμο Διδυμοτείχου
«Για το Διδυμότειχο των αξιών

Αγαπητοί δημότες του διευρυμένου Δήμου Διδυμοτείχου

Σήμερα,
η άσκηση της δημαρχιακής εξουσίας συνεχίζει να αποτελεί πάρεργο-αγγαρεία για την τωρινή δημοτική αρχή, όπως δυστυχώς κατάντησε τα τελευταία χρόνια από τους τοπικούς πολιτικούς «δεινόσαυρους».
Η λεπτομερής γνώση και ενημέρωση του κάθε πολίτη για κάθε γκρίζα απόχρωση του τωρινού δημοτικού βίου και κάθε παρά φύσει συναλλαγής που γίνεται αντιληπτή, πρέπει να δημοσιοποιείται με κάθε τρόπο.
Πρέπει να δημοσιοποιείται από εδώ και πέρα ιδίως από την σημερινή αντιπολίτευση έστω και τον τελευταίο μήνα προ των εκλογών, έτσι ώστε να μπορεί να παραχθεί η πολυπόθητη νέα ηθική που απαιτείται στην πόλη μας.
Η ορθή αντίληψη των δημοτικών μας πραγμάτων από όλους τους συμπολίτες μας, μπορεί έτσι μαθηματικά να οδηγήσει στην επιλογή των νέων κατάλληλων προσώπων για την διακυβέρνηση της πόλης μας και των χωριών μας.
Αναρωτιέται κανείς.
Γιατί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό λοιπόν, δηλ. ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι ενώ αποδεικνύονται ανεπαρκείς στην τρέχουσα τοπική πραγματικότητα αντί να κατακρημνίζονται στα «τάρταρα», συνεχίζουν να «επιπλέουν» πολιτικά.
Γιατί;
Γιατί συναντούν στο Διδυμότειχο 1)την αντιπολίτευση της ανοχής 2) την κουλτούρα της συνενοχής όλων μας και 3) την παθητικότητα των πολιτών.
Ήρθε πλέον η ώρα της γενναίας αυτοκριτικής όλων, για το πώς φθάσαμε ως πόλη στην πλήρη απαξίωση της τοπικής πολιτικής σκηνής, και στον μηδενισμό παραγωγικού έργου, που καθήλωσε την πόλη και τον επαγγελματικό της ιστό στο μηδέν.
Ποιοι ευθύνονται που το Διδυμότειχο είναι καθηλωμένο;
Είναι ώρα ευθύνης, περισυλλογής και επίλυσης εκκρεμοτήτων.
Ποιός λοιπόν και πώς θα λύσει τον γόρδιο δεσμό στις επόμενες εκλογές; Ποιός λοιπόν και πώς θα κερδίσουμε τις επόμενες δύσκολες εκλογές του Νοεμβρίου του 2010; Αυτό είναι σε τελική ανάλυση το ζητούμενο.
Το παιχνίδι της «επόμενης» μέρας θα το κερδίσει αυτός που θα πει με καθαρότητα όλη την αλήθεια για την πόλη. Αυτός που θα εγερθεί πάνω από τις διχαστικές αντιθέσεις της τοπικής μιζέριας. Αυτός που θα παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Διδυμοτείχου. Αυτή είναι η πρόκληση για την πόλη και αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος του συνδυασμού μας.
Θα πρέπει λοιπόν ως οργανωμένοι πολίτες και ως συνδυασμός να κάνουμε τόσο καταγγελτική αλλά και συνάμα προγραμματική αντιπολίτευση. Να πούμε πως βλέπουμε την πόλη μας μέσα στο γενικότερο γίγνεσθαι του Νομού Έβρου και της Θράκης, όπως και την σχέση της πόλης μας με τις συντελούμενες ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή.
Αντί για την πολιτική της παθητικής παρακολούθησης θα πρέπει να ειπωθούν:
Α) οι πρώτες προτεραιότητες για την πόλη
Β)οι νέες κοινωνικές δυνάμεις που θα μας στηρίξουν
Γ) οι πολιτικές συμμαχίες που θα οικοδομήσουμε
Δ) η ομάδα διεύθυνσης.
Αυτό θα είναι μία πολιτική ουσίας, μία ελκυστική πολιτική για τους πολίτες που θα δώσει όντως το πολυπόθητο μήνυμα στον κόσμο ότι η νέα δημοτική παράταξη μας θα λύσει τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου και θα μπορέσει να ηγηθεί στον δημοτικό στίβο.
Πώς θα κερδίσουμε τις εκλογές;
Απαντώ.
Πρέπει να οξύνουμε τους τόνους και την αντιπαράθεση και να παράγουμε πόλωση. Η πόλωση κατά βάση δεν είναι κακό πράγμα. Άλλωστε είναι μία πραγματικότητα για την πόλη, υπάρχει ήδη και λειτουργεί στην κοινωνία του Διδυμοτείχου και διαχέεται επομένως παντού.
Η πόλωση ενώνει και συγκροτεί συμπαγή μπλοκ αντιθέσεων.
Η δικιά μας παραγωγική εργασία αντιπαρατίθεται στο υπάρχον αναποτελεσματικό παρασιτικό κατεστημένο που κυβερνά.
Από την μία υπάρχουν οι κάθε λογής ομαδούλες, λέσχες εξουσίας και μικροπολιτικής, τα λόμπι συμφερόντων, και από την άλλη οι υγιείς και άφθαρτες μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις της εργασίας και του πολιτισμού που ευρίσκονται προς το παρόν στο περιθώριο, εν υπνώσει, προβλέπεται όμως να σαρώσουν όταν αφυπνισθούν.
Από την μία υπάρχει η πολιτική των διακρίσεων και των αποκλεισμών στην λειτουργία του Δήμου που υπακούει στο δόγμα (Πας μη οπαδός μας ίσον εχθρός) που οδηγεί στην τελμάτωση τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας της πόλης και του πλήθους των επαγγελματιών μας.
Από την άλλη αναδύεται η πολιτική του εναγκαλισμού όλων των πολιτών με κριτήριο την αξιοκρατία και την διάθεση προσφοράς.
Η πόλωση δεν πρέπει όμως να εξαντληθεί σε λεκτικές αντιπαραθέσεις αλλά να γίνει παραγωγός πράξεων και ιδεών και ενός σχεδίου ανάδειξης των κατάλληλων προσώπων στις κατάλληλες θέσεις με στόχο την μέγιστη προσφορά προς την πόλη.
Αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει με την υπερκομματική συσπείρωση των ενεργών πολιτών του νέου Δήμου Διδυμοτείχου ο συνδυασμός μας.
Η ουσία του προβλήματος του Διδυμότειχου είναι απλή.
Η πόλη εδώ και μία οκταετία είναι υπό κατοχή ομάδας συμφερόντων.Η λύση είναι σε πολιτικό επίπεδο. Απελευθέρωση από τα δεσμά, τώρα χωρίς όρους.
Το ζητούμενο πια ,δεν είναι να διαπιστώνουμε την κατάντια της πόλης μας. Το ζητούμενο είναι να την αλλάξουμε.
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν είναι η λύση στα προβλήματα της πόλης αλλά η ίδια είναι δυστυχώς το πρόβλημα της πόλης μας.
Δεν «εξαγοράζουμε» προεκλογικά.Δεν «λεηλατούμε» μετεκλογικά.Παράγουμε έργο για τον Δήμο