ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

3η γιορτη κυνηγιου



Άνοιξε χτες τις πύλες της η 3η Γιορτή Κυνηγιού στον Έβρο, που πραγματοποιείται φέτος στις όχθες του ποταμού Άρδα, στις Καστανιές. Περισσότερα από 35 περίπτερα εκθετών, κυνηγετικών συλλόγων και φορέων βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών, ενώ περιλαμβάνονται στην ατζέντα σεμινάρια κυνηγετικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης, καθώς και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, μουσικού κυρίως χαρακτήρα, με συμμετοχή τοπικών συγκροτημάτων.
Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης...
ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, και εμπνευστής της Γιορτής Κυνηγιού, δήλωσε «Σας καλωσορίζω σήμερα στην 3η Γιορτή Κυνηγιού, στον αντάμωμα των Ελλήνων κυνηγών, που πλέον θεωρώ επιτυχημένο θεσμό. Ο Έβρος είναι ένας σπουδαίος κυνηγότοπος, για διάφορα είδη κυνηγιού. Εμείς, στην Νομαρχία Έβρου, αποφασίσαμε, κόντρα στην εποχή που όλοι δηλώνουν οικολόγοι, να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της περιοχής. Πιστεύουμε ότι ο κυνηγετικός τουρισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και για τον Έβρο. Για αυτό κάνουμε αυτήν την προσπάθεια, αυτές τις εκδηλώσεις, που αγκαλιάστηκαν από την πρώτη στιγμή, πριν δυο χρόνια, από όλο τον κόσμο ανά τη Ελλάδα, από τα Μ.Μ.Ε., από τις εταιρείες. Σήμερα, στην 3η Γιορτή Κυνηγιού, συμμετέχουν πάνω από 35 αντιπροσωπείες, καθώς είναι ο μοναδικός υπαίθριος χώρος έκθεσης στην Ελλάδα.
Προχωρήσαμε στη διοργάνωση της Γιορτής Κυνηγιού για ένα ακόμη λόγο. Θέλαμε να καταδείξουμε ότι οι κυνηγοί δεν είναι δολοφόνοι. Απεναντίας είναι ευαισθητοποιημένοι, προστατεύουν το περιβάλλον, τα θηράματα, και δεν σκοτώνουν ανεξέλεγκτα ό,τι βρουν. Οι κυνηγετικοί σύλλογοι είναι οργανωμένοι, και προσπαθούν με δικά τους έξοδα, πρώτον να υπάρχει η φύλαξη που πρέπει, και δεύτερον να δημιουργήσουν πλέον παιδεία σε όλους τους κυνηγούς, να διδάξουν ότι το κυνήγι είναι ένα ωραίο άθλημα, αλλά θέλει σεβασμό στον εαυτό τους και στο περιβάλλον. Όσες φορές χρειάστηκε, σε θέματα πολιτικής προστασίας, αλλά και σε περιπτώσεις που κινδύνευαν ζώα, οι κυνηγετικοί σύλλογοι στέκονταν πάντα στο πλευρό των αρχών συνδράμοντας εθελοντικά.»
Στα εγκαίνια παρευρέθη και ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Νίκος Παπαδόδημας, ο οποίος είπε «Είναι η τρίτη χρονιά φέτος για τη Γιορτή Κυνηγιού και αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχω πάλι σε αυτή. Θέλω να σας πω, και με την ευρωπαϊκή εμπειρία που έχω, πως μια τέτοια γιορτή είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα, και είναι μια από τις καλύτερες που γίνονται σε όλη την Ευρώπη. Κι αυτό χάρη σε μια ιδέα και προσπάθεια που είχε ο Νομάρχης και οι συνεργάτες του. Συγχαρητήρια στο Νομάρχη που οργανώνει αυτή την εκδήλωση, που έχει γίνει θεσμός. Για το μέλλον θα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς να βρισκόμαστε ή εδώ ή σε άλλο σημείο του Έβρου σε μια τέτοια γιορτή των κυνηγών. Μια ευκαιρία να δει όλος ο κόσμος τη μεγάλη σχέση που έχει ο κυνηγός με το περιβάλλον, σε ένα τόσο θαυμάσιο και ωραίο περιβάλλον, όπως αυτό του Έβρου, όπου οι κυνηγοί είναι οι εραστές του περιβάλλοντος. Πρέπει να τονίσουμε τη στήριξη που υπάρχει από τον Έβρο στην κυνηγετική προσπάθεια και να καλέσουμε από δω για μια ακόμη φορά όλους τους κυνηγούς να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και τώρα βεβαίως, αλλά και του χρόνου, επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Θεωρώ ότι σιγά σιγά αυτή η εκδήλωση γιγαντώνεται και κυρίως εδραιώνεται στη συνείδηση και των κατοίκων, της κοινωνίας, αλλά και των κυνηγών.»
Τη γιορτή χαιρέτισε επίσης ο Δήμαρχος Βύσσας κ. Παναγιώτης Σιανκούρης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Νομάρχη Έβρου για τη φετινή διοργάνωση της γιορτής στις Καστανιές του Δήμου Βύσσας, αλλά και «για την ιδέα που είχε πριν 16 χρόνια να ξεκινήσουν οι συναντήσεις νέων που έχουν εξελιχτεί σε έναν επιτυχημένο θεσμό. Τον ευχαριστούμε πολύ και θέλουμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι ο θεσμός αυτός θα συνεχιστεί κι εμείς θα προσπαθούμε να φιλοξενούμε πάντοτε παρόμοιες εκδηλώσεις.»
Χαιρετισμό και ευχαριστίες απηύθυναν επίσης ο Έπαρχος Βορείου Έβρου κ. Πολυχρόνης Αντωνιάδης και ο Δασάρχης Διδυμοτείχου κ. Κύρος Κυρούδης.
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων περιελάμβανε χτες συναυλίες από τα τοπικά συγκροτήματα «Οιωνός», «Gode rock band», «Χίλια Χρόνια», παράσταση Καραγκιόζη από τον Γιάννη Βουλτσίδη, ενώ η βραδιά έκλεισε με το συγκρότημα του γνωστό Εβρίτη μουσικού της θρακιώτικης παράδοσης κ. Βαγγέλη Δημούδη, και χορό από τους Μορφωτικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους Ριζίων και Καστανιών.
Στα εγκαίνια της φετινής Γιορτής Κυνηγιού παρευρέθησαν η Βουλευτής Έβρου κ. Ελένη Τσιαούση, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης, οι Αντινομάρχες Έβρου κ.κ. Κωνσταντίνος Ιωαννάκης, Ιωάννης Παπαϊωάννου, Αθανάσιος Κολχούρης, οι Δήμαρχοι Τριγώνου, Ορεστιάδας και Φερών κ.κ. Ευάγγελος Χατζηπαναγιώτου, Δημήτριος Μουζάς, Γεώργιος Ούστογλου, ο Γενικός Γραμματέας του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου κ. Χρήστος Πετριτζίκης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.