ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

μηνυμα δαμασκηνου

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ κ. κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Αγαπητά μου παιδιά,
Μια καινούργια

σχολική χρονιά ξεκινά από σήμερα και τα χαμογελαστά πρόσωπά σας ξαναζωντανεύουν τις αυλές των σχολείων. Είναι ένα νέο ξεκίνημα, με νέους στόχους, με νέες απαιτήσεις και υποχρεώσεις, αλλά και με μεγάλες προσδοκίες.
Το σημερινό ξεκίνημα είναι σημαντικό γιατί η μαθητική σας διαδρομή θα σημαδέψει την υπόλοιπη ζωή σας. Στο σχολείο θα διαμορφώσετε ένα σωστό και δυνατό χαρακτήρα, θα συνειδητοποιήσετε τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σας. Στον χώρο αυτό θα μάθετε να συνδυάζετε τη γνώση με την ψυχοσωματική ευεξία και ισορροπία, για να επιτύχετε νέους, ωφέλιμους και δημιουργικούς στόχους. Εδώ θα μάθετε να αξιοποιείτε δημιουργικά τον χρόνο σας και να αναζητάτε λύσεις στα προβλήματα της ζωής με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, μέσα σε κλίμα δημιουργικού διαλόγου, αμοιβαίου σεβασμού και συλλογικής προσπάθειας.
Ο Θεός να χαρίζει υγεία και δύναμη στους Καθηγητές και Δασκάλους σας, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο όχι μόνο για τη μετάδοση γνώσεων αλλά κυρίως για την πνευματική καλλιέργειά σας με τα υψηλά ιδανικά της μακραίωνης παράδοσής μας στις θρησκευτικές και πανανθρώπινες αξίες.
Εύχομαι μια δημιουργική νέα σχολική χρονιά, με πρόοδο και προκοπή, ώστε με τη Χάρη του Θεού, στο τέλος της περιόδου να έχετε επιτύχει τους στόχους σας. Ο αιώνιος και Μεγάλος Παιδαγωγός Ιησούς Χριστός μας, να σας ενισχύει σ᾽ αυτή την καθημερινή προσπάθεια, γιατί η μόρφωση και η πνευματική σας κατάρτιση είναι η καλύτερη αμοιβή των δασκάλων και των γονέων σας και η πιο μεγάλη προσφορά σας στην κοινωνία μας.
Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Με πατρική αγάπη και ευχές
† Ο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