ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

τι ειχε ο χαμαλιδης;


Σκεπτικός, προβληματισμένος, μόνος;
Κάτι είχε χθες ο Λευτέρης Χαμαλίδης.
Πάντως μετά τη συνεδρίαση μας απέστειλε μακροσκελές κείμενο με τις απόψεις του (προφανώς το έχει συντάξει νωρίτερα), μέρος του οποίου ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε.
Όλο, όποιος επιθυμεί, θα το βρει στο hamalidis.blogspot.com
"Πιστεύω ότι η μέρα Δευτέρα που προτείνεται, είναι μια μέρα η οποία δεν είναι καθόλου βολική καθώς, αρκετά καταστήματα της πόλης είναι ανοικτά και δε θα δίνεται η δυνατότητα σ’ αυτούς τους πολίτες να το παρακολουθήσουν, είναι δίπλα σε Σαββατοκύριακο και πολλές φορές θα είναι εμπόδιο για προσωπικές, επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις των συναδέλφων, κ.ά. Θεωρώ ότι είναι μάλλον αναγκαιότητα ο ορισμός μιας καθορισμένης ημερομηνίας για τις συνεδριάσεις και προτείνω ως καλύτερη και βολικότερη μέρα διεξαγωγής, από πρακτικής πλευράς, την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα.
Όσον αφορά στο θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων της Δημαρχιακής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο, για λόγους «εμπιστοσύνης» και «διαφάνειας», έχω να καταθέσω τα παρακάτω.
Ότι ο δήμαρχος έχει χάσει, όπως η πρακτική το δείχνει, τη δεδηλωμένη, είναι δεδομένο.
Τα όργανα του δήμου όμως πρέπει να λειτουργούν. Σωστά αναφέρθηκε ότι ιεραρχικά είναι το δημοτικό συμβούλιο, η δημαρχιακή επιτροπή κι ο δήμαρχος (ως εκτελεστικό όργανο). Το δημοτικό συμβούλιο, ως ανώτατος θεσμός, πρέπει να είναι ένα όργανο παραγωγής πολιτικής. Δεν είναι ο ρόλος του να ασχολείται με θέματα της καθημερινότητας του δήμου".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όχι μόνος. Απομονωμένος

Ανώνυμος είπε...

Και που είσαι ακόμα!
Έχει να διαβουλευτεί! Αυτά παθαίνει όμως όποιος στηρίζει τους θεσμούς!
Ενίοτε ή σχεδόν πάντα τον αφήνουν αστήρικτο!