ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

απαντηση σε αναφορα ρενταρη

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε απάντηση στην από 24-6-2010 αναφορά της βουλευτού ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Έβρου, κας. Όλγας Ρενταρή – Τέντε, σχετικά με τα μέτρα στήριξης που προτίθεται να λάβει για τους αγρότες της περιοχής.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο της απάντησης του Υπουργείου, από τον Οκτώβριο του 2009 έως και σήμερα έχει ολοκληρωθεί η αποπληρωμή που αφορά τα σχέδια Βελτίωσης Φυτικής Παραγωγής με την καταβολή εγκεκριμένων πιστώσεων σε 256 δικαιούχους συνολικής δαπάνης 9,2 εκατ. ευρώ.
Ακόμη

καταβλήθηκαν οι εγκεκριμένες ενισχύσεις σε 891 δικαιούχους επενδυτές Σχεδίων Βελτίωσης Ζωικής Παραγωγής, συνολικής δαπάνης 50,3 εκατ. ευρώ
Επιπλέον στο πρόγραμμα των Νέων αγροτών εντάχτηκαν 3047 δικαιούχοι για τους οποίους διατέθηκαν συνολικές πιστώσεις ύψους 15,2 εκατ. ευρώ.
Σε ότι αφορά την Εξισωτική Αποζημίωση έγινε ήδη η πρώτη πληρωμή για τους δικαιούχους του προγράμματος έτους 2008 στα μέτρα 211 και 212 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 στις 7-6-2010 αφού ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι των καταστάσεων πληρωμής σε σύνολο 62.000 δικαιούχων περίπου.
Αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στην Περιφέρεια Σουφλίου στο κείμενο της αναφοράς αναφέρεται ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η αρμόδια Δ/νση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιώσεων Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μεριμνά για θέματα που σχετίζονται με την εξασφάλιση πιστώσεων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών όπως είναι ζημιές από πλημμύρες ή άλλη αιτία που συνιστά ανωτέρα βία στα λειτουργούντα συλλογικά εγγειοβελτιωτικά έργα, από τις πιστώσεις που εγγράφονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και στον τακτικό προϋπολογισμό.
Όσον αφορά το πρόγραμμα Δάσωσης Γεωργικών Γαιών το έτος 2009 έχουν πληρωθεί μέχρι και σήμερα 298.009,13 ευρώ για 236 επενδύσεις του Δασαρχείου Σουφλίου.