ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

δελτιο τυπου

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013» εντάχθηκε το έργο που αφορά στην διαπλάτυνση και βελτίωση της υφιστάμενης επαρχιακής οδού που συνδέει τον οικισμό Δαδιάς του Δήμου Σουφλίου με την Εθνική Οδό Αρδανίου - Ορμενίου, σε συνολικό μήκος 5.590 μέτρα και με προϋπολογισμό 2.880.000 ευρώ.
Περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,50 μέτρα, ενώ η διαπλάτυνση πραγματοποιείται μόνο προς τη μία πλευρά του δρόμου, με απλή παράλληλη μετατόπιση του άξονα αυτού όπου περιλαμβάνονται στο σύνολό τους αγροτικές εκτάσεις, και όχι προς τα υφιστάμενα όρια περιοχής ΝATURA.
«Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, δυσκολίες και εμπόδια, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοπρατήσουμε ένα έργο το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. Πρόκειται για το επαρχιακό οδικό δίκτυο που ξεκινά από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού και καταλήγει στη Δαδιά. Το υπάρχον τμήμα του δρόμου δεν είχε τις προδιαγραφές γα να εξυπηρετήσει τη μεγάλη επισκεψιμότητα των τουριστών στην περιοχή του Δάσους της Δαδιάς, καθώς και τη μετακίνηση των λεωφορείων.» δήλωσε ο Αντινομάρχης Αγροτικού Τομέα - Ανάπτυξης & Υποδομών κ. Μιχάλης Κογιομτζής και πρόσθεσε:
«Ήταν μεγάλες οι προσπάθειες που κατέβαλλαν η Νομαρχία Έβρου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου, που επιτέλους πραγματοποιείται, και αρχίζουν οι διαδικασίες δημοπράτησης αφού εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013. Υπήρχαν...
δυσκολίες λόγω της γειτνίασης του δρόμου με την περιοχή ΝATURA του Δάσους Δαδιάς, μιας προστατευόμενης περιοχής, καθώς και δυσκολίες δημοπράτησης, γιατί θα έπρεπε να υπάρξει διάνοιξη του δρόμου, να γίνουν απαλλοτριώσεις και να δοθούν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες. Όλα αυτά ξεπεράσθηκαν και είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση ενός έργου, που απασχόλησε πολλές φορές το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ήταν αίτημα του εδώ και χρόνια και μάλιστα το είχαμε υποβάλλει και στο 3ο ΚΠΣ χωρίς να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε. Επιτέλους όμως εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις και προχωράμε στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για την ανάπτυξη του τουρισμού, που θα συμβάλλει στην αύξηση των τουριστών στο Δάσος Δαδιάς. Θέλω να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας, που είχαν την ευθύνη για το φάκελο του όλου έργου και για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν»