ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

οικονομικη κριση

«Μήνας των άδειων ταμείων» χαρακτηρίζεται από τους επαγγελματίες της Μακεδονίας και της Θράκης η «μαύρη» περίοδος που ξεκίνησε περίπου από τα μέσα Φεβρουαρίου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η πτώση της κίνησης σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάει ακόμη και το 50%, σε σύγκριση με πέρσι και τις προηγούμενες χρονιές. «Με 10, 20 ή το πολύ 50 ευρώ τζίρο την ημέρα δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος», σημειώνουν έμποροι που βλέπουν καθημερινά ελάχιστους πελάτες να μπαίνουν στα καταστήματά τους. Ειδικά τις απογευματινές ώρες, σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας η κατάσταση είναι «εφιαλτική», καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, «ούτε ψυχή δεν κυκλοφορεί στην αγορά».Οι προσφορές και εκπτώσεις... διαρκείας, που φτάνουν και το 70%, δεν προσελκύουν τους καταναλωτές, οι οποίοι επηρεασμένοι από την κατάσταση που επικρατεί, έχουν «κόψει» τις αγορές προϊόντων και ιδιαίτερα ειδών ένδυσης και υπόδησης.«Το μηχάνημα της πιστωτικής κάρτας έχει σχεδόν ένα μήνα να δουλέψει. Όποιος μπαίνει στο μαγαζί θα πάρει κάτι φτηνό με 10 - 20 ευρώ και θα πληρώσει μετρητοίς», σημειώνει έμπορος καταστήματος ρούχων. Οι έμποροι εκτιμούν ότι τρεις είναι οι κυριότερες αιτίες της πρωτοφανούς κρίσης που ζει η αγορά.
1. Η ψυχολογική κατάσταση των καταναλωτών. Ακόμη και μισθωτοί ή άνθρωποι των οποίων δεν έχει μεταβληθεί η οικονομική κατάσταση σταμάτησαν τις αγορές, φοβούμενοι το τι θα ακολουθήσει. Το αρνητικό κλίμα έχει επιδεινωθεί από τις αρνητικές ειδήσεις, τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα, που μεταδίδονται καθημερινά.
2. Η πολιτική των τραπεζών, που δεν προχωρούν σε δανειοδότηση, ενώ η ρευστότητα βρίσκεται το ναδίρ.
3. Η συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση, με το κλείσιμο ή τις απολύσεις από μεγάλες επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που επηρεάζουν εκατοντάδες οικογένειες.

Εφ. "Αγγελιοφόρος"

Σημείωση διαχειριστών ιστολογίου: το έχουμε ξαναγράφει και το ξαναγράφουμε. Οφείλουμε να στηρίξουμε τις αγορές της Θράκης. Οφείλουμε να στηρίξουμε την πατρίδα μας!