ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

η θρακη παταει . . . γκαζι

«Η Θράκη πατάει…Γκάζι» στο τριήμερο φεστιβάλ πολιτισμού που διοργανώνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ο Δήμος Αθηναίων από 8-10 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τις Νομαρχίες του Έβρου και της Ξάνθης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας από καλλιτέχνες της Θράκης, έκθεση κοσμημάτων και συγγραμμάτων, αφιερώματα σε σημαντικές προσωπικότητες από τη Θράκη, όπως ο Καραθεοδωρή, ο

Μάνος Χατζιδάκις, τραγούδι από σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Καριοφύλλης Δοιτσίδης, ο Βαγγέλης Δημούδης, η Ζωή Τηγανούρια, οι αδερφές Βουγιουκλή, παραδοσιακά θρακιώτικα χορευτικά συγκροτήματα και θέατρο σκιών από τον Γιάννη Βουλτσίδη .
Επίσης θα λειτουργούν περίπτερα όπου θα προβάλλονται η οικονομία, ο τουρισμός και τα προϊόντα της Θράκης,.
«Η Θράκη συμμετέχει σε μια γιορτή που στόχο έχει να αναδείξει την περιοχή, τους ανθρώπους της, την κουλτούρα της, τις τέχνες της, τη μουσική της, τα προϊόντα της. Πιστεύω ότι είναι μια εξαιρετική εκδήλωση που δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης και προβολής των πλεονεκτημάτων της πανέμορφης περιοχής μας και αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες του φεστιβάλ τις γεύσεις, τα αρώματα, τα χρώματα και τον φυσικό πλούτο της Θράκης» δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε:
«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως ο Καραθεοδωρή. Θέλουμε να αναδείξουμε την κορυφαία αυτή προσωπικότητα της Θράκης, να γνωρίσουν όλοι πόσο σπουδαίος επιστήμονας ήταν και ότι καταγόταν από τη Θράκη»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Παρασκευή 10-09-2010

20:30-21.30: Τελετή Εγκαινίων.

«Η Θράκη πατάει….Γκάζι» και το φεστιβάλ ξεκινά με μια εντυπωσιακή πομπή από 10 γκάιντες, τα παραδοσιακά όργανα της Θράκης με τον ιδιαίτερο ήχο. Την πομπή συνοδεύει το χορευτικό συγκρότημα της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.).

20:30-21:30: Τα εγκαίνια θα τελεσθούν από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ .Νικήτα Κακλαμάνη και τον Αντιδήμαρχο, κ. Νικόλαο Βαφειάδη. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του Νομάρχη Έβρου, κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη και του Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γεώργιου Παυλίδη.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα προσφερθούν παραδοσιακές λιχουδιές βασισμένες σε γνήσιες θρακιώτικες συνταγές

22:00-00:00: Συναυλία με το Βαγγέλη Δημούδη, που θα μας ταξιδέψει στις παραδοσιακές μελωδίες της Θράκης.

Σάββατο 11-09-2010
17:00-21:00: Αφιέρωμα στην οικογένεια Καραθεοδωρή με τίτλο: «Από τις ρίζες στη Μητρόπολη….Το γένος Καραθεοδωρή στο χρόνο». Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς». Ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Νικήτας Κακλαμάνης θα απονείμει τιμή σε δυο σημαντικούς απογόνους του γένους, τον Αλέξανδρο Σκούταρη και τη Δέσποινα. Σκούταρη
21:00-22:30: Πολύχρωμη μουσική παράσταση με τη Ζωή Τηγανούρια. Πλαισιωμένη από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, μέσα από ρυθμούς tango, latin, jazz, παραδοσιακούς και λαϊκούς, η Ζωή Τηγανούρια διασκευάζει με τον αισθησιακό δυναμισμό της γνωστούς συνθέτες και παρουσιάζει επιλεγμένες στιγμές από την προσωπική της δισκογραφία.
22:30-00:00: Συναυλία με τον Καριοφύλλη Δοϊτσίδη και το συγκρότημά του, που Συνοδευόμενος από ούτι, κλαρίνο, βιολί, λαούτο και κρουστά ο Καριοφύλλης Δοϊτσίδης τραγουδά την παράδοση της Θράκης μέσα από οικείες μελωδίες.
Κυριακή 12-09-2010
20:30-21:30: Θέατρο Σκιών με ιστορίες από τη Θράκη εμπνευσμένες από τον συγγραφέα Γιάννη Βουλτσίδη. Ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων, ο Καραγκιόζης, έξυπνος και πανούργος, φοβητσιάρης αλλά και γενναίος όταν το καλούσε η περίσταση, γεμάτος ζωή και δράση χαρίζει γέλιο στους μικρούς και μεγάλους..!
20:30-21:00: Παραδοσιακοί χοροί. Το χορευτικό συγκρότημα της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας (ΠΑ.Ο.Ν.Ε.) και το Λύκειο Ελληνίδων της Ξάνθης θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς ….!!
22:00--23:30: «Οι μάγισσες της Θράκης». Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή τραγουδούν Μάνο Χατζιδάκι και μαγεύουν με την ερμηνεία και την εκφραστικότητά τους.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Από την έναρξη μέχρι το πέρας του Φεστιβάλ, στην Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς», θα φιλοξενείται η οικονομία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και οι τέχνες της Θράκης. Έκθεση Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Φωτογραφίας από καλλιτέχνες της Θράκης, έκθεση κοσμημάτων και συγγράμματα θα μεταδίδουν στον επισκέπτη μια γεύση από Θράκη.