ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ανακοινωση λαικης συσπειρωσης

Δήλωση του Σταμάτη Γκατζίδη
Γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Έβρου του ΚΚΕ
και υποψήφιου Δημάρχου για του Δήμο Ορεστιάδας

Ετοιμάζουν φιέστες στον συνοριακό σταθμό Κυπρίνου - Ιβαϊλοβγκραντ

Όχι άλλες αυταπάτες
Για άλλη μια φορά, με ευκαιρία τώρα των εγκαινίων της λειτουργίας του συνοριακού Σταθμού Κυπρίνου – Ιβαιλοβγκραντ , ετοιμάζονται, με μεγαλοστομίες, με υψηλές
παρουσίες και πολυμελείς αντιπροσωπείες, με πολλά επικοινωνιακά «ταρατατζούμ , να πουλήσουν πάλι το γνωστό παραμύθι «περί ανάπτυξης » που έρχεται στην περιοχή μας …

Την αρχή έκανε ο κ. Νομάρχης δηλώνοντας μετά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών που προετοιμάζουν τα εγκαίνια ότι « ο μεθοριακός σταθμός Κυπρίνου – Ιβαϊλοβγκραντ θα δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη των δυο περιοχών ».

Κανένας βέβαια δεν είναι αντίθετος σε έργα και υποδομές που διευκολύνουν την επικοινωνία μιας χώρας με τους γείτονές της. Όμως πάει πολύ να καλλιεργούμε αυταπάτες μπλέκοντας το ζήτημα της ανάπτυξης με τη λειτουργία ενός μεθοριακού σταθμού. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι η λειτουργία των 5 Τελωνειακών Σταθμών της περιοχή μας ( Κήπων , Ορμενίου, Καστανεών ) και των σιδηροδρομικών (Πυθίου και Ορμενίου) δεν απέτρεψαν από την περιοχή μας τον μαρασμό, την ερήμωση , την οικονομική και πληθυσμιακή κατάρρευση.

Κανέναν λοιπόν εργαζόμενο δεν πρέπει ξεγελάσουν. Τον μεγάλο ένοχο για την ανυπαρξία ανάπτυξης στην περιοχή μας δεν πρέπει να τον αναζητήσουμε στην έλλειψη μεθοριακών σταθμών, αλλά στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ . Μια πολιτική που έχει ως κριτήριο τα στρατηγικά συμφέροντα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η πολιτική έχει φέρει την περιοχή μας μπροστά στο γκρεμό και η σωτηρία του τόπου μας βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης πρέπει να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν οι Εβρίτες και να μπούν στον αγώνα για άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κεντρικό σχεδιασμό, που θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας μας και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη μιας μειοψηφίας καπιταλιστών.



Καλούμε τους μαζικούς φορείς αλλά και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να μην γίνουν χειροκροτητές ανούσιων εκδηλώσεων, αλλά με κάθε πρόσφορο τρόπο να αξιοποιήσουν και την ημέρα των εγκαινίων, για να αναδείξουν τα προβλήματα της περιοχής μας, να διεκδικήσουν τη λύση τους, να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Ο τόπος μας έχει μεγάλες δυνατότητες.

Καλούμε ακόμα όλους τους εβρίτες που χρόνια τώρα «με πόνο ψυχής» παρακολουθούν τον μαρασμό της περιοχής μας, στις ερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς που θα συγκροτήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, είτε έχουν το χρίσμα, είτε φορούν τον μανδύα του ανεξάρτητου και που δεκαετίες τώρα υπηρετούν με σκυμμένο το κεφάλι αυτήν την πολιτική και λειτουργούν ως συνεργάτες της κεντρικής εξουσίας .
Και να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της « ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ » για να εκλεγούν αγωνιστές, που θα συγκρουστούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές και θα διευκολύνουν την ανάπτυξη αγώνων για την σωτηρία της περιοχής μας.

12 Αυγούστου 2010