Οι πολίτες του Δήμου Τυχερού εκφράζουμε την έντονη αντίδραση στην πρόταση νόμου για το χωροταξικό του προγράμματος ‘Καλλικράτης’ στην περιοχή μας λόγω του ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια που θέτει το ίδιο το πρόγραμμα.
Το σχήμα που δημιουργείται με τις συνενώσεις Δήμου Σουφλίου, Τυχερού και Ορφέα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο γιατί αφενός η έκτασή του είναι 1.325 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ( η μεγαλύτερη στον Έβρο) και ο πληθυσμός είναι ο μικρότερος στον Έβρο, αφετέρου δεν πληροί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέτει ο ίδιος ‘Καλλικράτης’.
Επίσης δεν συντρέχει κανείς λόγος οι Φέρες να ενσωματωθούν στον αστικό Δήμο της Αλεξανδρούπολης, γιατί δεν υπάρχουν κοινά στοιχεία αυτών των Δήμων
Ο Δήμος Φερών και ο Δήμος Τυχερού προέρχονται από εθελούσια συνένωση το 1986 και με περαιτέρω συνενώσεις το 1998 αποτελώντας πρότυπο ανάπτυξης και παράδειγμα προς μίμηση για την εφαρμογή του Καποδίστρια το 1998.
Μάλιστα ο Δήμος Τυχερού βραβεύτηκε και από την Ακαδημία Αθηνών για την αναπτυξιακή πορεία που είχε.
Ο Δήμος Φερών διαθέτει πιστοποιημένη διαχειριστική επάρκεια και πιστοποίηση ΕΛΟΤ EN ISO 9001: 2000, είναι άριστα οργανωμένος, και έτσι εξασφαλίζεται η λειτουργική επάρκεια
Οι δύο δήμοι είναι κατεξοχήν αγροτικοί δήμοι με παραγωγή αρκετών επώνυμων προϊόντων και με κοινά όλα τα χαρακτηριστικά που προβλέπει ο ‘Καλλικράτης’
Η αναπτυξιακή τους πορεία θα συνεχιστεί μόνο αν αυτοί οι δήμοι αποτελέσουν ένα ενιαίο σχήμα και εμείς οι υπογράφοντες συμφωνούμε με τα ομόφωνα ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων του Δήμου Φερών και Τυχερού, καθώς επίσης και με την απόφαση της ΤΕΔΚ για τη δημιουργία αυτού του Δήμου.
Ενός Δήμου που θα είναι ισχυρός, λειτουργικός και αποτελεσματικός ο οποίος θα λειτουργήσει σαν ένα κέντρο τοπικής ανάπτυξης.
Η έδρα του Δήμου θα είναι στις Φέρες, γιατί υπάρχουν όλες οι υποδομές και είναι άρτια οργανωμένος, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες σε όλους τους δημότες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου