ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

δηλωση κογιομτζη

Με αφορμή την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική στήριξη που έδωσε στο πρόσωπο του κ. Μιχάλη Κογιομτζή, ο κ. Αντινομάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση ως λαός, μέσα σ’ ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο ανατρέπει δραματικά αξίες και αρχές. Σ’ αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται με υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία, ν’ αναχθεί σε βασικό πυλώνα ενίσχυσης του πολίτη, σε αξιακή αρχή αντιμετώπισης της νέας κατάστασης.
Για πρώτη φορά
μετά από χρόνια, όλοι όσοι ζούμε και αγαπούμε αυτόν τον τόπο, είμαστε μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία, να δώσουμε στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης την πραγματική του αξία. Να ανοίξουμε την αυλαία σε ένα δημιουργικό μέλλον και μια καλύτερη ζωή.
Αυτή είναι η κατεύθυνσή μας! Αυτή είναι η ευθύνη μας! Αυτή είναι η δέσμευσή μας! Στεκόμαστε όλοι εμείς, ενωμένοι, απέναντι σε μια αναποτελεσματική διοίκηση. Σύμμαχοι ενός νέου Δήμου ικανού να πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητα του σήμερα και του αύριο. Που δίνει στον πολίτη λόγο, έλεγχο και απόφαση για τη ζωή του και την καθημερινότητά του.
Συγκάτοικοι σε έναν Δήμο νικητή.
Δύναμη μας είναι η εμπιστοσύνη στον πολίτη και τις ανεξάντλητες δυνατότητες του νέου Καλλικρατικού Δήμου.
Όπλο μας είναι οι ιδέες μας, η πείρα, το έργο η διαδρομή και αποφασιστικότητά μας. Η γνώση στην αυτοδιοικητική λειτουργία Η προσήλωση μας στη σύγχρονη, αποκεντρωμένη και δημοκρατική διακυβέρνηση που απαιτεί το νέο κύμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που οργανώνουν την ευρύτερη περιοχή ως μητροπολιτικό κέντρο, που αναπτύσσουν την ενδοδημοτική συνεργασία με επίκεντρο το νέο Δήμο Αλεξανδρούπολης, στις κοινές λειτουργίες του ευρύτερου γεωγραφικού συγκροτήματος.
Η ανάδειξη δημοτικών αρχών στους νέους Δήμους, ικανών ν’ ανταποκριθούν στις νέες αυξημένες ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών σε τοπικό επίπεδο, αποτελεί κρίσιμο γεγονός για την ουσιαστική τοπική ανάπτυξη και τη διαχείριση υπηρεσιών, ιδίως στην καθημερινή ζωή των πολιτών και την ποιότητά της.
Ο Νέος Δήμος Αλεξανδρούπολης που συγκροτείται από τους σημερινούς Δήμους Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Φερών, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά, τους πόρους, τις δυνατότητες, τους πολίτες, για να κατακτήσει ηγεμονική θέση στο σύγχρονο διεθνοποιημένο σκηνικό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σ’ Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι Δήμοι Τραϊανούπολης και Φερών θα αποτελέσουν βασικούς αναπτυξιακούς βραχίονες του Νέου Δήμου Αλεξανδρούπολης Η ισότιμη αντιμετώπισή τους αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Η αυτοδιοικητική σύγκλιση των δημοτικών ενοτήτων του Νέου δήμου Αλεξανδρούπολης αποτελεί το μεγάλο στοίχημα που τίθεται και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε.
Στις 7 Νοεμβρίου Ενώνουμε το νέο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Πάμε Μπροστά!
Πριν από ένα μήνα, μαζί με τον Γιάννη Λασκαράκη και τον Γιώργο Ραπτόπουλο, δώσαμε την εντολή να διενεργηθεί μια δημοσκόπηση. Θα σταθώ σε ένα αποτέλεσμα αυτής της έρευνας. Στην ερώτηση «Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος Δήμαρχος για να τον ψηφίσετε;» το 53 % απάντησε «Να είναι έντιμος», το 44 % «Να γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής», και το 40 % «Να είναι ικανός». Δηλαδή το αυτονόητο είναι πλέον ζητούμενο για τους πολίτες. Αυτή η απάντηση με συγκλόνισε ως άνθρωπο και ως πολιτικό και ισχυροποίησε την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα ως Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Με απόλυτη επίγνωση της νέας κατάστασης, των προβλημάτων αλλά και των αναγκών και επιθυμιών των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, με πίστη που απορρέει από τη μακρά μου θητεία στα αυτοδιοικητικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής, με βάση τη γνώση, την εμπειρία, με επιμονή και όραμα για το νέο Δήμο Αλεξανδρούπολης, ανακοινώνω στους συμπολίτες μου, την πρόθεσή μου να ηγηθώ ενός αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου. Η αυτοδιοικητική μας κίνηση εμπνέεται από τις αρχές της συνεργασίας και της ενότητας, της συνεννόησης και των συγκλίσεων των πολιτών και των ποιοτικών δυνάμεων, χωρίς κομματικές λογικές και αποκλεισμούς, προσωπικά συμφέροντα και διαχωρισμούς.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους ενεργούς πολίτες, τα νέα πρόσωπα που
θέλουν να υπηρετήσουν το Δήμο
θέλουν να δουν να υλοποιούνται οι ιδέες τους
θέλουν να επιλύσουν τα προβλήματα
θέλουν να δώσουν ποιότητα στην καθημερινότητά τους.
Η συλλογικότητα, η βαθειά και ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο μας, η ανάγκη να αναγεννηθεί η ελπίδα, να δοθεί διέξοδος στα σημερινά προβλήματα, είναι τα κίνητρα της απόφασή μας.
Είμαστε αποφασισμένοι να συγκροτήσουμε τη χαμένη ταυτότητα του Δήμου, να εκφράσουμε τη συλλογική δύναμη των πολιτών της, να διασφαλίσουμε την παραγωγική, κοινωνική, πολιτιστική συνοχή και ανάπτυξή της.

