ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

κυπρινος - ιβαιλογκραντ

Τη σημασία της νέας διόδου Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ τόσο για τις ανθρώπινες σχέσεις των τοπικών κοινωνιών, από τις δύο πλευρές των συνόρων, όσο και για την περαιτέρω, δυναμική ανάπτυξη των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων, σε όλους τους τομείς, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εγκαινιάζοντας, σήμερα, από κοινού με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Γκεόργκι Παρβάνοφ, τη συγκεκριμένη δίοδο.

"Είμαι, πράγματι, ευτυχής, που εγκαινιάζω τη νέα διάβαση, με το φίλο, πρόεδρο Γκεόργκι Παρβάνοφ", ανέφερε κατά την τελετή των εγκαινίων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας ότι, το 1988, ως υπουργός Εξωτερικών, τότε, της Ελλάδας, είχε λάβει μέρος στα πρώτα εγκαίνια του συνοριακού σταθμού Ορμένιο-Σβίλεγκραντ και το 1995 υπέγραψε

τη διακρατική συμφωνία για τη διάνοιξη και των υπόλοιπων συνοριακών σταθκμών.

Αφού υπογράμμισε τη σημασία της νέας διόδου, το πρόεδρος Παπούλιας τόνισε ότι, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου πετρελαιαγωγού, όπως υπογράμμισε, θα αποτελέσει σημαντικό νέο βήμα στην ανοδική πορεία της διμερούς συνεργασίας.

"Μία όμορφη γιορτή" χαρακτήρισε τα εγκαίνια του νέου συνοριακού σταθμού ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, στη χαιρετιστήρια ομιλία του.

"Όταν, με το φίλο, Έλληνα ομόλογό μου, Κάρολο Παπούλια, εγκαινιάζαμε, πρόσφατα τη δίοδο Ιλιντεν-Εξοχή, είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι, εμείς οι δύο δεν πρόκειται να κουραστούμε, εγκαινιάζοντας νέες διόδους", πρόσθεσε ο κ. Παρβάνοφ, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Κάρολο Παπούλια για την προσωπική δέσμευσή του και τη συνεχή του δράση υπέρ της προσέγγισης των Ελλήνων και των Βουλγάρων, τόσο ως υπουργός Εξωτερικών όσο και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παρβάνοφ, η νέα δίοδος είναι και νέο σύμβολο της βελτιωμένης ποιότητας των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και Βούλγαρων ως φίλων και εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη σημασία της νέας διόδου για την ανάδειξη της πολιτικής και ιστορικής κληρονομιάς των δύο χωρών, υπογράμμισε στην ομιλία του ο νομάρχης Έβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, αναφερόμενος στα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα των τελευταίων ετών, που αποτελούν στοιχεία ενός ενιαίου αρχαιολογικού χώρου, εκατέρωθεν των συνόρων.

"Ο δήμος του Ιβαΐλοβγκραντ απέκτησε τον ευρωπαϊκό δρόμο του. Ένα πολύχρονο όνειρο έγινε πραγματικότητα. Αυτός ο δρόμος θα είναι δρόμος φιλίας και καλής γειτονίας", σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της βουλγαρικής πόλης, Στέφαν Τάνεφ, ενώ ο δήμαρχος του Κυπρίνου, Μιχάλης Στραντζέλης, ανήγγειλε ότι σε περίπου ένα χρόνο αναμένεται να είναι έτοιμος ο νέος δρόμος μέχρι το συνοριακό σταθμό, από την ελληνική πλευρά των συνόρων, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γεώργιος Ντόλιος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, μετείχαν στην κυβερνητική αντιπροσωπεία, που συνοδεύει τον Πρόεδρο Παπούλια.

Στα εγκαίνια παρέστη - μεταξύ άλλων - και ο πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Τσβέταν Τσβετάνοφ, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της τελετής ότι, στους δέκα μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τα εγκαίνια της διόδου Ζλάτογκραντ- Θέρμες, από τους πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Μπόικο Μπορίσοφ, από τη διάβαση αυτή έχουν διέλθει 280.000 άτομα.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο που συνοδεύει τον πρόεδρο της Βουλγαρίας συμμετέχουν, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ.

ΑΠΕ