ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

αποβαση με τη χαντισε

Ο ανταποκριτής της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης (TRT) στην Κομοτηνή φέρνει στις αρχές Απριλίου στην πόλη την Τουρκάλα τραγουδίστρια Χαντισέ, με την οποία η Τουρκία συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο ίδιος ο Ιλχάν Ταχσίν, που είναι και εκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας «Μπιρλίκ» στη Θράκη, υποστηρίζει ότι πρόκειται για δική του πρωτοβουλία, που βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά της Χαντισέ.

Η αφίσα που τύπωσαν οι μειονοτικοί για τη Χαντισέ.
Η αφίσα που τύπωσαν οι μειονοτικοί για τη Χαντισέ.

Ομως είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η υπόθεση Eurovision και η προβολή των εθνικών συμμετοχών απασχολεί ακόμη και τις... κεντρικές διπλωματικές υπηρεσίες κάποιων κρατών. Κι όχι βέβαια σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Στην περίπτωση της Τουρκίας κι ό,τι έχει να κάνει με τη Θράκη εδώ και πολύ καιρό όλα υπηρετούν έναν κεντρικό σχεδιασμό, με συγκεκριμένο στόχο κάθε φορά, που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Και η ωραία Χαντισέ δεν επιστρατεύτηκε μόνο για να παρουσιάσει τις φωνητικές και χορευτικές ικανότητές της αλλά και τα άλλα κάλλη της στο κοινό της μειονότητας στις 7 Απριλίου μπροστά σε χιλιάδες άτομα όπως υπολογίζεται.

Επιδίωξη είναι να νιώσουν κάποιοι... εθνικό οίστρο και η μάχη για την ενίσχυση της υποψηφιότητας της φανταχτερής 23χρονης Τουρκάλας τραγουδίστριας να αποτελέσει, όπως νομίζουν, ένα ακόμη πεδίο συσπείρωσης.

Αλλωστε το όνομα της Χαντισέ σημαίνει «γεγονός» και κάποιοι επιδιώκουν η παρουσία της στη Θράκη να αποτελέσει ένα γεγονός με σημασία.

«Μακάρι τέτοιες προσκλήσεις να ήταν εντελώς αθώες και να υπηρετούν τη σύσφιγξη των σχέσεων των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ομως υπάρχουν την ίδια ώρα ένα σωρό καταστάσεις που κάνουν ακόμη και την πρόσκληση της Χαντισέ από τη μειονότητα να αντιμετωπίζεται με καχυποψία», θα επισημάνει παράγοντας της Κομοτηνής.

Ο ίδιος θα μας θυμίσει με νόημα μια δήθεν «αθώα» ενέργεια που έγινε τις μέρες αυτές και επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί όταν υπήρξαν αντιδράσεις ως δήθεν τυπογραφικό λάθος.

Ο Σύλλογος Μουσουλμάνων Γυναικών του Αρσακείου Σαπών διοργανώνει τις μέρες του Πάσχα εκδρομή στην ΠΓΔΜ. Και η εκδρομή αυτή δεν θα είχε τίποτα το περίεργο αν δεν κυκλοφορούσαν ευρύτατα αφίσες που αναρτήθηκαν σε καφενεία, καταστήματα, δρόμους και πλατείες, στις οποίες η ΠΓΔΜ αναφέρεται φαρδιά-πλατιά στην κορυφή ως «Μακεδονία».

Είναι γνωστό βέβαια ότι η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία», ενώ όλο και περισσότερο κάποιοι ακραίοι κύκλοι της μειονότητας θέτουν θέμα όχι μόνο «τουρκικής» αλλά και «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

Και η συγκεκριμένη αφίσα στη σημερινή πραγματικότητα στη Θράκη κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι φτιάχτηκε τυχαία.

Οπως καθόλου τυχαία σε κάθε μειονοτικό χωριό δεν στήνεται αυτή την περίοδο στο άψε-σβήσε ένας σύλλογος «Τούρκων Γυναικών». Η θέση της γυναίκας στα μουσουλμανικά χωριά και σε εντελώς συντηρητικές κοινωνίες ουδόλως αναβαθμίστηκε. Ομως ο πραγματικός στόχος είναι να καθιερωθεί παντού ο όρος «τουρκικός», σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια ντε φάκτο κατάσταση, που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την περσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με την αναγνώριση των δύο Ενώσεων της μειονότητας στην Ξάνθη και στη Ροδόπη.

Η μετανάστρια από το Βέλγιο Χαντισέ

Η Hadise Acikgoz γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου το 1985 στο Βέλγιο. Οι γονείς της μετανάστευσαν από την Τουρκία, στη βελγική πόλη Μολ. Εχει τρία αδέλφια και έχει σπουδάσει μάρκετινγκ αν και από 16 ετών ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι.

Η Hadise, που το όνομα της σημαίνει «γεγονός», εκπροσωπεί την Τουρκία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι «Dum Tek Τek». Μεγάλο πλεονέκτημα για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό θεωρείται το ότι μιλάει αρκετές γλώσσες. Τουρκικά, φλαμανδικά, γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά.

Εγινε διάσημη το 2003 με τη συμμετοχή της στο «Ρop Ιdol» και εκεί της προτάθηκε δισκογραφικό συμβόλαιο. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει δύο δισκογραφικές της δουλειές που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Το 2006 η Hadise παρουσίασε το τουρκικό «Ρopstar»

Εφ. "Έθνος"

Σημείωση διαχειριστών ιστολογίου: μας αρέσει το τραγούδι της Τουρκίας και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο διαγωνισμό. Είμαστε υπέρ της συνεργασίας των λαών καταδικάζοντας τις προκλήσεις και από τις δύο μεριές.