ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

μηνυμα ρενταρη

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή – Τέντε απευθύνει το παρακάτω μήνυμα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς:
«Θα ήθελα αρχικά να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και στους συναδέρφους μου εκπαιδευτικούς, καλή σχολική χρονιά δημιουργική και εποικοδομητική. Θέλ

να πιστεύω ότι οι καλοκαιρινές διακοπές τους έδωσαν τη δύναμη εκείνη που θα χρειαστούν το επόμενο διάστημα ώστε στη μάχη με τη γνώση να βγούνε νικητές, προσθέτοντας ταυτόχρονα ένα ακόμη λιθαράκι στο πεδίο της γνώσης.
Μπορεί να έφυγα, μετά την εκλογή μου ως βουλευτής, από τα θρανία του σχολείου, αλλά κάθισα στα βουλευτικά έδρανα και επέλεξα την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για να είμαι κοντά στο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς.
Μέσα από το νέο θεσμικό μου ρόλο αγωνίζομαι:
-Για το νέο σχολείο του αύριο, χωρίς τοίχους και εμπόδια, με λιγότερους έως καθόλου ψηφιακά αναλφάβητους και για μια Παιδεία που θα παράγει ισχυρά αποτελέσματα στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την παραγωγή και τον πλούτο της χώρας.
Δικό σας χρέος, είναι να αφοσιωθείτε στον όμορφο αγώνα της μάθησης, της ολόπλευρης παιδείας, της δημιουργίας, και της αποτελεσματικής γνώσης.
Το δικό μας χρέος είναι να διορθώσουμε τα λάθη της γενιάς μας. Να παραδώσουμε σε εσάς μια κοινωνία με ελπίδα και προοπτική.
Όσον αφορά το νέο σχολείο η αλλαγή ξεκινά από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο σκέπτεται και μαθαίνει η νέα γενιά.
Χρειάζεται να φύγουμε από τη σημερινή αντίληψη, τις σημερινές δομές του σχολείου μας, να φύγουμε από την παπαγαλία και να πάμε στην κριτική σκέψη.
Να απελευθερώσουμε και τον καθηγητή και τον μαθητή από την ανούσια απόκτηση πληροφορίας και να τους κάνουμε δημιουργούς στην τάξη και στο πανεπιστήμιο.
Πρώτο βήμα: η Ελλάδα να πρωτοστατήσει. Να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο, που θα έχει όλο το διδακτικό υλικό στο διαδίκτυο - διδακτικά βιβλία, εγχειρίδια, μαθήματα, σημειώσεις, διαλέξεις. Και μετά, αυτή η πρώτη ύλη, η πληροφορία, θα μπορεί να είναι η κοινοκτημοσύνη όλων - του καθηγητή, του μαθητή και πολλών άλλων».