Μιχάλης Κογιομτζής
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης




Δυο λόγια για το σήμα του συνδυασμού μας. Το Δέντρο, σήμα του συνδυασμού δεν επελέγη τυχαία. Συμβολίζει για εμάς τον νέο Καλλικρατικό ενισχυμένο δήμο. Όπως το δέντρο μεγαλώνει μόνο αν έχει πυκνές και μακριές ρίζες και ο όγκος του λειτουργεί προστατευτικά πάνω από όλους εμάς μόνο αν υπάρχουν μακριά κλαδιά και πυκνό φύλλωμα, έτσι και ο νέος διευρυμένος δήμος μπορεί να αναπτυχθεί και να είναι υγιής μόνο εάν λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό, τη στήριξη και την προστασία του συνόλου των δημοτών.
Οι ρίζες του είστε όλοι εσείς, όλοι οι πολίτες, που με το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν, τους προβληματισμούς και τη συνεργασία τους τροφοδοτούν τον κορμό που είναι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να την καταστήσουν τόσο δυνατή και αποτελεσματική, όσο απαιτείται για την εξυπηρέτησή τους. Τέλος τα κλαδιά και τα φύλα είναι οι συνενωμένοι δήμοι και οι παρεχόμενες από αυτούς υπηρεσίες.
Το δέντρο υπάρχει, κάθε τμήμα του είναι εξίσου σημαντικό καθώς δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα ζωντανά κύτταρα του ίδιου οργανισμού. Όσο ποιο κοντά λοιπόν είμαστε στον πολίτη, στη γειτονιά, στο χωριό του νέου δήμου με την παροχή διοικητικών υπηρεσιών που δεν περιορίζονται σε μεταβατικές λύσεις, αναπαράγοντας εκκρεμότητες, τότε μόνο θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όχι μόνο στις σημερινές αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες ανάπτυξης, προχωρώντας στις απαραίτητες προσαρμογές που ίσως καταστούν αναγκαίες, για μία δομική αλλαγή που στηρίζει τελικά μια νέα αντίληψη αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης, μια νέα νοοτροπία διοίκησης.