ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

μειονοτητα θα γινουμε οι ελληνες

Γενεύη

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στη Γενεύη σχολιάζοντας την έκθεση της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονος του ΟΗΕ επί μειονοτικών θεμάτων, Γκέι Μακ Ντούγκαλ, υπενθύμισε ότι στη χώρα μας, με βάση τις διεθνείς συνθήκες, αναγνωρίζεται μία μόνο μειονότητα -η μουσουλμανική της Θράκης. Αρνήθηκε επίσης την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας». Μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο πρέσβης κ. Βέρρος, αναφερόμενος στο θέμα της ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας σέβεται απόλυτα το δικαίωμα κάθε πολίτη της να αυτοπροσδιορίζεται.
Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν αναγνωρίζει σε κανένα το δικαίωμα να δημιουργεί σύγχυση ως προς την πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνισμού ούτε ως προς την εθνική ταυτότητα των 2,5 εκατομμυρίων Ελλήνων της Μακεδονίας.
Είπε επίσης ότι οποιοσδήποτε επισκέπτης στις περιοχές όπου υποτίθεται ότι ευρίσκεται αυτή η «μειονότητα» μπορεί αβίαστα να αντιληφθεί ότι οι κάτοικοί τους, με αριθμητικά ασήμαντες εξαιρέσεις, είναι εμφανώς υπερήφανοι για το ελληνικό γένος τους και την ελληνική πολιτιστική τους ταυτότητα. Ο κ. Βέρρος δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα, όχι μόνο τηρεί πιστά τις υποχρεώσεις της από τη συνθήκη της Λωζάννης, αλλά λαμβάνει επί πλέον δραστικά μέτρα για την πρόοδο των Ελλήνων μουσουλμάνων -πομάκων, τουρκογενών και τσιγγάνων- και την αρμονική τους ένταξη στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας. Αναφέρθηκε ακόμα στα ειδικά κρατικά προγράμματα στέγασης και κοινωνικής ένταξης των ελλήνων τσιγγάνων που αποτελούν απτή απόδειξη της ιδιαίτερης μέριμνας που λαμβάνει το ελληνικό κράτος για την ομάδα αυτή των πολιτών του.Υπενθυμίζεται ότι η ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών για μειονοτικά θέματα, Γκέι Μακ Ντούγκαλ, η οποία επισκέφθηκε τη χώρα μας την περίοδο 8-16 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει στην έκθεσή της ότι υπάρχει «μακεδονική εθνοτική μειονότητα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία» , την οποία δεν αναγνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση.
in.gr