ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

βυζαντινο μουσειο στο διδυμοτειχο

Κάτι κινείται από την πολιτεία στο ακριτικό Διδυμότειχο. Η πατρίδα που έχει εγκαταλείψει την πόλη και τη Θράκη γενικά ξυπνά μερικές φορές και εγκρίνει και κανένα έργο, όπως του Βυζαντινού Μουσείου της πόλης και αποκατάστασης του τεμένους Βαγιαζίτ.

Η προϊσταμένη της 15ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Μακροπούλου ήταν κατηγορηματική στο Συμβούλιο Μουσείων: «Να θυμάστε πως η Θράκη χρειάζεται το δικό της βυζαντινό μουσείο», είπε και είχε δίκιο.

Η κ. Μακροπούλου ήρθε από την Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα για να υποστηρίξει στο Συμβούλιο Μουσείων το μουσειολογικό πρόγραμμα του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από το 1994. Το κτίριο έχει από πέρυσι αποπερατωθεί. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Διδυμοτείχου (5.500 τ.μ.). Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικρό κτίριο 2.470 τ.μ. με ισόγειο, υπόγειο και όροφο, όπου αναπτύσσονται, εκτός από τον εκθεσιακό χώρο (400 τ.μ.), αποθήκες, εργαστήρια, αναψυκτήριο, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και περιοδικών εκθέσεων.

Αποκάλυψη
Θα παρουσιαστούν


430 ευρήματα των ανασκαφών των 25 τελευταίων χρόνων στο Διδυμότειχο και στη Δυτική Θράκη. Η Ιωάννα Παπαντωνίου αποκάλυψε ότι το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο έχει τεράστια λαογραφική συλλογή με αντικείμενα από τη Θράκη. Τη συλλογή αυτή θέτει στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πριν από λίγο καιρό είχε δοθεί το «πράσινο φως» για την αποκατάσταση του τεμένους Βαγιαζίτ στο Διδυμότειχο. Πρόκειται για μνημείο μεγάλης αξίας, η ιστορία του οποίου ανάγεται στα χρόνια της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πρόκειται για το πρώτο τέμενος επί ευρωπαϊκού εδάφους και το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Σε πρόσφατη επίσκεψή της η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δέχτηκε προτάσεις για βοήθεια του δήμου στην αναστήλωση και συντήρηση του μνημείου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου κ. Τοκαμάνη, ο δήμος διαθέτει το ποσό των 320.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μετά την εκπόνηση της μελέτης το έργο θα πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Αγγελική Κώττη
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=22717000

1 σχόλια:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας