ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

αναφορα τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών, με αντικείμενο την ένταξη του Νομού Έβρου στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. 2/20087/0025 ΦΕΚ 974 30/06/2010.
Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Καθημερινά γίνεται

όλο και περισσότερο αντιληπτή η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον παραμεθόριο Νομό Έβρου. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας διαμορφώνουν ένα αποτελεσματικό ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, για τις επιχειρήσεις. Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αρίθμ. 2/31728/0025 στις 30 Ιουνίου 2010 (ΦΕΚ 986) που αφορά την τροποποίηση των όρων αποπληρωμής των εγγυημένων από το Δημόσιο δανείων βιοτεχνικών, βιομηχανικών, μεταλλευτικών, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων, βιοτεχνικού και βιομηχανικού τύπου, που είναι εγκατεστημένες και στο Νομό Έβρου, αποτελεί μια ρύθμιση η οποία θα βοηθήσει μικρό αριθμό επιχειρηματιών της περιοχής.
Οι οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρηματιών του Νομού Έβρου, ακολουθώντας τα στοιχεία από τις μετρήσεις του Επιμελητηρίου του Νομού Έβρου, υπερβαίνουν στο πολλαπλάσιο του όρους που προβλέπονται στην συγκεκριμένη ρύθμιση της απόφασης αρίθμ. 2/31728/0025 (ΦΕΚ 986 30/06/2010), με συνέπεια να μην δίνει την απαιτούμενη ώθηση αλλά και να μη διαμορφώνει το απαραίτητο επιχειρηματικό πλαίσιο για να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οδηγώντας τους σε μια αδιέξοδη κατάσταση για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.
Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της αγοράς στον ακριτικό Νομό Έβρου, η οποία καθημερινά δέχεται οικονομικά πλήγματα, συνεχώς ερημώνεται και σε ετήσια βάση δοκιμάζεται από τις καταστροφές που προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα ήταν συνετό να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις όλων των επιχειρηματικών δανείων προς τις τράπεζες, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, όπως αυτές καθορίζονται μέχρι σήμερα μόνο για το Νομό Δράμας σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών Αριθμ. 2/20087/0025 (ΦΕΚ 974 30/06/2010). Οι συγκεκριμένοι όροι και ρυθμίσεις αποτελούν πραγματικά κίνητρα για μια ακριτική περιοχή, ώστε ο επιχειρηματικός κόσμος να μπορέσει πραγματικά να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις, που μέχρι και σήμερα αποτελούν το κυριότερο εμπόδιο στην ανάπτυξη και τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τους. Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τον Νομό Έβρου, που θα περιλαμβάνει τα κριτήρια που καθορίζονται στο Αριθμ. Απόφασης 2/20087/0025 ΦΕΚ 974 30/06/2010, θα βοηθήσει πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και αδυναμίας πληρωμών των υποχρεώσεων τους.
Επιπλέον θα μπορέσει να διαμορφώσει το αναγκαίο επιχειρηματικό κλίμα στην τοπική κοινωνία, η οποία καθημερινά αισθάνεται όλο και περισσότερο απομονωμένη και εγκαταλελημένη από τα κέντρα των αποφάσεων, με συνέπεια τη συνεχή δοκιμασία και απογοήτευση των πολιτών και κυρίως της νεολαίας, που οδηγούν στην ερήμωση της πολύπαθης ελληνικής περιφέρειας».

Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από τον κύριο Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που θα εντάσσει το Νομό Έβρου στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, τα κριτήρια, και τους όρους, που αυτές προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 2/20087/0025 ΦΕΚ 974 30/06/2010, για την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τη ρύθμιση οφειλών προερχόμενων από δάνεια, καθώς και την τροποποίηση των όρων αποπληρωμής των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων