ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

1ο χρηματοοικονομικο συνεδριο θρακης

«Η μέρα αυτή είναι ξεχωριστή για τη Θράκη. Η παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche Bank κ. Γιόζεφ Άκερμαν στο οικονομικό αυτό φόρουμ για τη Θράκη, σηματοδοτεί γεγονότα, δείχνει την προοπτική, το μέλλον και τον ρόλο της περιοχής μας. Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι αποδέχονται αυτή τη νέα γεωγραφία που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή και τη νέα οικονομία που χτίζεται μέσα σ’ αυτή και τέτοιες παρουσίες προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας, όπως του κ. Άκερμαν, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το ρόλο της Θράκης» δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης μετά το τέλος των εργασιών του 1ου Χρηματοοικονομικού Συνεδρίου της Θράκης, που διοργανώθηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη με πρωτοβουλία του Economic Forum of Thrace και με κεντρικό προσκεκλημένο και ομιλητή τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank κ. Γιόζεφ Άκερμαν.
Χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνέδριου ο κ. Ζαμπουνίδης περιέγραψε τη νέα γεωγραφία και νέα οικονομία που διαμορφώνεται καθημερινά στην περιοχή της Θράκης, τονίζοντας: «Σε μία πραγματικά κρίσιμη περίοδο η Θράκη διεκδικεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα αυτή πραγματικότητα που διαμορφώνεται, με το άνοιγμα των συνόρων, με την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η περιοχή μετατρέπεται σε παγκόσμιο ενεργειακό κόμβο, σε κόμβο μεταφορών, και προσπαθεί να τοποθετηθεί έγκαιρα στη νέα αυτή γεωγραφία και νέα οικονομία που χτίζεται καθημερινά. Τα έργα υποδομής προχωρούν, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο Δημόκριτος, ο κάθετος άξονας, η Εγνατία Οδός, έργα που δίνουν νέα προοπτική στην ανάπτυξη της περιοχής. Πιστεύω ότι είναι αναγκαία δυο ακόμη έργα, πολύ σημαντικά για την περιοχή, ο οδικός άξονας 9, Ελσίνκι-Αλεξανδρούπολη και Ορμένιο-Μπουργκάς-Βάρνα Βουλγαρίας, γιατί σε δύο ώρες θα έχουμε πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα».
Ο κ. Ζαμπουνίδης τόνισε ότι η διασυνοριακότητα αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα για την περιοχή και πρέπει να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. «Η παρουσία του κ. Άκερμαν, μιας προσωπικότητας που διαμορφώνει την παγκόσμια οικονομία, στη Θράκη και στον Έβρο, ένα οικολογικό νομό, με μοναδικούς βιοτόπους, το Δάσος Δαδιάς, το Δέλτα Έβρου, τη Σαμοθράκη, αναδεικνύει την περιοχή και αποτελεί τη μεγαλύτερη προβολή της. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη της περιοχής και στην προσπάθειά μας αυτή αναζητούμε συμμάχους. Κύριε Άκερμαν, σας θεωρώ φίλο της Θράκης, φίλο του Έβρου και είμαι σίγουρος ότι σε πρωτοβουλίες σημαντικές για τη Θράκη, που έχουν σχέση με την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα εσείς, και η τράπεζά σας, θα σταθούν πολύ κοντά στην περιοχή, μπορείτε να μας ανοίξετε δρόμους».
Ο κ. Ζαμπουνίδης από το βήμα του συνεδρίου απηύθυνε προσκλητήριο στους επιχειρηματίες να έρθουν και να επενδύσουν στον Έβρο και τους διαβεβαίωσε ότι η Νομαρχία, οι Δήμοι και το Επιμελητήριο θα τους αγκαλιάσουν και θα τους στηρίξουν να στήσουν την επιχείρηση τους, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά προβλήματα.
Επίσης, ο κ. Ζαμπουνίδης ευχαρίστησε την πρόεδρο του Economic Forum of Thrace κ. Κατερίνα Καραγιάννη, η οποία κατάγεται από το χωριό Θούριο του Έβρου και δραστηριοποιείται στη Γερμανία, για τη διοργάνωση του συνεδρίου και την συμμετοχή σ’ αυτό του κ. Άκερμαν και τόνισε ότι φιλοδοξία είναι το συνέδριο να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο παγκόσμιες προσωπικότητες να επισκέπτονται τη Θράκη, γιατί θα συμβάλλουν να αναδειχθεί ο τόπος και ο ρόλος της Θράκης.
Τέλος, είπε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια «τράπεζα στελεχών» που κατάγονται από τον Έβρο, να αξιοποιηθούν οι γνώσεις τους, οι εμπειρίας τους και οι γνωριμίες τους, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο για τον Έβρο».
Τους συνέδρους καλωσόρισε η πρόεδρος του Economic Forum of Thrace κ. Κατερίνα Καραγιάννη, ενώ προβλήθηκε και μήνυμα της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Τις εργασίες του συνεδρίου συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Παναγής Γαλιατσάτος, ενώ εισηγήσεις έκαναν ο δόκτωρ κ. Γιόζεφ Άκερμαν, ο Επίτιμος Πρόξενος του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στη Θεσσαλονίκη και μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Ιωάννης Βεργίνης, ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Διονύσιος Χιόνης, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της εταιρείας «Εβροφάρμα» κ. Αθανάσιος Παπατζηλάκης και η Διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης κ. Αγγέλα Γιαννακίδου.
Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wolfgang Schultheiss, οι βουλευτές Έβρου κ. Άκης Γεροντόπουλος και κ. Σταύρος Κελέτσης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου κ. Γεώργιος Μηνόπουλος, ο Έπαρχος Βορείου Έβρου κ. Πολυχρόνης Αντωνιάδης, οι αντινομάρχες κ.κ. Παναγιώτης Ατζανός και Αθανάσιος Κολχούρης, και παράγοντες της Ευρωπαϊκής οικονομίας και στελέχη τραπεζών από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, φορείς της περιοχής και επιχειρηματίες.