ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

μνηνης οδοιπορια

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Χρίστου Ζαφείρη «Μνήμης Οδοιπορία – Ανατολική Θράκη» παρουσιάζεται τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κ. Βασίλης Τζανακάρης , συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Γιατί» και ο κ. Δεληγιώργης Γεώργιος, φιλόλογος.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, η ΝΕΠΟΣ και η Θρακική Εστία Ν. Σερρών.
Το βιβλίο «Μνήμης Οδοιπορία» είναι μια περιδιάβαση στο χρόνο και το χώρο της Ανατολικής Θράκης. Είναι μια συγκινητική αναζήτηση της πολύχρονης ελληνικής παρουσίας, του άδικου ξεριζωμού και των ελληνικών καταλοίπων που διατηρούνται ως σήμερα στην Ανατολική Θράκη.
Παλιές και νέες φωτογραφίες και προπαντός οι φωτογραφίες κειμηλίων των προσφύγων, ξαναφέρνουν τραγικές μνήμες και προκαλούν ερωτήματα για το μεγάλο εκπατρισμό και αναθερμαίνουν τη συλλογική μνήμη για τις αλησμόνητες πατρίδες.
Ο Χρίστος Ζαφείρης γεννήθηκε το 1945 στην Κρανιά Ελασσόνας και ζει από το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Τέχνης του ΑΠΘ, δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΜ – Θ.
Εργάστηκε σε αρκετές εφημερίδες ως συντάκτης, διευθυντικό στέλεχος και αρθογράφος, στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.
Ασχολείται ιδιαίτερα με τη μελέτη της ιστορίας, τοπογραφίας και προσωπογραφίας της Θεσσαλονίκης.
Το 2005 πήρε το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση.

infoserres.gr