ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

το τρενο της κλιματικης αλλαγης: ελλαδα τουρκια 2010

Το British Council σε συνεργασία με τη Νομαρχία Έβρου σας προσκαλούν σε μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, αλλά και τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, με θέμα την Κλιματική Αλλαγή.

Από τον Ιούλιο του 2005, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης λειτουργεί η σιδηροδρομική σύνδεση Φιλία - Dostluk Express. Στο πλαίσιο του προγράμματος Challenge Europe του British Council, μια ομάδα νέων Ελλήνων ‘Συνηγόρων του Κλίματος’ θα ταξιδέψουν με το τρένο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Τούρκους ‘Συνηγόρους του Κλίματος’, σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι η κλιματική αλλαγή περνά τα σύνορα των κρατών και πως για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές της, οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεργαστούν.

Πριν, μετά και
κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι ‘Συνήγοροι του Κλίματος’ θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από δράσεις στις πόλεις από όπου θα περάσουν: τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί και την Κωνσταντινούπολη, με στόχο να ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους για την κλιματική αλλαγή, την ανάγκη μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τα οφέλη της μετακίνησης με τρένο.

Δεδομένου ότι η πρωτοβουλία αυτή διασχίζει τα σύνορά μας με την Τουρκία, το πρόγραμμά μας θα πλαισιωθεί από μια ομάδα Τούρκων ‘Συνηγόρων του Κλίματος’, οι οποίοι θα συνεργαστούν με την ελληνική ομάδα για τις δράσεις στην Κωνσταντινούπολη, την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη.

Green Talks: Κλιματική Αλλαγή και οι φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές
Η δράση το ΄Τρένο της Κλιματικής Αλλαγής’ κορυφώνεται στη Θεσσαλονίκη με μια σημαντική εκδήλωση Ομιλιών για το Περιβάλλον (Green Talks), με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και οι φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές», στις 22 Σεπτεμβρίου (Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης Χωρίς Αυτοκίνητο) στην οποία έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, όπως ο βραβευμένος με Νόμπελ Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός και ο Καθ. Χρίστος Πυργίδης.

Ελάτε να γνωρίσετε τους ‘Συνηγόρους του Κλίματος’ και να συμμετάσχετε στη σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που διοργανώνουμε στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί και την Κωνσταντινούπολη!

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Παρουσιάσεις για την Κλιματική Αλλαγή (FameLab Ελλάδος)
Ποτε: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου,12:00-13:30 & 19:30-21:00
Που: Τρένο Πολιτισμού, Σιδηροδρομικός Σταθμός Αλεξανδρούπολης, ΛΙΜΑΝΙ
Η δράση περιλαμβάνει και προβολές ενημερωτικού υλικού

Η Κλιματική Αλλαγή Συμβαίνει Τώρα!
Πότε: Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, 11:00-13:30 και 18:00 – 22:00
Πού: Τρένο Πολιτισμού , Σιδηροδρομικός Σταθμός Αλεξανδρούπολης, ΛΙΜΑΝΙ
Το πρόγραμμα της δράσης της Δευτέρας περιλαμβάνει παιγχνίδία, προβολές, reality checks, συζήτηση με τους Έλληνες και Τούρκους Συνηγόρους του Κλίματος καθώς και την προβολή της ταινίας The Age of Stupid

ΣΟΥΦΛΙ

Παρουσιάσεις για την Κλιματική Αλλαγή (FameLab Ελλάδος)
Πότε Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, 12:00-14:00
Πού: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Σουφλί
Η δράση περιλαμβάνει και την προβολή της ταινίας The Age of Stupid

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι Έλληνες ‘Συνήγοροι του Κλίματος’ συνομιλούν με το επιβατικό κοινό για την κλιματική αλλαγή και ξεκινούν το ταξίδι τους
Πότε: Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010, 18:00-20:00
Που: Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης
Η δράση περιλαμβάνει, προβολές ενημερωτικού υλικού και reality checks

