ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ερωτηση δερμεντζοπουλου

ΠΡΟΣ
• την κ. Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
• τον κ. Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού

ΘΕΜΑ: «Αποπεράτωση οικοτουριστικής μονάδας στην παρόχθια έκταση του ποταμού Άρδα στις Καστανιές Έβρου».
Η Κτηματική Εταιρία


του Δημοσίου είναι αρμόδια για τη διαχείριση το ΑΒΚ 3638 δημοσίου ακινήτου αρμοδιότητος Κ.Υ. Έβρου, που αποτελεί παρόχθια έκταση του ποταμού Άρδα εμβαδού 1.170 στρεμμάτων και βρίσκεται εντός των δυτικών ορίων του Δήμου Ν. Βύσσας.
Σε τμήμα του εν λόγω δημοσίου ακινήτου εμβαδού 80 στρεμμάτων, η ΚΕΔ είχε ξεκινήσει κατά το παρελθόν κατασκευή οικοτουριστικής μονάδας, η οποία έχει ολοκληρωθεί ως ένα βαθμό και για την οποία έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα περίπου 5 εκατομμύρια Ευρώ. Το έργο παραμένει ημιτελές λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, εκτιμάται δε ότι για την αποπεράτωσή του απαιτούνται 4.300.000 Ευρώ, τα οποία η ΚΕΔ δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τα διαθέσει.
Το έργο, το οποίο ως ένα βαθμό έχει ολοκληρωθεί, αποτελεί μια ιδιαίτερη σημαντική προσπάθεια με εθνική σημασία που αφορά στη δημιουργία οικοτουριστικής μονάδας 300 θέσεων, η οποία μπορεί να συμβάλει με τη λειτουργία της στην ανάπτυξη μια παραμεθόριας ιδιαίτερα ευαίσθητης περιοχής.
Η ΚΕΔ εγγράφως δηλώνει ότι έχει τη δυνατότητα και την εμπειρία να αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να το αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, αρκεί να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.
Ενόψει όλων αυτών
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
Εάν προτίθενται να εντάξουν την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής της οικοτουριστικής μονάδας στο ΑΒΚ 3638 Δημόσιο Ακίνητο αρμοδιότητας Κ.Υ. Έβρου στο ΕΣΠΑ ή σε ανάλογο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ο Ερωτών Βουλευτής



Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Βουλευτής Έβρου