ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

εργαζομενοι εβζ χωρις συλλογικη συμβαση

Χωρίς να έχει υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας, ξεκίνησε φέτος, για πρώτη φορά στα 60 χρόνια λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), η καμπάνια της εταιρίας, όπως κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στη βιομηχανία (ΟΕΒΖΕ), Μανόλης Λαγογιάννης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το εργοστάσιο Πλατέως ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί, με τους εργαζόμενους «να δουλεύουν δωδεκάωρα για να καλύψουν τις τέσσερις βάρδιες, ελλείψει προσωπικού» και τους κινδύνους στο εργασιακό περιβάλλον να αυξάνονται, λόγω αντίξοων συνθηκών («συνεχή δωδεκάωρα, σε θερμοκρασίες 60 βαθμών και με ανειδίκευτους σε θέσεις που απαιτούν δεξιότητες, όπως αυτή του



στροβιλιστή», όπως είπε).

Η μονάδα των Σερρών της ΕΒΖ βάζει σήμερα μπροστά τις μηχανές και εκείνη της Ορεστιάδας έπεται στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ οι περίπου 250 εποχικοί υπάλληλοι, που προσελήφθησαν με ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας, δεν μπορούν να στελεχώσουν θέσεις, οι οποίες απαιτούν αυξημένη εξειδίκευση.

Οι περίπου 450 εργαζόμενοι στην ΕΒΖ, που ενόψει της 75ης ΔΕΘ θα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με το Εργατοϋπαλλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, αν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί (σε επικοινωνία με τον κ.Λαγογιάννη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Λάμπρος Χαραλάμπους, δεσμεύτηκε πάντως, ότι οι υπογραφές στη συλλογική σύμβαση, που συνήθως υπογράφεται τον Ιούνιο-Ιούλιο, θα μπουν σύντομα).

Οι εργαζόμενοι, που έστειλαν και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητούν από την ATEBank να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της γύρω από το τί σκοπεύει να κάνει με την ΕΒΖ κι αν αυτή θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους, με οποιαδήποτε νομική μορφή, όπως αυτοί διεκδικούν.

Ο κ.Λαγογιάννης έκανε ακόμη λόγο για ένα «άτυπο ΔΝΤ» στη διοίκηση της ΕΒΖ, που "σφίγγει τα λουριά", αφού από τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα πέντε είναι στελέχη της ATEBank, ενώ οι εργαζόμενοι δεν εκπροσωπούνται σε αυτό.

Εξέφρασε φόβους ότι η ΕΒΖ μετατρέπεται σταδιακά σε εμπορική εταιρία, που αντί να παράγει απλά θα εισάγει ζάχαρη, ενώ πρόσθεσε ότι ξένοι επενδυτές ενδέχεται να εποφθαλμιούν τις ιδιοκτησίες-φιλέτα της βιομηχανίας, όπως το οικόπεδο των 750 στρεμμάτων με πρόσοψη στο δρόμο στον Λευκώνα Σερρών, για να τις αξιοποιήσουν για άλλους σκοπούς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ισχυρίστηκε ακόμη ότι η σημερινή διοίκηση -διευθύνων και πρόεδρος- παίρνουν πολύ υψηλούς μισθούς και μάλιστα μεγαλύτερους από την προηγούμενη διοίκηση._

Read more: http://www.seleo.gr/