Green Talks: «Kλιματική Αλλαγή και φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές»
Πότε: Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, 19:00-20:30
Που: Αίθουσα Παύλος Ζάννας, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλ.
Αριστοτέλους 10
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί σύντομα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ποτε: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου
Που : Σιδηροδρομικός Σταθμός Sirkeci

Πότε Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου
Που: Σιδηροδρομικός Σταθμός Haydarpaşa

.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHALLENGE EUROPE ΚΑΙ TOYΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

«Το Τρένο της Κλιματικής Αλλαγής:είναι μια δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του διεθνούς περιβαλλοντικού προγράμματος του British Council ‘Challenge Europe’

Το πρόγραμμα Challenge Europe του British Council πραγματοποιείται από το 2008 σε 13 χώρες της Ευρώπης . Από το 2009, πραγματοποιείται και στην Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει ευκαιρίες και υποστήριξη στους νέους που αναζητούν καινοτόμες λύσεις και δράσεις ενάντια στην κλιματική κρίση και να επισπεύσει την αλλαγή προς ένα μέλλον με λιγότερες εκπομπές αερίων. Μία ομάδα 15 νέων “Συνηγόρων του Κλίματος” (Climate Advocates), ηλικίας 18 έως 35 ετών, επιλέγεται σε κάθε χώρα. Οι νέοι καλούνται να συνεργαστούν, να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν ιδέες με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις κλιματικές αλλαγές.

Για τη δράση «Το τρένο της Κλιματικής Αλλαγής» συνεργάστηκε μια ομάδα ‘Συνηγόρων του Κλίματος’ από διάφορες περιοχές της Ελλάδας: η Χριστίνα Κονταξή, η Αντιγόνη Μιξαφέντη και ο Δάνης Κόκκινος από τη Θεσσαλονίκη, η Ελένη Χριστοπούλου και ο Δημήτρης Ρίγγας από την Κέρκυρα, η Κατερίνα Λυγκώνη, Γιώργος Τσακίρης και Γαρυφαλλιά Μακρή από την Αθήνα, καθώς και οι Berrak Kanbir και Semra Sacic από την Τουρκία Στο προγραμμα επίσης συμμετέχουν και οι έλληνες νικητές του διαγωνισμού για την επικοινωνία της επιστήμης FameLab, Βασίλης Γρηγοριάδης, 1ος νικητής FameLab International 2010 & FameLab Greece 2010, η Γιολάντα Κογιάννη, νικήτρια FameLab Greece 2009 και η Χριστίνα Μελίδου, νικήτρια FameLab Greece 2008. Το λογότυπο του προγράμματος είναι έργο του Nίκου Κόκκαλη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση , αλλά και για να αφήσετε το δικό σας μήνυμα για την κλιματική αλλαγή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://ClimateChangeTrain.wordpress.com/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Challenge Europe και τις καινοτόμες δράσεις των Συνηγόρων του Κλίματος σε άλλες χώρες της Ευρώπης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://challengeeurope.britishcouncil.org/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
British Council, Θεσσαλονίκη – Χρυσούλα Μελίδου τηλ: 2310 378 314, chrysoula.melidou@britishcouncil.gr

Με τη συνεργασία των
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Χορηγοί επικοινωνίας
ΕΡΤ3 και ραδιόφωνο ΣΚΑΙ. Human Nature


Βρείτε μας στο Facebook www.facebook.com/BritishCouncilGreece
www.britishcouncil.org/greece
Οι πολιτιστικές σχέσεις προωθούν την ισότητα και αναγνωρίζουν την αξία της διαφορετικότητας
Από το 1939, το British Council λειτουργεί ως πολιτιστικός και εκπαιδευτικός φορέας μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας. Με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συνδέει την Ελλάδα με τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες και τις δημιουργικές προσεγγίσεις της Μεγάλης Βρετανίας και στηρίζει τις διαπολιτισμικές σχέσεις των δύο χωρών με την Ευρώπη.