ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

σαμοθρακη

ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μόδεστου στα Αλώνι της Σαμοθράκης την Τετάρτη 8-9-2010 πρόκειται να πραγματοποιηθεί Πανηγύρι, σύμφωνα με πρόσκληση που λάβαμε από τον εφημέριο του Ναού, πατήρ Αθανάσιο Σουλτάτο. Σύμφωνα μ' αυτό, το πρωί της 8-9-2010 και από ώρα 07.30 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Μόδεστου ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί Πανηγύρι με παραδοσιακούς χορούς και μπόλικο φαγητό και ποτό.

Η αναβίωση τέτοιων εκδηλώσεων είναι ένα θετικό βήμα για την σύσφιξη των σχέσεων όλων των Σαμοθρακιτών, μιας και στα θρησκευτικά και παραδοσιακά αυτά δρώμενα είναι μία ευκαιρία
να συναντηθούμε όλοι μας, ξενιτεμένοι και μη Σαμοθρακίτες, καθώς και ξένοι και να ανταλλάξουμε τα νέα μας, να συγχωρήσουμε παλιές αμαρτίες, να αγκαλιαστούμε κάτω από την σκιά της Εκκλησίας και του καμπαναριού και να χορέψουμε όλοι μαζί αδελφωμένοι.

Τώρα που μπήκαμε και στο φθινόπωρο, και οι ημέρες θα αρχίσουν να γκριζάρουν σαν τα μαλλιά ηλικιωμένου ανθρώπου, και θα αρχίσει να νυχτώνει νωρίς κι όλοι μας να κλεινόμαστε νωρίτερα στα σπίτια μας, τώρα που το "καγίκ(ι)" (Σ.Σ. το πλοίο) θα αρχίσει τα χειμερινά του δρομολόγια και η μοναξιά και η απομόνωση θα αρχίσει πάλι να μας ... χτυπάει την πόρτα για να μας κάνει παρέα, καλό είναι να υπάρχουν τέτοιες εκδηλώσεις. Που να κάνουν όλους εμάς τους Σαμοθρακίτες και τους επισκέπτες του νησιού να βγαίνουμε από τα σπίτια μας και να χαιρόμαστε την φύση και την ζωή, σαν να 'ναι Άνοιξη και Καλοκαίρι. Και κόντρα στα οικονομικά μέτρα και στα μνημόνια, να χαιρόμαστε, να ζούμε, όλοι αγαπημένοι κι αγκαλιασμένοι γιατί πρώτον η ζωή είναι μικρή και δεύτερον γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Θερμά συγχαρητήρια για ακόμη μία φορά στον δραστήριο νέο Ιερέα π. Αθανάσιο Σουλτάτο.

ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