ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

δηλωση χαμαλιδη

Χαμαλίδης Ελευθέριος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ορεστιάδας

(Μήνυμα μετά την ανακοίνωση της πολιτικής στήριξης από το ΠΑΣΟΚ)


Πολίτες της Βύσσας, του Κυπρίνου, του Τριγώνου και της Ορεστιάδας.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες του νέου δήμου.
Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, συγκροτήθηκε ένας μεγάλος δήμος, με πληθυσμιακή, εδαφική, οικονομική και κοινωνική σύνθεση ικανή, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του παρόντος και τις

προκλήσεις του μέλλοντος.
Οι εκτεταμένες νέες αρμοδιότητες συνεπάγονται αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις έναντι των πολιτών. Απαιτούν καινούργιες αντιλήψεις για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και μια νέα συμφωνία των πολιτών για ισοτιμία, δικαιοσύνη, ισόρροπη ανάπτυξη.
Στις σημερινές δύσκολες και κρίσιμες περιστάσεις για τη χώρα και τις τοπικές μας κοινωνίες, όπου η πολιτική και το πολιτικό σύστημα απαξιώνονται καθημερινά με κίνδυνο για τις δημοκρατικές και κοινωνικές μας κατακτήσεις, τη στιγμή που η χώρα με δυσβάσταχτες θυσίες προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της, τα κόμματα καλούνται να παίξουν νέο, πρωτοπόρο και ανανεωτικό ρόλο.
Το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική υποστήριξη υποψηφιότητας του δήμου Ορεστιάδας, ακολούθησε τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών, δίνοντας μια νέα διάσταση στο ζήτημα διαχείρισης υποψηφιοτήτων. Η υποψηφιότητά συνεπώς, δεν ήταν απόρροια μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας από «πάνω» αλλά επιλογή της τοπικής κοινωνίας.
Η τακτική αυτή διαθέτει τα εχέγγυα δημοκρατικότητας, απαλλάσσει τον κομματικό μηχανισμό από τη δοκιμασία της επιλογής και αφήνει την γεύση μιας διευρυμένης απήχησης του προκριθέντος στους ψηφοφόρους.
Παρόλη την κακή συγκυρία των προκριματικών εκλογών (αγροτικές εργασίες, καλοκαιρινές διακοπές), το αποτέλεσμα ήταν 2500 συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα, συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής. Ο αριθμός πρωτόγνωρος και πέρα από κάθε προσδοκία.
Η απόφαση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών, για την πολιτική στήριξη στο πρόσωπό μου, αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλη τιμή και ευθύνη.
Αποτελεί ισχυρή βάση για ευρύτατη συσπείρωση δυνάμεων, την αφετηρία για μια νέα μεγάλη νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου. Στη μάχη αυτή θα πάμε όλοι μαζί, γιατί κανείς δεν περισσεύει, γιατί όλοι μαζί μπορούμε.
Καλώ για μια ακόμη φορά όλες τις ζωντανές και πρωτοπόρες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, πέρα και πάνω από κομματικά σύνορα, να συσπειρωθούμε και να διαμορφώσουμε μαζί το πρόγραμμα της νέας εποχής για το νέο μεγάλο δήμο μας.
Σε αυτόν τον ωραίο και δύσκολο Αγώνα με Όραμα και συγκεκριμένους Στόχους, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Δεν περισσεύει κανείς και καμία.
Για να δημιουργήσουμε μια νέα πανστρατιά, μια νέα ενότητα πρωτόγνωρης ισχύος ικανής να αντιμετωπίσει τα οξυμμένα προβλήματα και να αξιοποιήσει τις νέες προκλήσεις.
Δεν γυρίζουμε απλά σελίδα, ανοίγουμε καινούργιο βιβλίο. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περιμένουν.
Μόνο όλοι μαζί, Ενωμένοι, μπορούμε να Αγωνιστούμε, να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

romantikos opos ke palia , etsi ke simera...oreos o lefteris alla xoris programma ke orama...
an den kseroume apo pou ksekiname,den kseroume pou pame:ANDREAS PAPANDREOU

Ανώνυμος είπε...

Kάτι απο Παπανδρέου δεν θυμίζει;"θα τα καταφέρουμε" .Θα τα καταφέρναμε σίγουρα χωρίς εσάς κ Χαμαλίδη,στο μονοπάτι χωρίς γυρισμό που μας οδηγείτε,κι όσο για τους δύσκολους καιρούς,το κόμμα σας άργησε να τους καταλάβει,κι έτσι "τα λεφτά που υπάρχουν" όσα έμειναν στον φτωχό κοσμάκη τα δίνετε στούς μαυραγορίτες φίλους σας,και τους διεθνής τζογαδόρους συνεταίρους σας.Φυσικά κι απο το "πανηγύρι" δεν θα λείψει κανείς ,εσείς όμως θα είστε;;;