ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

βανδαλισμοι σε μουσουλμανικο νεκροταφειο της κομοτηνης

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλούνται από τα κίνητρα των άρρωστων εγκεφάλων πίσω από της ζημιές σε μουσουλμανικούς τάφους στην περιοχή Πος – Πος στην Κομοτηνή.
Το γεγονός ανακαλύφθηκε τυχαία από Κομοτηναίους μουσουλμάνους της περιοχής, μεταξύ των οποίων και πατέρας που είδε τον τάφο του 16χρονου παλικαριού του κατεστραμμένο! Αμέσως


σήμανε συναγερμός στον μαχαλά και εκατοντάδες κάτοικοι απέκλεισαν το δρόμο μπροστά στα νεκροταφεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τα παράπονα στον … πρόξενο!

Κάποιος όμως μέσα στο πλήθος κι ενώ επικρατούσε ήδη ένταση πέταξε την ιδέα το πλήθος να κατευθυνθεί για διαμαρτυρία στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής! Δε χρειάστηκε και πολύς χρόνος ώστε το πλήθος μηχανικά να αντιδράσει πράττοντας αυτό ακριβώς κι έτσι, σε λίγα λεπτά εκατοντάδες άνθρωποι διασχίζοντας την Εγνατία και την Ιώνων με φωνές διαμαρτυρίας γύρω στις 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, βρέθηκαν μπροστά στην είσοδο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.
Ο λόγος που μετέβησαν εκεί ήταν για να εκφράσουν τα παράπονά τους στον πρόξενο, ώστε ως μουσουλμάνοι να μπορούν ελεύθερα να πραγματοποιούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα (αυτές τις ημέρες οι μουσουλμάνοι εορτάζουν το Ραμαζάνι) χωρίς να γίνονται ζημιές σε ανάλογους χώρους ενώ μέσα στα αιτήματα ήταν …και ένας φύλακας για τα νεκροταφεία!
Βέβαια κανείς δεν ενημέρωσε το πλήθος πως ο Τούρκος πρόξενος δεν είναι νομάρχης, δήμαρχος ή …βουλευτής για να προωθήσει τέτοια αιτήματα μέσα στην ελληνική επικράτεια! Τους ενημέρωσε όμως γι αυτό ο ίδιος ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς που ειδοποιημένος έφτασε στο προξενείο λίγα λεπτά πριν τις 2 τα ξημερώματα και συνομίλησε με το συγκεντρωμένο πλήθος.
Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους μουσουλμάνους πως δείχνει κατανόηση στο πρόβλημά τους και πως για τα υπόλοιπα υπάρχει η Αστυνομία, ο Δήμος, η Νομαρχία και οι λοιπές αρμόδιες τοπικές αρχές και πως το προξενείο είναι …απλά προξενική αρχή! Τα απολύτως αυτονόητα δηλαδή!
Στη συνέχεια και έπειτα από τη διαβεβαίωση του αστυνομικού διευθυντή Ροδόπης Δήμου Κοκμοτού πως ανάλογοι χώροι στο εξής θα φυλάσσονται και πως θα γίνουν όλα τα απαραίτητα ώστε οι δράστες αυτής της πράξης να συλληφθούν, το πλήθος ειρηνικά επέστρεψε στην συνοικία.

Μεθυσμένος, κακοπροαίρετος ή προεκλογική προβοκάτσια;

Ερωτηματικά ωστόσο προκαλούνται από τη χρονική στιγμή του γεγονότος αν αναλογιστεί κανείς και την βόμβα μολότοφ που έριξε άγνωστος στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης πριν 2 ημέρες.
Αν δε πρόκειται για κάποιον πραγματικά αρρωστημένο εγκέφαλο που ικανοποιείτε προκαλώντας θλίψη και οργή σε αθώους πολίτες ή απλά για τυχαίο μεθυσμένο ή νηφάλιο αλλά κακοπροαίρετο βάνδαλο, τότε δημιουργούνται υπόνοιες για το σκοπό της ζημίας αυτής αλλά και για τον τρόπο που κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την δίκαια αγανάκτηση τόσων εκατοντάδων πολιτών και τους έστρεψαν στην παντελώς αψυχολόγητη και δίχως νόημα ενέργεια του να απευθυνθούν στον Τούρκο πρόξενο σαν αυτός να είναι κάποια αρμόδια αρχή! Πράγμα που όπως φάνηκε από τον άψογο και επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα, ούτε ο ίδιος θα ήθελε να είναι έτσι!
Οπως και να έχει το θέμα καλό θα είναι πολίτες και αρχές το διάστημα αυτό να είναι σε εγρήγορση για πρόληψη και αποφυγή τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών που διαταράσσουν την οικογενειακή γαλήνη πολλών ανθρώπων στην περιοχή αλλά και την κοινωνική ηρεμία στην περιοχή.
Πολλοί ήταν οι μουσουλμάνοι που φώναζαν στους παρευρισκόμενους ομόθρησκούς τους πως παρόλο τον πόνο και την αγανάκτησή τους θα έπρεπε να μη φωνάζουν για να μη ξυπνήσουν τους περίοικους γύρω από το προξενείο γιατί την αυριανή ημέρα θα έπρεπε να πάνε στις δουλειές τους! Πράγμα που δείχνει πως πολλές φορές ακόμη και σε ένα πλήθος, παρά τις δύσκολες στιγμές υπάρχουν φωνές λογικής και ηρεμίας που καλό είναι αυτές να ακούγονται πρώτες από όλες τις άλλες…
http://rodopinews.gr/
Δείτε σε νεότερη ανάρτηση βίντεο από τη χθεσινή συγκέντρωση στο τουρκικό προξενείο.