ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

σαν καταιγιδα

Ηταν ένα όνειρο πολλών χρόνων. Η Εθνική γυναικών ήξερε πως στο Ζάγκρεµπ, στον χτεσινό ηµιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήµατος, είχε τη µεγάλη ευκαιρία. Δεν την άφησε λοιπόν να πάει χαµένη.

Αποδείχτηκε πιο δυνατή και από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε την πόλη κατά τη διάρκεια του µατς, νίκησε 10-5 την Ιταλία και προκρίθηκε στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το βράδυ θα αντιµετωπίσει στον τελικό τη Ρωσία
η οποία νίκησε 10-7 την Ολλανδία. Κι όπως είπε η Αλεξάνδρα Ασηµάκη, «... µέσα στη βροχή ήταν σαν ταινία τρόµου. Εµείς όµως κάναµε περίπατο».

Η Ιταλία είχε κόψει τον δρόµο προς τον τελικό στις δύο προηγούµενες ευκαιρίες της Εθνικής. Στη Βιέννη το ‘95 και στη Βουδαπέστη το 2001. Θυµίζουµε βέβαια ότι το µατς είναι ο δεύτερος µεγάλος τελικός στην ιστορία της Εθνικής, µετά τους Ολυµπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004!

Τότε η ελληνική οµάδα είχε κατακτήσει το ασηµένιο µετάλλιο αφού είχε ηττηθεί στην παράταση από την Ιταλία!

Τα κορίτσια εξασφάλισαν το πρώτο µετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθληµα, αλλά έχουν απαιτήσεις σε ό,τι αφορά το χρώµα:

«Θέλουµε το χρυσό. Είναι ένας τελικός και πάντα σε ένα τέτοιο µατς παίζεις για να νικήσεις», υποστηρίζει η Αγγελική Γερόλυµου, πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης. «Οι οµάδες είναι ισάξιες, δεν υπάρχουν µυστικά, θέλουµε να παίξουµε το πόλο που ξέρουµε και όσο θα έχουµε τέτοια αµυντική λειτουργία, δεν φοβόµαστε κανέναν αντίπαλο, δεν µπορούν να µας νικήσουν».

«Για αυτό το µετάλλιο έχει προσπαθήσει πολύς κόσµος, πολλές γενιές αθλητριών. Αξίζει και σε αυτές ένα “µπράβο”, δεν πρέπει να ξεχνάµε την ιστορία», είπε ο προπονητής της Εθνικής, Γιώργος Μορφέσης. «Από την αρχή εµείς ξέραµε ότι ο στόχος µας ήταν το ευρωπαϊκό πρωτάθληµα και σε αυτόν είχαµε επικεντρώσει τη δουλειά µας. Αυτό βέβαια µας στοίχισε στη Νέα Ζηλανδία, στο FΙΝΑ CUΡ, υπήρχε απογοήτευση και προβληµατισµός, αλλά µέσα µου πίστευα ότι η οµάδα θα είναι έτοιµη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στο Ζάγκρεµπ».

Μια επιτυχία ιδιαίτερα σηµαντική και για τη Γιούλη Λαρά, η οποία ταλαιπωρήθηκε αρκετά την τελευταία χρονιά: «Κλαίω γιατί είχε περάσει από το µυαλό µου ότι θα έχανα αυτήν τη διοργάνωση, µε τα τόσα προβλήµατα, πρώτα στο γόνατο και µετά στο νεφρό. Παίζουµε για όλες τις κοπέλες που είναι τώρα, ή έκαναν πολλά χρόνια πριν, την αρχή για την εθνική οµάδα».

Τα γκολ πέτυχαν: Γερόλυµου 4, Ψούνη, Αντωνάκου, Τσουκαλά, Ρουµπέση, Λαρά, Αβραµίδου.
Εφ. "Τα Νέα"