ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

φιλοζωοι για τσιρκο

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
«Η ΚΙΒΩΤΟΣ»
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ


Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
Αλεξανδρούπολη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, βιώνουμε το απαράδεκτο φαινόμενο της αρπαγής, της αιχμαλωσίας, της εκμετάλλευσης και του βασανισμού των ζώων, που κρύβεται πίσω από το φαντασμαγορικό θέαμα που προσφέρει, ένα τσίρκο, όπως το “Mediterraneo”, που τις ημέρες αυτές, βρίσκεται στην παραλία της Αλεξανδρούπολης.
Η Φιλοζωική Εταιρεία «ΚΙΒΩΤΟΣ», καταγγέλλει τους τοπικούς φορείς (όπως ο Ο.Λ.Α.) για την ανοχή που επιδεικνύουν, καθώς με την παροχή αδείας παραστάσεων, επί της ουσίας ενθαρρύνουν την καμουφλαρισμένη βία τέτοιου είδους απαράδεκτων μεσαιωνικών θεαμάτων.Είναι πια καιρός να σταματήσουν αυτού του είδους οι «διασκεδάσεις» που μειώνουν και απαξιώνουν τη ζωή, αλλά και τον ανθρώπινο πολιτισμό γενικότερα. Η ίδια η ύπαρξη και η υπόσταση του τσίρκου καλλιεργεί και ενθαρρύνει νοοτροπίες που θεωρούν το ζώο σκλάβο στον ανθρώπινο ζυγό και αντικείμενο «άρτου και θεάματος», και όχι ζωντανό πλάσμα με δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση. Καλούμε όλους τους συμπολίτες να προβληματιστούν, θέτοντας στον εαυτό τους μια απλή ερώτηση: Πόσο «ψυχαγωγικό» μπορεί να είναι ένα τσίρκο, όταν βλέπουμε αυτά τα απίθανα και υπέροχα πλάσματα που γεννήθηκαν περήφανα κι ελεύθερα, όπως και κάθε άλλο πλάσμα στη γη, να σπάνε και να λυγίζουν, υποχρεωμένα να εκτελούν διαταγές και «νούμερα» που δεν συνάδουν με τη φύση τους; Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι, δεν υπάρχει τίποτα το διασκεδαστικό, στο βιασμό της φύσης και της ζωής.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας


Δημ. Πέτροβιτς Γιώργος Παναγιωτίδης

1 σχόλια:

Θανάσης είπε...

http://el.netlogstatic.com/p/oo/000/011/11449.jpg

http://el.netlogstatic.com/p/oo/000/010/10309.jpg