ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

πανθρακικη συναντηση παλαιων προσκοπων

Η 18η Πανθρακική Συνάντηση Παλαιών προσκόπων Θράκης

Στην Αλεξανδρούπολη



Ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη. Η 18η Πανθρακική Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων Θράκης. Η εκδήλωση αυτή καθιερώθηκε το 1993 όταν οι Ενώσεις Παλαιών Προσκόπων Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, αποφάσισαν α πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβρη η συνάντηση των παλαιών Προσκόπων όλης της Θράκης , εναλλάξ κάθε χρόνο σε μία από τις 4 μεγάλες πόλεις της Θράκης. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια στην εκδήλωση αυτή συμμετέχουν και πολυπληθείς αντιπροσωπείες Παλαιών Προσκόπων από τη Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βέροια και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Η συνάντηση διαρκεί δύο ημέρες και έχει καθιερωθεί η πρώτη μέρα να αφορά το καθ΄ εαυτό συνέδριο και τη δεύτερη εκδρομή και επίσκεψη σε αξιοθέατα της περιοχής και αποχαιρετιστήριο γεύμα εκτός της διοργανώτριας πόλης.

Η 18η Πανθρακική Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων θα πραγματοποιηθεί στο


ξενοδοχείο Alexander Beach Hotel το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 και περιλαμβάνει, πέραν από τα τυπικά χαιρετισμοί, προσφωνήσεις κ.λ.π. παρουσίαση για τα 100 χρόνια του Προσκοπισμού στην Ελλάδα και τα 90 στη Θράκη, απονομή τιμητικών διακρίσεων σε προπολεμικούς Προσκόπους, δείπνο και αν ο καιρός το επιτρέψει υπαίθρια Προσκοπική πυρά. Την επομένη ημέρα, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα προβλέπει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Προσκόπων Αλεξανδρούπολης μπροστά στο Ταχυδρομείο της πόλης στις 8 το πρωί και στη συνέχεια αναχώρηση για τις Φέρες όπου θα γίνει λειτουργία στη Κοσμοσώτηρα, ξενάγηση από το Δήμαρχο Φερών και το αποχαιρετιστήριο γεύμα με ανταλλαγή αναμνηστικών και καθορισμό της πόλης που θα πραγματοποιηθεί η 19η Πανθρακική συνάντηση Παλαιών Προσκόπων.

Η εκδήλωση αυτή δίνει την ευκαιρία να συναντηθούν παλιοί Πρόσκοποι και να θυμηθούν καλές στιγμές που έζησαν στον προσκοπισμό και να επαναβεβαιώσουν παλιές φιλίες. Είναι ένα αντάμωμα Προσκόπων όλων των ηλικιών και επιβεβαίωση της αρχής «Μια φορά Πρόσκοπος πάντα Πρόσκοπος», αλλά και μιας άλλης αρχής ότι «ο Προσκοπισμός είναι μια οργάνωση νέων για παιδιά ηλικίας 7 έως και 97 χρόνων».

Στην εκδήλωση αυτή μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε υπήρξε έστω και μια μέρα Πρόσκοπος ή Λυκόπουλο, ανεξάρτητα αν έλαβε ή όχι πρόσκληση.